Tonny Coppens
In memoriam Tonnie Coppens.

Tonnie was ruimdenkend en zocht altijd naar oplossingen

Tonnie Coppens leefde haar leven volop en haalde er alles uit. Filmhuis Den Bogerd in Druten moet verder zonder deze inspirator en stuwende kracht.
 


Filmhuis Den Bogerd was haar kindje. Tonnie Coppens uit Druten zette zich zeventien jaar lang met hart en ziel voor in voor het Drutense filmhuis. Ze was oprichter, penningmeester en programmeur. Ze wilde iets goeds neerzetten dat kon groeien.

Regelmatig bezocht ze de grotere filmhuizen, zoals LUX in Nijmegen, op zoek naar de beste films. In de beginjaren was het nog een hoop gedoe met grote filmrollen, later werd alles gelukkig gedigitaliseerd. Den Bogerd wordt gerund door vrijwilligers en Tonnie voelde zich er als een vis in het water. Ze had een groot hart voor de medewerkers én de bezoekers. Ze ging in de pauze altijd even bij ze langs voor een praatje.

Ze betrok iedereen altijd overal bij. Haar grote groep vriendinnen genoot van haar energieke en positieve instelling. Ze was creatief, ruimdenkend en zocht altijd naar oplossingen. Tonnie hield niet van kleingeestig gedoe en voerde graag diepgaande gesprekken.

De van oorsprong Brabantse deed een hbo-studie psychologie in Den Bosch en werkte op scholen en bij verschillende gemeentes. Met haar gezin verhuisde ze naar Druten. Via de kinderen leerde ze direct veel mensen kennen. Ook door haar lees-, filosofie-, en keramiekclubs had ze al snel een boel nieuwe contacten.

Ze wandelde en fietste lange afstanden en genoot van de reizen met haar vriend in de camper. Tonnie was een sterke vrouw die wist wat ze wilde. Haar huis, waar ze na haar scheiding alleen bleef wonen, was haar veilige haven waar ze zich kon terugtrekken en opladen. Ze zat wel eens in de put, maar dat duurde nooit lang. Ze zette de schouders eronder en ging door. Tonnie was een levensgenieter.

Een jaar geleden kreeg ze de diagnose kanker. Ze stond nog midden in het leven. Dat het zo snel zou gaan, overviel haar behoorlijk. Toch zei Tonnie tegen iedereen: 'Hé, ik leef nog, dus ik ga gewoon door met alles, zolang het nog gaat'.

Tot op het laatste moment probeerde ze positief te blijven. Vlak voor haar overlijden op 21 juni heeft ze van iedereen afscheid genomen.

 

Copyright voldaan aan Loes Wijffels


In memoriam Gerrie de Jong,

Voorzitster Filmhuis den Bogerd Druten

Op 17 April 2012, tijdens de laatste filmavond van het seizoen 2011/2012, bereikte ons het droeve bericht dat Gerrie de Jong, voorzitster van Stichting Filmhuis den Bogerd, is overleden.

Gerrie de Jong was niet alleen voorzitster, maar ook een van de stuwende krachten achter Filmhuis den Bogerd.
Als medewerkster van de bibliotheek in Druten volgde zij een media opleiding. Haar afstudeerscriptie had als onderwerp: ‘Het opzetten van een filmhuis’.

Met deze scriptie als leidraad heeft Gerrie ervoor gezorgd dat er in 2003 in Druten een filmhuis van start kon gaan. Een filmhuis dat volgend jaar zijn 10-jarig bestaan hoopt te vieren en dat intussen een gemiddeld aantal van ca 60 bezoekers per voorstelling mag verwelkomen.

Gerrie was voorzitter, en daarnaast mede verantwoordelijk voor de filmprogrammering. Een programmering die vooral de betere films bevatte. Zij deed daarvoor gedegen vooronderzoek en zag als filmliefhebster vele films.

Gerrie trad niet graag op de voorgrond maar verzette vooral veel werk op de achtergrond.

Zij deed dit zorgvuldig en secuur.

We zullen haar missen.

Bestuur en medewerkers Filmhuis den Bogerd Druten


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook