DAS LEBEN DER ANDEREN
Dinsdag 27 november
Lengte: 137 min.

das_leben_der_anderen

Regie: Florian von Henckel
Cast: Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Thomas Thieme, Martina Gedeck e.a.
Genre: Drama

 

Oost Berlijn, 1984, Gerd Wiesler, Stasi-officier, krijgt het toezicht op de toneelschrijver Georg Dreymann toevertrouwd. Hij vraagt zich niet eens af of het niet om een nepintrige gaat in scène gezet door de minister van cultuur Bruno Hempf die verliefd is op Dreymanns vriendin de toneelspeelster Christa-Maria Sieland  en die hem wil laten verdwijnen. Zijn meerdere Luitenant Grubitz hoopt er, wat hem betreft, een carrièrevoordeel uit te halen. Wiesler, vrijgezel en zo goed als zonder privé-leven, ontdekt tijdens zijn toezicht de wereld van de kunst, van de liefde en van de vrijheid van geest, horizonten die hem tot dan toe onbekend waren.
Beetje bij beetje, neemt hij afstand van zijn plicht en hij grijpt niet in wanneer Dreymann, na de zelfmoord van een bevriende regisseur waarvan de loopbaan werd gesaboteerd, een artikel schrijft over het abnormaal hoge aantal zelfmoorden in DDR. Dreymann, nochtans in het bezit van zijn eigen schrijfmachine, gebruikt een gesmokkelde schrijfmachine die hem door het Westduitse tijdschrift Der Spiegel werd geleverd. Wiesler beschermt zelfs Dreymann door onvolledige verslagen op te stellen.
Wanneer Christa-Maria in de kantoren van Stasi wordt ondervraagd en haar vriend aangeeft, gaat Wiesler naar het huis van Dreymann terug om er het bezwarende schrijfmachine weg te nemen. Dreymann is verrast wanneer hij zijn schuilplaats leeg terug vindt tijdens de huiszoeking.
Bijzonderheden:

European Film Award Best Screenplay, European Film Award Best Actor, European Film Award Best Film, Academy Award Foreign feature
Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop: €8,00
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.

bu