A LOVE SONG FOR BOBBY LONG

Wanneer:
Dinsdag 13 september
Lengte: 119 min.

 

Regie: Shainee Gabel

Cast: Scarlett Johansson, John Travolta, Gabriel Macht

Genre: Drama

 

bobby_long.gifWanneer zij hoort van de dood van haar moeder, keert de uitgebluste en eenzame teenager Purslane Hominy Will voor het eerst sinds jaren terug naar New Orleans, terug naar het huis waar zij haar kinderjaren heeft doorgebracht. Ze verwacht het huis leeg aan te treffen, maar tot haar schrik komt zij tot de ontdekking dat het huis wordt bewoond door twee vrienden van haar moeder: Bobby Long, een voormalige hoogleraar Literatuur, en zijn protégé Lawson Pines. Deze gebroken mannen hebben zich blijvend gevestigd in het vervallen huis, met als drijfveer Lawson’s povere ambities om een roman te schrijven over het leven van Bobby Long. Geen van drieën is van plan het veld te ruimen, zodat ze gedwongen zijn samen te leven. Naarmate de tijd verstrijkt leidt dit tot onthulling van verschillende persoonlijke geheimen.  

 

Bijzonderheden:

 

Scarlett Johansson werd genomineerd voor een Golden Globe voor haar acteerprestatie in de film.


 

THE WOODSMAN

Wanneer:
Dinsdag 17 januari
Lengte: 87 min.

Regie: Nicole Kassell

Cast: Kevin Bacon, Kyra Sedgwick, Mos Def, Benjamin Bratt e.a.

 

Genre: Drama

woodsmancover.jpg

Na 12 jaar in de gevangenis te hebben gezeten wegens pedofilie, keert Walter terug naar huis. Hij vindt werk in een houtzagerij maar krijgt al snel af te rekenen met de demonen uit zijn verleden. Want hoewel hij zich onberispelijk gedraagt wordt hij voortdurend in de gaten gehouden door de secretaresse Mary Kay en politie-inspecteur Lucas. De enige waarbij hij troost vindt en die hem niet veroordeelt omwille van zijn verleden is Vicki. Maar één enkele misstap is voldoende om alles kwijt te spelen.

Bijzonderheden:
De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Steven Fechter. De film is o.a. bekroond tijdens het London en Cannes filmfestival 2004. Nicole Kassel is de eerste regisseur die een veroordeelde pedofiel recht voor de camera zet en een hoofdrol laat spelen.

 

 Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

 

 

 

{akreserv,seizoen_2005_2006}

EL ABRAZO PARTIDO (DE VERLOREN OMHELZING)

Wanneer:
Dinsdag 31 januari
Lengte: 99 min.

 

el_abrazo_partido.jpgRegie: Daniel Burman
Cast: Daniel Hendler, Adriana Aizemberg, Serge Boris e.a.
Genre: Drama, komedie

Ariel is een licht neurotische tiener die zijn dagen slijt in een verlopen winkelcentrum in de binnenstad van Buenos Aires. Het is een sympathiek wereldje, ondanks de malaise en onzekerheid. Veel jongeren zijn er op zoek naar hun immigrantenwortels, in de hoop op een buitenlands paspoort. Maar Ariel wil meer dan een paspoort uit Polen, waar vandaan zijn grootouders destijds de Holocaust ontvluchtten. Hij wil antwoorden op zijn vragen: Waarom verdween zijn vader vlak na Ariels geboorte om te vechten voor Israël? Waarom keerde hij nooit terug? En waarom laat dat zijn moeder en broer schijnbaar koud? Dan komt Ariel’s vader plotseling terug, met een nieuw verhaal en een nieuwe waarheid.


Bijzonderheden:
Daniel Hendler kreeg voor zijn rol van Ariel een Gouden Beer op de Berlinale. De lowbudgetfilm zelf kreeg bovendien een Zilveren Beer (2004).

 

Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

{akreserv,seizoen_2005_2006}

HOTEL RWANDA

Wanneer:
Dinsdag 14 februari
Lengte: 121 min.

Regie: Terry George

Cast: Don Cheadle, Antonio David Lyons, Nick Nolte, Sophie Okonedo e.a.

Genre: Drama, oorlog

 

hotel_rwanda.jpgHet indrukwekkende, waargebeurde verhaal van een gewone man, die de moed, kracht en het vermogen had om zijn eigen leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te kunnen redden… Hutu Paul Rusesabagina is hotelmanager van een luxe vijfsterren hotel in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu’s en Tutsi’s begin jaren ’90 biedt Paul onderdak aan meer dan 1200 Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Onder hen bevinden zich vooral zakenmensen, politici en andere leden van de Tutsi-elite die het voornaamste doelwit waren van Hutu-milities. In het heetst van de strijd vecht Paul ook voor zijn eigen leven en dat van zijn Tutsi-vrouw en kinderen.

Bijzonderheden:
De film was genomineerd voor drie Oscars: Beste Acteur, Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Originele Script.

 

Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

 

 

 

 

 

{akreserv,seizoen_2005_2006}

GUERNSEY

 


Wanneer:
Dinsdag 28 februari
Lengte: 90 min.

Regie: Nanouk Leopold

Cast: Maria Kraakman, Johanna ter Steege, Fedja van Huêt, Frank Vercruyssen e.a.

Genre: Drama

 

guernsey.jpg

Anna, een stille vrouw van begin dertig, is een irrigatiespecialist die regelmatig naar ontwikkelingslanden reist. Tijdens een werkbezoek in het buitenland pleegt een vrouwelijke collega zelfmoord. Hoewel Anna de vrouw niet echt kende, maakt haar dood diepe indruk. Niemand lijkt te weten waarom de vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Voor het eerst realiseert Anna zich dat je een onbekende kunt zijn tussen je meest naasten. Als de man van de overledene heel snel een nieuwe vriendin heeft, wordt Anna’s schrikbeeld bevestigd. Anna begint haar man en haar kind te observeren en vraagt zich af wat zij voor hen betekent.

Bijzonderheden:
De film werd geselecteerd voor het Quinzaine des Réalisateurs programma op het Film Festival van Cannes in 2005.

Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

 

 

 

{akreserv,seizoen_2005_2006}

DALECARLIANS (MASJÄVLAR)

Wanneer:
Dinsdag 14 maart
Lengte: 98 min.

Regie: Maria Blom

Cast: Willie Andréason, Barbro Enberg, Kajsa Ernst, Sofia Helin e.a.

Genre: Drama, komedie

 

 

dalecarlians.jpgStadse dertiger Mia gaat voor de 70ste verjaardag van haar vader naar haar geboortedorp in Dalecarlia, het platteland ten noorden van Stockholm. De hardwerkende IT-er vertrekt met lichte tegenzin en een kleine kater richting ouderlijk huis. Haar ouders hebben weinig idee van het soort bestaan dat Mia in Stockholm leidt. Haar 2 oudere zusters hebben een familieleven waar ze volledig in opgaan. Terwijl de voorbereidingen getroffen worden voor het feest, ontmoet Mia op haar rondje door het dorp bekenden en komen oude conflicten, spanningen en ingebakken mechanismen weer tot leven.

Bijzonderheden:
In eigen land won de film een Guldbagge voor Beste Film en Beste Scenario. De internationale première van “Dalecarlians” was in 2005 op het International Film Festival Rotterdam.

Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

 

 

 

{akreserv,seizoen_2005_2006}

NON TI MUOVERE

Wanneer:
Dinsdag 28 maart
Lengte: 125 min.

Regie: Sergio Castellito

Cast: Serge Castellito, Lina Bernardi, Penélope Cruz, Pietro De Silva e.a.

Genre: Drama

non_ti_muovere.jpgEen regenachtige dag, een genegeerd stoplicht. Een meisje wordt van haar scooter gereden. Per ambulance wordt ze vervoerd naar het ziekenhuis waar haar vader chirurg is. Terwijl ze op de operatietafel vecht voor haar leven, kan haar vader niets anders doen dan wachten. Op de gang vult hij de stilte van haar coma met de onthulling van een pijnlijk geheim. In gedachten gaat hij terug naar de verpauperde buitenwijk van Rome waar hij de gehavende Italia ontmoette. Ondanks de tegenstellingen ontstond er tussen hen een verzengende passie die hem als man voorgoed zou veranderen.

Bijzonderheden:
De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Mazzantini.

 

 

Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

 

 

 

 

{akreserv,seizoen_2005_2006}

LE CONSEQUENZE DELL’AMORE

Wanneer:
Dinsdag 11 april
Lengte: 100 min.

Regie: Paolo Sorrentino

Cast: Toni Servillo, Raffaele Pisu, Adriano Giannini, Olivia Magnani e.a.

Genre: Drama

 

 

le_consequenze_dellamore.jpgIedereen heeft wel een onbespreekbaar geheim. Maar Titta Di Girolamo heeft er meer dan één. Waarom zou een man van 50, afkomstig uit het zuiden, anders 8 jaar in een anonieme hotelkamer in een anonieme stad in het Italiaanse deel van Zwitserland willen wonen? Acht jaar zonder werk. Schijnbaar. Jaren van stilte en van veel sigaretten, jaren van hangen in de lobby of de bar van het hotel, elegant gekleed, maar zonder zichzelf ooit iets van luxe te gunnen. Een vreselijke routine, eeuwig wachtend tot er iets gebeurt. Titta observeert, starend naar het leven dat aan hem voorbij trekt, emotieloos. Schijnbaar. Wat verbergt hij en waarom? Wat zijn zijn onnoembare geheimen?

Bijzonderheden:
De film werd genomineerd voor een Gouden Palm in 2004.

Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

 

 

{akreserv,seizoen_2005_2006}

LEEF!

Wanneer:
Dinsdag 25 april
Lengte: 108 min.

Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen, Jean van de Velde

Cast: Peter Blok, Monic Hendrickx e.a.

Genre: Drama

leef.jpgAnna is een levenslustige vrouw met een eigen vroedvrouwenpraktijk. Ze is getrouwd met Paul en ze hebben 2 puberende dochters. Op aandringen van een goede vriend neemt ze haar oude passie weer op: schrijven. Door middel van autobiografische schetsjes probeert ze in het reine te komen met gebeurtenissen uit haar verleden. Het schrijven, en het feit dat Anna haar verhalen laat lezen aan haar dierbaren, heeft veel meer gevolgen dan Anna kon overzien toen ze ermee begon. Er wordt iets in gang gezet dat niet meer terug te draaien is.

Bijzonderheden:
Leef! was de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival 2005. Op 27 september 2005 is regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen aan de gevolgen van kanker overleden.

 Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

 

 

 

{akreserv,seizoen_2005_2006}

SOPHIE SCHOLL – DIE LETZTEN TAGE

Wanneer:
Dinsdag 9 mei
Lengte: 117 min.

Regie: Marc Rothemund

Cast: Julia Jentsch, Fabian Hinrichs, Gerald Alexander Held e.a.

Genre: Drama, oorlog

 

sophie_scholl.jpgMünchen, 1943. Terwijl Hitler een vernietigende oorlog voert in Europa zoekt een jonge groep mensen hun toevlucht tot het passieve verzet, dat ze als enige middel zien om de Nazi’s en hun onmenselijke oorlog te verzwakken. Ze richten Die Weisse Rose op, een verzetsbeweging die voornamelijk uit studenten bestaat en zich richt op de ondergang van het Derde Rijk. Sophie Scholl voegt zich als enig vrouwelijk lid bij de groep; een onschuldig jong meisje dat uitgroeit tot een bevlogen en onbevreesde anti-Nazi. Op 18 februari 1943 worden Sophie en haar broer Hans gearresteerd voor het verspreiden van folders op de universiteit. De daaropvolgende dagen wordt Sophie verhoord door een Gestapo officier.Het verhoor ontwikkelt zich tot een psychologisch duel, maar hoe lang kan Sophie stand houden?

Bijzonderheden:
De film won een Ziveren Beer voor Beste Regie en Beste Acteur op de Berlinale 2005 en een German Film Award voor Beste Actrice.

 

Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

{akreserv,seizoen_2005_2006}

MOOLAAD?

Wanneer:
Dinsdag 23 mei
Lengte: 120 min.

Regie: Ousmane Sembene

Cast: Fatouma Coulibaly, Maïmouna Hélène Diarra, Salimata Traoré e.a.

Genre: Drama

 

moolaad.jpgDe plaats van handeling is een klein Afrikaans dorpje, waar 4 jonge meisjes die het reinigingsritueel wat hun te wachten staat ontvluchten. Ze komen aan bij Collé Ardo Gallo Sy, een sterke vrouw die haar eigen dochter tegen een besnijdenis wist te beschermen. Collé roept een heiligplaats aan ( een moolaadé) om de meisjes te beschermen, waarna ze zelf de conservatieve dorpelingen achter zich aan krijgt. Hierdoor komt het aanstaande huwelijk van haar dochter in gevaar.

 

Bijzonderheden:
Als winnaar van de Un Certain Regie Award in Cannes 2004, werd Moolaadé door veel critici gezien als de beste film van het filmfestival.

 

 

Vul onderstaande gegevens in en reserveer uw filmkaart(en):

 

 

 

{akreserv,seizoen_2005_2006}

MAR ADENTRO (THE SEA INSIDE)

 

Dinsdag 27 september

Lengte: 125 min.

 

Regie: Alejandro Amen?bar

Cast: Javier Bardem, Lola Dueñas, Belén Rueda e.a.

Genre: Drama

 

mar_ardentro.gifRam?n ligt al bijna 30 jaar krachteloos in zijn bed. Zijn enige uitzicht in het leven is dat uit het raam van zijn kamer, vlakbij de zee waar hij het ongeluk kreeg dat een einde maakte aan zijn jeugd. Sindsdien is het zijn doel zijn leven op een waardige manier te mogen beëindigen. De komst van 2 vrouwen verstoort zijn wereld: advocate Julia wil hem in zijn strijd helpen en buurvrouw Rosa wil hem ervan overtuigen dat leven opweegt tegen de pijn. Ram?ns persoonlijkheid boeit de vrouwen, en het brengt hen ertoe de principes die hun eigen leven bepalen te onderzoeken. Ram?n weet dat alleen zij die werkelijk van hem houdt diegene kan zijn die hem wil helpen in de realisering van zijn ultieme reis.


Bijzonderheden:

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De jury van het Filmfestival van Venetië koos de Spanjaard Javier Bardem (35) tot beste acteur voor zijn vertolking van de verlamde schrijver. De film kreeg ook de Grote Prijs van de Jury, de Zilveren Leeuw (2004).


SCHULTZE GETS THE BLUES


 

Dinsdag 11 oktober

Lengte: 110 min.

 

Regie: Michael Schorr

Cast:   Pedro Alexandra, Anne V. Angelle, Werner Boche, Rosemarie Deibel, Wilhelmine Horschig, Horst
            Krause, Karl-Fred Müller, Hannelore Schubert, Ursula Schucht, Harald Warmbrunn

Genre: Drama, comedy

 

schultze.jpg

Schultze is een man van middelbare leeftijd met een behoorlijk overgewicht. Zijn hele leven heeft hij doorgebracht in een klein dorpje aan de rivier de Saale. Schultzes leven, dat bestaat uit z'n werk, het café, z'n volkstuin, volksmuziek en hengelsport, wordt verstoord als hij en zijn maten Manfred en Jürgen hun baan verliezen. Terwijl het leven z'n glans verliest en de dagelijkse routine tot een klucht wordt, ontdekt Schultze een leven aan de andere kant van de berg. Uit zijn accordeon klinken niet langer traditionele polka's, maar de vurige klanken van de Southern States waarmee Schultze dreigt om de zo respectabele jubileumviering van de lokale muziekclub drastisch te verstoren.

Bijzonderheden: 

Dit speelfilmdebuut van regisseur Schorr werd gedraaid in Sachsen-Anhalt (voormalige DDR), Louisiana en Texas (VS). Winnaar van de Upstream Jury Grand Prix op het filmfestival van Venetië en drie prijzen op het filmfestival van Gijon (2003).

DER UNTERGANG

Dinsdag 25 oktober

Lengte: 150 min.

Regie: Oliver Hirschbiegel

Cast: Heino Ferch, Bruno Ganz, Corinna Harfouch e.a.

Genre: Drama, oorlog

der_untergang.gifOver de laatste dagen van Adolf Hitler in zijn Berlijnse bunker, verteld vanuit de optiek van Hitler’s secretaresse Traudl Junge. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd, maar Hitler wil de stad in geen geval verlaten. Hij bevindt zich, na zijn 56ste verjaardag te hebben gevierd, in een benauwende, uitzichtloze situatie. De sfeer in de bunker wordt zo waarheidsgetrouw mogelijk weergegeven.

 


Bijzonderheden:

De opnamen van de film werden in München en Sint-Petersburg gemaakt. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joachim Fest en op talrijke ooggetuigenverslagen.

BITTER MOON

Dinsdag 1 november

Lengte: 138 min.

Regie: Roman Polanski

Cast: Peter Coyote, Emmanuelle Seigner, Hugh Grant e.a.

Genre: Drama

bitter_moon.gifNigel en Fiona, een degelijk Engels echtpaar, maken een cruise naar Istanbul om hun huwelijk een nieuwe impuls te geven. Op het schip ontmoeten ze de invalide Amerikaanse schrijver Oscar en zijn prachtige, sensuele Franse vrouw Mimi. Oscar vertelt Nigel van hun zinderende passie, die hem zelfs invalide heeft gemaakt. Nigel is geshockeerd, maar voor hij het weet raakt hij betrokken bij het prikkelende spel van het vreemde paar.

 

Bijzonderheden:

Emmanuelle Seigner was de zoveelste vrouw in Polanski’s leven.

NOBODY KNOWS (DAREMO SHIRANAI)

Dinsdag 15 november

Lengte: 141 min.

Regie: Hirokazu Koreeda

Cast: Yagira Yuuya, You, Hanae Kan, Heiei Kimura e.a.

Genre: Drama

nobody_knows.gifVier kinderen worden in een appartementje in Tokio door hun moeder aan hun lot overgelaten. De kinderen willen absoluut bij elkaar blijven en moeten hun eigen kleine wereldje zien te organiseren. De buitenwereld merkt niets van het langzame verval van het ouderloze gezin…

Bijzonderheden:

Koreeda baseerde zijn film op een krantenbericht uit 1988 over vier kinderen die in Tokio 6 maanden op zichzelf woonden nadat hun moeder hen had verlaten. De kinderen werden pas opgemerkt toen één van hen door ondervoeding was overleden.

De 14-jarige Yagira Yuuya ontving een Gouden Palm voor de beste mannelijke hoofdrol.

VERA DRAKE

Dinsdag 29 november

Lengte: 125 min.

Regie: Mike Leigh

Cast: Imelda Staunton, Heather Craney, Philip Davis e.a.

Genre: Drama

vera_drake.gifHet levensverhaal van Vera Drake, een vrouw die in de jaren ’50 in Engeland stiekem abortussen uitvoert en daarvoor wordt gearresteerd.

Bijzonderheden:

Winnaar van de Gouden Leeuw van het 61ste internationale Filmfestival van Venetië (2004). De hoofdrolspeelster, de Britse Imelda Staunton, werd tot beste actrice uitgeroepen.

MARIA FULL OF GRACE

Dinsdag 20 december

Lengte: 101 min.

 

Regie: Joshua Marston

Cast: Catalina Sandino Moreno, Virgina Ariza, Mateo Suarez e.a.

Genre: Drama

 

maria_full_of_grace.gifMaria is een 17-jarig meisje uit Bogot?. Ze heeft een slechtbetaald baantje, maar haar familie rekent op haar uiterst magere salaris. Op een dag ontmoet ze Franklin die haar een voorstel doet. Tegen betaling mag ze naar de Verenigde Staten, maar voor dat aanbod moet ze wel iets doen: bolletjes heroïne in haar lichaam meesmokkelen.

 

Bijzonderheden:

Catalina Sandino Moreno kreeg voor haar rol als drugsrunner in Berlijn de Zilveren Beer (2004).Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook