TAPAS


Dinsdag 4 september
Lengte: 94 min
.
tapas 

Regie: José Corbacho, Juan Cruz
Cast: Ángel de Andrés López, María Galiana,
         Elvira Mínguez e.a.
Genre: Komedie, drama

In een wijk van een grote Spaanse stad komen de verschillende levens van een aantal buurtbewoners samen. Ze ontmoeten elkaar in de bar, in de supermarkt of... bij elkaar in bed. Mariano en Conchi, twee bejaarden, kampen met de angst om ziek te worden of alleen achter te blijven. Raquel heeft een virtuele relatie via internet met een Argentijn om zo de leegte in haar leven te vullen. De jongeren César en Opo werken in de supermarkt en dromen van hun geplande vakantie en oudere vrouwen. Bareigenaar Lolo ontdekt dat er meer in het leven is dan alleen zijn bar, als hij een nieuwe kok aanneemt die leven in de brouwerij brengt.

Bijzonderheden:

De film werd bekroond met een Goya - de belangrijkste Spaanse filmprijs - voor de beste nieuwkomer op het gebied van regie.

Perfume: The Story of a Murderer

 

Dinsdag 18 september
Lengte: 147 min
.

 

the_story_of_a_murderer

Regie: Tom Tykwer
Cast: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman e.a.
Genre: Drama, Thriller

In het Parijs van de 18e eeuw, maakt de merkwaardige Jean-Baptiste Grenouille, die geen lichaamsgeur heeft, de meest fantastische en exclusieve parfums ter wereld. Hij kweekt een obsessie voor het meest ultieme ingrediënt: het onweerstaanbare aroma van de jonge vrouwelijkheid. Zijn zoektocht mondt uit in twaalf vermoorde jonge vrouwen. Er heerst paniek in de stad en vaders proberen hun dochters te beschermen tegen de ongrijpbare 'meester der geuren'. Ook Antoine Richis, de vader van de mooie Laura, is erg op zijn hoede en vertrouwt de zonderlinge Jean-Baptiste niet. Een bloedstollend spel om de wrede obsessie en vertroebelde wereld van de jongen op tijd te doorgronden volgt.

Bijzonderheden:

Deze thriller is gebaseerd op het beroemde boek van Patrick Süskind.

LITTLE CHILDREN


Dinsdag 12 februari

Lengte: 130 min.

little_children2 

Regie: Todd Field

Cast: Kate Winslet, Jennifer Connelly, Patrick Wilson e.a.

Genre: Drama  

Brad en Sarah wonen met hun families in een keurige buitenwijk. De sleur van hun saaie bestaan doorbreken ze door een affaire met elkaar te beginnen. Ondertussen wordt de buurt opgeschrikt door de terugkomst van een oude bewoner die vastgezeten heeft voor kinderlokkerij.


Bijzonderheden:

3 Oscarnominaties

UNA GIORNATA PARTICOLARE


Dinsdag 22 april

Lengte: 110 min.

  una_giornata_particolare_2

Regie: Ettore Scola

Cast: Sophia Loren, Marcello Mastroianni, John Vernon

Genre: Drama, Romantiek

Terwijl heel fascistisch Rome op 8 mei 1939 uitgeloopt om de eerste ontmoeting tussen Hitler en Mussolini bij te wonen, blijft huisvrouw Antonietta alleen achter. In haar gebouw ontmoet ze Gabriele, een homoseksuele man, die als een van de weinigen ook niet is gaan kijken. De twee beleven die speciale dag een bijzondere romance.


4 minuten


Dinsdag 8 april

Lengte: 112 min.

vier_minuten_2 

Regie: Chris Kraus

Cast: Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung

Genre: Drama

De verbitterde bejaarde Traude Krüger is al vele jaren werkzaam als pianolerares in een vrouwengevangenis. De sleur die zich van haar meester heeft gemaakt lijkt te worden doorbroken door de komst van de opstandige Jenny. Het jonge meisje heeft een duidelijk talent voor klassieke muziek, maar lijkt vooral blues en gospel te willen spelen. Traude zet zich met enige aarzeling tot het lesgeven van Jenny met als doel haar klaar te stomen voor een prestigieus Berlijns pianoconcours. De twee botsen op alle mogelijke vlakken en het wordt nog een hele klus om Jenny in het gareel te krijgen. De beide dames moeten daarnaast nog een rekening met hun verleden te vereffenen om met elkaar door één deur te kunnen.

THE SECRET LIFE OF WORDS


Dinsdag 25 maart

Lengte: 112 min.

  the_secret_life_of_words_2

Regie: Isabelle Coixet

Cast: Tim Robbins, Sarah Polley, Javier Camara e.a.

Genre: Drama, Romantiek

Een van de meest geïsoleerde plaatsen op aarde, een olieplatform, is getroffen door een brand. De introverte Hanna gaat erheen om één van de slachtoffers te verzorgen. Haar patiënt, Josef, is door het ongeval tijdelijk blind geworden. Tussen de zwijgzame vrouw en de beschadigde man groeit langzaam een bijzondere band, een verbintenis vol geheimen, waarheden, leugens, humor en pijn. Dit raakt hen beiden diep en zal hun leven voor altijd veranderen. Onder de meest zware omstandigheden blijkt de liefde over een bijzondere kracht te beschikken.


Bijzonderheden:

De film heeft diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Lina Mangiacapre Award op het Film Festival van Venetië.

LA VIE EN ROSE (LA MÔME)


Dinsdag 11 maart

Lengte: 140 min.

la_vie_en_rose_movie_poster 

Regie: Olivier Dahan

Cast: Marion Cotillard, Gérard Depardieu, Sylvie Testud e.a.

Genre: Drama

Biografisch drama over het bewogen leven van de beroemde Franse chansonnière Edith Piaf.

Edith Giovanna Gassion wordt eind 1915 geboren en heeft een ellendige jeugd in de gevaarlijkste straten van Parijs. Ze zwerft al zingend door de stad en wordt vanwege haar bijzondere stem ontdekt door Louis Leplée. Hij noemt haar zijn kleine mus - la môme piaf - en onder de naam Edith Piaf groeit ze in zijn nachtclub uit tot een befaamd zangeres. Ze leeft groots en meeslepend, breekt na de oorlog zelfs door in New York, maar krijgt ook veel ellende te verduren. Wanneer zowel haar enig kind als haar grote liefde komen te overlijden, vlucht ze in drank en drugs. Toch overwint ze veel leed door het te verwerken in haar vlijmscherpe teksten in beroemde chansons als 'La vie en rose', 'Milord' en vooral 'Non, je ne regrette rien'.


Bijzonderheden:

'La vie en rose' werd geschreven en geregisseerd door Olivier Dahan en was de openingsfilm van het Film Festival van Berlijn 2007.

NOTES ON A SCANDAL


Dinsdag 26 februari

Lengte: 92 min.

notes_on_a_scandal 

Regie: Richard Eyre

Cast: Cate Blanchett, Judi Dench, Bill Nighy e.a.

Genre: Drama


De zure en eenzame lerares Barbara Covett regeert met ijzeren vuist over de leerlingen van een Londense middelbare school, die in verval aan het raken is. Wanneer ze kennis maakt met haar nieuwe collega Sheba Hart, lijkt Barbara de loyale vriendin gevonden te hebben die ze altijd gezocht had. Totdat ze erachter komt dat Sheba een onzedelijke affaire heeft met een van haar leerlingen. De vriendschap tussen Barbara en Sheba neemt een onheilspellende wending. Als Barbara dreigt Sheba's geheim aan haar man en de rest van de wereld te vertellen, komen haar eigen geheimen en duistere obsessies bovendrijven.


Bijzonderheden:

Het verhaal is gebaseerd op een boek van Zoe Heller

LA SCONOSCIUTA


Dinsdag 6 mei

Lengte: 118 min.

la_sconosciuta 

Regie: Giuseppe Tornatore

Cast: Kseniya Rappoport, Michele Placido

Genre: Drama


De Oekraïense immigrante Irina weet haar verleden als prostituee te ontvluchten en zoekt haar geluk in een Noord-Italiaanse stad, ver weg van haar pooier. Ze betrekt een baantje als schoonmaakster en raakt bevriend met het kindermeisje van het rijke Italiaans gezin Adacher. Bij haar dagelijkse werkzaamheden, die ze tot in perfectie uitvoert, wordt Irina nog vaak herinnerd aan haar stormachtige verleden. Als het kindermeisje onder verdachte omstandigheden van de trap valt neemt Irina haar plaats in het gezin over en neemt de zorg voor dochter Tea op zich. Het blijkt dat Irina zo haar eigen redenen heeft om zich het gezin binnen te werken en langzaam wordt haar schokkende verleden ontrafeld. Gestaag en trefzeker stevent ze af op haar doel.


Bijzonderheden:

Bij de uitreiking van de Donatello Awards, het Italiaanse equivalent van de Oscar, viel La Sconosciuta vijf keer in de prijzen en was daarmee de grote winnaar.

THE QUEEN


Dinsdag 29 januari

Lengte: 97 min.

the_queen_2 
Regie: Stephen Frears
Cast: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell e.a.
Genre: Drama  
The Queen verslaat de gesprekken tussen Tony Blair en Elizabeth II in de week na Diana's dood. De kersverse premier probeert de koningin ervan te overtuigen dat gepaste afstand in het Schotse Balmoral deze keer niet de goede reactie is. Op de waardigheid van een door God geschonken vorstin zit de door tabloids en tv aangestuurde massa echt niet meer te wachten. Stephen Frears regisseert met 'The Queen' een speculatief kijkje achter de schermen van het Britse koningshuis in de week waarin de koninklijke familie het mikpunt was van veel woede.

Bijzonderheden:

Voor haar fenomenale rol won Mirren onder meer een Oscar, een British Film Award, een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award.

THE LAST KING OF SCOTLAND


Dinsdag 15 januari

Lengte: 121 min.

last-king-of-scotland_3 

Regie: Kevin Macdonald
Cast: Forest Whitaker, James McAvoy, Gillian Anderson, Kerry Washington e.a.
Genre: Biopic, Drama


Tegen beter weten in accepteert de Schotse dokter Nicholas Garrigan in 1971 een aanbieding om persoonlijk voor de Ugandese president Idi Amin te gaan werken. De charismatische Amin heeft net een coup gepleegd en belooft de wanorde in de staat te herstellen. Hij ontpopt zich echter tot een van de meest wrede dictatoren in de geschiedenis. Nicholas heeft dit echter niet door. Amin stelt zich zelfs heel vriendelijk op naar de arts, en vraagt hem alles over Schotland. Maar op een gegeven moment kan Nicholas de kwaadaardige kanten van zijn werkgever niet meer ontkennen.


Bijzonderheden:

De normaal onderkoelde acteur Forest Whitaker geeft gestalte aan de explosief aangelegde Idi Amin, die het Afrikaanse land Uganda tijdens de jaren 70 teisterde met zijn afschuwelijke praktijken. Zijn rol leverde talloze prijzen op, waaronder een Oscar, een British Film Award, een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award.

La tourneuse de pages
Dinsdag 2 oktober
Lengte: 85 min.

la_tourneuse_de_pages2

Regie: Denis Dercourt
Cast: Déborah François, Catherine Frot,
         Pascal Greggory e.a.
Genre: Drama
  
De tienjarige Mélanie kan bijzonder goed pianospelen en mag deelnemen aan het toelatingsexamen voor het conservatorium. Haar grote voorbeeld, de beroemde concertpianiste Ariane Fouchécourt, maakt deel uit van de jury. Maar als de diva tijdens het examen zonodig aan een fan een handtekening moet uitdelen, raakt Mélanie volledig uit haar concentratie. Ze verprutst de auditie en zwaar ontgoocheld beslist ze nooit meer een piano aan te raken. Tien jaar later bemachtigt Mélanie een stageplaats op een advocatenkantoor in Parijs, waar haar baas de echtgenoot van mevrouw Fouchécourt blijkt te zijn. Door hard te werken zet ze zichzelf in de schijnwerpers, wat Mélanie uiteindelijk een bijzondere ontmoeting met haar vroegere heldin oplevert.

TEN CANOES
Dinsdag 23 oktober
Lengte: 90 min
.

cinema_ten_canoes  
Regie: Rolf de Heer & Peter Djigirr
Cast: Crusoe Kurrdal, Jamie Gulpilil, Richard Birrinbirrin, Peter Minygululu e.a.

Tien Aboriginals zijn met zelfgemaakte kano's op ganzenjacht in Noord-Australië. Een van de jagers is de jonge Dayindi. Hij is verliefd op een van de vrouwen van zijn oudere broer Minygululu. Om hem duidelijk te maken dat zoiets tegen alle wetten van de stam ingaat, vertelt Minygululu zijn broer een oeroud verhaal...
Een verhaal dat enkele dagen in beslag neemt om te vertellen. Een verhaal over een verkeerde liefde, ontvoering, hekserij, stuntelige ruzie en wraak die slecht afloop...
Ten Canoes is een unieke film: het is de eerste film die volledig in een van de talen van de Aboriginals is opgenomen. De cast van Ten Canoes bestaat uitsluitend uit Aboriginals.

Bijzonderheden:

Filmfestival Gent Grote Prijs voor Beste Film

DIE ZAUBERFLÖTE

Dinsdag 13 november
Lengte: 135 min
.

die_zauberflte

Regie: Ingmar Bergman
Cast: Josef Köstlinger, Irma Urrila, Håkan Hagegård
Genre: Muziek, klassieker
  
Ingmar Bergman drukt in Die Zauberflöte onmiskenbaar zijn stempel op Mozarts voortreffelijke opera door zijn sublieme vertolking van één van de meest geliefde werken van de componist, waarbij verering van liefde, vergeving en broederschap centraal staan.
In Die Zauberflöte brengt Bergman zijn liefde voor klassieke muziek, theater en film tot uitdrukking, wat geresulteerd heeft in een smaakvolle hommage aan Mozart waarbij het verhaal balanceert tussen een komische opera en een sprookje. Josef Köstlinger schittert als Tamino, een jonge krijger, die overgehaald wordt door de Koningin van de Nacht om haar dochter Tamina uit de handen van de tovenaar Sarastro te redden. Tamino wordt verliefd op Tamina en komt erachter dat Sarastro in werkelijkheid een goedgezinde heerser is. Zelfs bijna dertig jaar na de eerste vertoning, blijft Die Zauberflöte de meest verfijnde operaverfilming ooit.

DAS LEBEN DER ANDEREN
Dinsdag 27 november
Lengte: 137 min.

das_leben_der_anderen

Regie: Florian von Henckel
Cast: Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Thomas Thieme, Martina Gedeck e.a.
Genre: Drama

 

Oost Berlijn, 1984, Gerd Wiesler, Stasi-officier, krijgt het toezicht op de toneelschrijver Georg Dreymann toevertrouwd. Hij vraagt zich niet eens af of het niet om een nepintrige gaat in scène gezet door de minister van cultuur Bruno Hempf die verliefd is op Dreymanns vriendin de toneelspeelster Christa-Maria Sieland  en die hem wil laten verdwijnen. Zijn meerdere Luitenant Grubitz hoopt er, wat hem betreft, een carrièrevoordeel uit te halen. Wiesler, vrijgezel en zo goed als zonder privé-leven, ontdekt tijdens zijn toezicht de wereld van de kunst, van de liefde en van de vrijheid van geest, horizonten die hem tot dan toe onbekend waren.
Beetje bij beetje, neemt hij afstand van zijn plicht en hij grijpt niet in wanneer Dreymann, na de zelfmoord van een bevriende regisseur waarvan de loopbaan werd gesaboteerd, een artikel schrijft over het abnormaal hoge aantal zelfmoorden in DDR. Dreymann, nochtans in het bezit van zijn eigen schrijfmachine, gebruikt een gesmokkelde schrijfmachine die hem door het Westduitse tijdschrift Der Spiegel werd geleverd. Wiesler beschermt zelfs Dreymann door onvolledige verslagen op te stellen.
Wanneer Christa-Maria in de kantoren van Stasi wordt ondervraagd en haar vriend aangeeft, gaat Wiesler naar het huis van Dreymann terug om er het bezwarende schrijfmachine weg te nemen. Dreymann is verrast wanneer hij zijn schuilplaats leeg terug vindt tijdens de huiszoeking.
Bijzonderheden:

European Film Award Best Screenplay, European Film Award Best Actor, European Film Award Best Film, Academy Award Foreign feature

César et Rosalie
Dinsdag 11 december
Lengte: 110 min.
csar_et_rosalie
Regie: Claude Sautet
Cast: Romy Schneider, Yves Montand, Isabelle Huppert, Bernard Le Coq e.a.
  
Klassieke ménage à trois-vertelling. Rosalie worstelt met haar gevoelens voor twee mannen, de vermogende schroothandelaar en selfmade man César en de artistiek bevlogen schilderdecorateur David. Samen vormen zij De Ideale Man, maar er zal toch een keuze gemaakt moeten worden. Ondertussen raken César en David bevriend en dat maakt het er voor Rosalie niet gemakkelijker op.
Bijzonderheden:

Sautets schildering van een openlijke driehoeksverhouding past in het tijdsgewricht van de vroege jaren zeventig waarin het burgerlijke huwelijk op de schop werd genomen.

Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook