7 september

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER

Lengte: 105 min.
Regie: Reinout Oerlemans
Cast: Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver e.a.
Genre: Drama

komt een vrouw bij de dokterStijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

Bijzonderheden: Verfilming van Kluuns gelijknamige bestseller.

21 september

FISH TANK

Lengte: 123 min.
Regie: Andrea Arnold
Cast: Katie Jarvis, Michael Fassbender, Kierston Wareing e.a
Genre: Drama

fish tankDe 15-jarige puber Mia brengt zichzelf regelmatig in de problemen. Ze is van school geschopt en verstoten door haar vriendinnen. Samen met haar 11-jarige zusje en moeder woont ze in een kleine flat in een buitenwijk van Essex. Op een zomerse dag brengt haar moeder een mysterieuze en aantrekkelijke nieuwe minnaar mee naar huis. Deze man lijkt liefde en verandering in hun leven te brengen.

Bijzonderheden: Regisseur Andrea Arnold won de juryprijs voor Cannes 2009 voor deze film.

5 oktober

TAKING WOODSTOCK

Lengte: 110 min.
Regie: Ang Lee
Cast: Demetri Martin, Imelda Staunton, Emile Hirsch e.a.
Genre: Komedie, muziek

taking woodstockDe film is gebaseerd op de memoires van Elliot Tiber, een man die per ongeluk een cruciale rol zou spelen bij het organiseren van het festival. Tiber werkt in 1969 bij het hotel van zijn ouders, dat in grote financiële moeilijkheden verkeert. Toeristen blijven uit en zijn eigenzinnige ouders lijken de ernst van de situatie niet goed in te zien. Tiber ziet dan ook een grote kans om gasten te trekken als hij leest dat een naburige stad, waar een groot muziekfestival voor hippies zou worden georganiseerd, de vergunning hiervoor heeft ingetrokken. Hij regelt snel een vergunning en introduceert de organisatoren van het concert aan Max Yasgur, op wiens erf het concert uiteindelijk zal plaatsvinden. De voorbereidingen op het concert zijn dan al in volle gang en langzaam wordt duidelijk dat de organisatie de animo heeft onderschat en er misschien wel een half miljoen mensen op af zullen komen.

19 oktober

PRECIOUS: Based on the Novel Push by Sapphire

Lengte: 109 min.
Regie: Lee Daniels
Cast: Gabourey 'Gabby' Sidibe, Paula Patton, Mo'Nique, Lenny Kravitz e.a.
Genre: Drama

preciousDe film vertelt het verhaal van Claireece "Precious" Jones, een zestienjarig Afro-Amerikaans meisje geboren in Harlem, in een keiharde omgeving. Het leven lacht haar niet bepaald toe: ze is voor de tweede keer in verwachting van haar vader. Thuis loopt ze op eieren om te vermijden dat haar moeder, een intens boze vrouw, haar mishandelt. Haar leven verandert als ze de kans krijgt over te stappen naar een alternatieve school. Daar komt ze onder de hoede van Ms. Rain. Een vrouw die haar begrijpt en haar laat voelen dat ze bijzonder is en talenten heeft. Hier begint Precious haar nieuwe toekomst weg van de duisternis, de pijn en liefdeloze omgeving en neemt ze haar jonge leven in eigen hand.

Bijzonderheden: Precious werd de grote winnaar van de Independent Spirit Awards, de prijzen voor de beste onafhankelijke films van het jaar. De film won 5 prijzen, waaronder beste film en regisseur.

26 oktober

TERUG NAAR DE KUST

Lengte: 110 min.
Regie: Will Koopman
Cast: Linda de Mol, Ariane Schluter, Huub Stapel e.a.
Genre: Thriller

terug naar de kustMaria Vos is moeder van twee kinderen en heeft een relatie met de onstuimige Geert, met wie ze samen in een band speelt. De relatie tussen de twee staat echter sterk onder spanning en als Maria ontdekt dat ze zwanger is, besluit ze het kind weg te laten halen. Kort daarna ontvangt ze een aantal bizarre anonieme berichten, waarin ze voor moordenaar wordt uitgemaakt en wordt bedreigd met de dood. De politie adviseert haar de stad te verlaten, terwijl zij de zaak onderzoeken. Maria vertrekt daarop naar haar oudere zus Ans, die een villa aan zee bezit. Ook daar vindt ze echter geen rust; ze wordt geconfronteerd met traumatische jeugdherinneringen en haar geestelijke gezondheid lijkt steeds verder af te takelen. Als dan ook nog blijkt dat haar belager kennis heeft genomen van haar nieuwe verblijfplaats is Maria de wanhoop nabij en kan ze geen kant meer op.

Bijzonderheden: Gebaseerd op het boek van Saskia Noort

9 november

PARTIR

Lengte: 85 min.
Regie: Catherine Corsini
Cast: Kristin Scott Thomas, Sergi López, Yvan Attal e.a.
Genre: Drama

partirSamen met haar man, een succesvol chirurg, brengt Suzanne in harmonie en luxe haar dagen door. Toch mist ze haar vroegere werk als fysiotherapeute. Na de nodige overtuigingskracht helpt hij haar bij het opnieuw opstarten van een praktijk. Haar leven wordt volledig overhoop gegooid met de komst van klusjesman Ivan, die wat bouwwerkzaamheden verricht. Een instinctieve liefde dringt zich op. De aantrekkingskracht tot hem is zó sterk dat Suzanne haar perfect uitgestippelde leven achter zich laat en hem volgt in een passioneel avontuur. Haar man weigert zich neer te leggen bij de nieuw ontstane situatie. In zijn frustratie en onwil om zijn verlies te nemen, besluit hij alle registers open te trekken om zijn vrouw, die hij beschouwt als zijn eigendom, weer terug te krijgen.

Bijzonderheden: Film begint om 20.30 uur en heeft geen pauze!

23 november

DAS WEISSE BAND

Lengte: 144 min.
Regie: Michael Haneke
Cast: Christian Friedel, Burghart Klaußner, Ulrich Tukur e.a.
Genre: Drama, oorlog

DAS WEISSE BANDNet voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

Bijzonderheden: Bekroond met o.a. de Gouden Palm in Cannes, de European Film Award en een Golden Globe voor beste buitenlandse film

7 december

TROUBLED WATER

Lengte: 115 min.
Regie: Erik Poppe
Cast: Trine Dyrholm, Pål Sverre Valheim Hagen, Ellen Dorrit Petersen e.a.
Genre: Drama

troubled waterJan Thomas is vrijgelaten uit de gevangenis waar hij acht jaar heeft gezeten voor kindermoord. Hoewel hij deze moord altijd heeft ontkent, ziet hij zijn vrijlating hij als een nieuwe kans om iets van zijn leven te maken. Hij is een getalenteerd orgelspeler en wordt aangenomen bij een kerk in Oslo. Door zijn talent en zachtaardig karakter, wordt hij al snel gewaardeerd door zijn omgeving. Zo weet hij ook de harten van de pastoor Anna en haar zoontje Jens te veroveren. Hoewel Jan zijn verleden geheim heeft weten te houden, komt de waarheid boven water wanneer op een dag lerares Agnes met haar klas de kerk komt bezoeken. Ze herkent de orgelspeler Jan als de man die veroordeeld was voor de moord op haar zoon. De nog altijd door verdriet achtervolgde moeder, kan niet accepteren dat Jan een nieuw leven heeft weten op te bouwen en raakt geobsedeerd door hem.

Bijzonderheden: De Noorse titel van de film is "DeUsynlige". In de rest van de wereld staat de film bekend als Troubled Water maar de letterlijke vertaling is De Onzichtbare.

21 december

BROTHERS

Lengte: 105 min.
Regie: Jim Sheridan
Cast: Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Tobey Maguire e.a.
Genre: Drama, oorlog

brothersDe Deense broers verhouden zich tot elkaar als Kain en Abel. De oudste heeft een leuk gezin en gaat in opdracht van de Verenigde Naties naar Afghanistan. Een man met een gezin, een beroep en een missie. De jongste komt net uit de gevangenis, en weet niet goed wat hij met zijn leven wil. Hij scharrelt het een beetje bij elkaar, en ziet wel waar het uitkomt. Veel aanzien wint hij daarmee niet. Aan de buitenkant vormen de broers de deugd en de ondeugd, aan de binnenkant is het lang zo simpel niet. Het noodlot dient zich aan in de vorm van een korte, hevige explosie. Een helikopter in Afghanistan verdwijnt van de kaart, en de man op missie belandt in een donkere grot, bewaakt door Taliban-strijders. Wat doe je als je met een pistool op je hoofd wordt gedwongen iets te doen wat je nooit, en aan niemand kunt verantwoorden? Wat doe je als je na je dood thuis komt bij een vrouw, een broer en twee kinderen die het best gezellig met elkaar hebben? Wat is liefde? Wat is schuld? Wat is verraad?

Bijzonderheden:
Brothers is een remake van de Deense film Brødre

11 januari LE CONCERT

Lengte: 119 min. Regie: Radu Mihaileanu

Cast: Alexei Guskov, Mélanie Laurent, Miou-Miou e.a. Genre: Drama, komedie

 

concert-le_orgSovjet-Unie in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De periode van de Grote Stagnatie viert hoogtij onder de zielloze leiding van Leonid Brezjnev. De KGB is oppermachtig en de Joden zijn staatsvijand nummer één. Andreï Filipov, de befaamde dirigent van het Bolsjoi Orkest, weigert de Joodse orkestleden te ontslaan en roept daarmee de woede van de autoriteiten over zich af. Het orkest wordt ontbonden en Filipov eindigt als de schoonmaker van zijn geliefde Bolsjoi theater. Dertig jaar later onderschept hij een fax uit Parijs met de uitnodiging een concert te komen geven in het beroemde Théatre du Châtelet en ziet hij zijn kans schoon zich te wreken op de autoriteiten voor de gebeurtenissen uit het verleden. Dit gegeven vormt het uitgangspunt voor het lichtvoetige Le Concert.

25 januari

DE GELUKKIGE HUISVROUW

Lengte: 100 min. Regie: Antoinette Beumer

Cast: Carice van Houten, Waldemar Torenstra, René van ’t Hof e.a. Genre: Komedie, drama

De_Gelukkige_HuisvrouwLea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea’s leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea’s onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met ‘de gekken’ om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.

Bijzonderheden: Gebaseerd op het gelijknamige boek van Heleen van Royen.

8 februari HACHI

Lengte: 93 min. Regie: Lasse Hallström

Cast: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer e.a. Genre: Drama

 

HachiHACHI is gebaseerd op een waar gebeurd Japans verhaal en draait om de ware vriendschap en onbegrensde loyaliteit van een hond aan zijn baas. Wie laat een kleine, schattige puppy nu alleen achter op een koud treinperron ? Professor Parker kan het niet over zijn hart krijgen en neemt de Japanse Akita mee naar huis. De gastvrijheid van het gezinnetje wordt beloond - de hond, Hachi gedoopt, wordt de beste vriend die Parker zich kan wensen. De twee wandelen iedere dag samen naar het station en als Parker 's avonds weer aankomt, zit Hachi hem al op te wachten. Zo ook op de dag dat Parker op de universiteit een hartaanval krijgt en niet meer thuiskomt. Hachi weet van geen wijken en is de volgende dag weer precies op tijd terug op zijn vaste plekje bij het station, speurend naar zijn baasje. Het trouwe dier houdt dit vol tot aan zijn dood, negen jaar later.

22 februari J’AI TUÉ MA MÈRE (I KILLED MY MOTHER)

Lengte: 96 min. Regie: Xavier Dolan-Tadros

Cast: Xavier Dolan, Anne Dorval, François Arnaud e.a.  Genre: Biografie, drama

 

I killed my motherJ'ai tué ma mère vertelt het verhaal van de verwarde puber Hubert Minel en de moeizame relatie met zijn moeder. Moeizaam is wellicht niet het juiste woord; de twee kunnen elkaar niet uitstaan. Hun conversaties bestaan vooral uit het naar elkaar toe schreeuwen van verwensingen en dreigementen. En dat schreeuwen gaat de hele dag door. Wanneer het Hubert te veel wordt, zoekt hij troost bij zijn vriend Antonin of bij een begripvolle lerares. De verhouding met zijn moeder wordt er echter niet beter op en wanneer de situatie uit de hand dreigt te lopen, stuurt zij hem naar een internaat. Dat is echter ook het moment waarop duidelijk wordt dat de twee intens veel van elkaar houden.

 

Bijzonderheden: Op het filmfestival van Cannes won Xavier Dolan voor deze film de Prix Regards Jeune. Op het Internationaal Film Festival Rotterdam won de film de Movie Squad Award.

1 maart DESERT FLOWER

Lengte: 120 min. Regie: Sherry Horman

Cast: Liya Kebede, Sally Hawkins, Craig Parkinson e.a. Genre: Drama

 

desert-flower_orgWaris Dirie, geboren als woestijnnomade in Somalië, vlucht op haar twaalfde als ze hoort dat haar vader haar wil uithuwelijken. Na een barre tocht door de woestijn komt ze terecht in Londen. Uit angst terug te moeten keren naar Somalië gaat ze haar eigen weg. Ze leert lezen en schrijven, woont illegaal en werkt als schoonmaakster bij een fastfoodketen. Dan wordt ze ontdekt als model en gaat een internationale carrière tegemoet. Maar op het hoogte punt van haar carrière, besluit ze tijdens een interview te spreken over de meest traumatische gebeurtenis uit haar leven: de meisjesbesnijdenis die ze heeft moeten doorstaan toen ze vijf jaar was. Waris Dirie beëindigt haar modellenleven en zet zich volledig in voor de strijd tegen vrouwenbesnijdenis en het taboe dat hierop geldt. Door Kofi Annan wordt ze aangesteld tot speciaal VN ambassadeur om dit fenomeen en de strijd ertegen wereldwijd bekend te maken.

 

Bijzonderheden: Gebasseerd op het boek Desert Flower door Waris Dirie.

 

22 maart LA SICILIANA RIBELLE (THE SICILIAN GIRL)

Lengte: 113 min. Regie: Marco Amenta

Cast: Veronica D'Agostino, Gérard Jugnot, Francesco Casisa e.a. Genre: Drama, misdaad

 

lasicilianaribelleOp een novembermorgen in 1991, benaderde de 17-jarige Rita, de Openbare Aanklager van Palermo, met de bedoeling om de dood van haar vader en haar broer als leden van de maffia te rechtvaardigen. Dit was de allereerste maal dat de dochter van een maffiafamilie openlijk rebelleert tegenover de traditioneel door mannen geleide organisatie. Vanaf die dag waren Rita's dagen geteld. Verworpen en bedreigd door haar vriend, haar geboortestad en zelfs door haar moeder, werd zij gedwongen om Sicilië te verlaten en te verhuizen naar Rome waar zij nu leeft onder een andere naam.

5 april NOWHERE BOY

Lengte: 98 min. Regie: Sam Taylor Wood

Cast: Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas, Anne-Marie Duff e.a. Genre: Biografie, drama, muziek

 

nowhere-boyNowhere Boy vertelt het verhaal van de jeugd van John Lennon. Liverpool, 1955. Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen zijn Tante Mimi en zijn moeder. Hij probeert te ontsnappen aan de geheimen van zijn familie en in rock ’n roll vindt hij de ideale ontsnappingsmogelijkheid en in ene Paul McCartney een onvoorwaardelijke vriend.

 

Bijzonderheden: De film is gebaseerd op het boek Imagine This: Growing Up With My Brother John Lennon door Lennon's halfzus Julia Baird.

19 april CHANEL COCO & IGOR STRAVINSKY

Lengte: 120 min. Regie: Jan Kounen

Cast: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Elena Morozova e.a. Genre: Drama, romantiek

 

CHANEL_COCO__IGOR_STRAVINSKYParijs 1913. Coco Chanel gaat volledig op in haar werk en is gelukkig met de rijke Boy Capel, haar grote liefde. In de Théâtre des Champs-Elysées, stelt Igor Stravinsky Le Sacre du Printemps voor. Coco is diep onder de indruk. Maar het anti conformistische werk wordt uitgespuwd door het publiek. Zeven jaar later is Coco op het toppunt van haar succes. Maar bij het overlijden van Boy, stort ze in. Op dat moment verblijft Igor Stravinsky in Parijs, op de vlucht voor de Russische revolutie. De ontmoeting tussen Coco en Igor is als een donderslag. Coco stelt hem voor om in haar villa in Garches te verblijven om zich op zijn muziek toe te leggen. Igor gaat er wonen met vrouw en kinderen. Tussen Igor en Coco ontstaat een passionele verhouding.


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook