The Aftermath

Speelduur 108 minuten

The AftermathVerhaal over de echo van de oorlog.Iedereen heeft verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Engelse Rachael hoopt in ‘The Aftermath’ na de oorlog opnieuw te beginnen, samen met haar man, kolonel Lewis Morgan, die het bevel voert in de ruïnes van Hamburg. Ze betrekken een groot landhuis dat nog wordt bewoond door vader en dochter Lubert. Engelsen en Duitsers onder één dak, overbodig te zeggen dat daar spanning heerst, maar ook wederzijdse interesse.

De beentjes van Sint Hildegard

Matinee 14.00 uur en Avondvoorstelling 20.00 uur

Eerste Nederlandse film in de Twentse streektaal
Genre: komisch drama
Speelduur: 103 minuten
Cast o.a.: Herman Finkers, Johanna Tersteege
Regie: Johan Nijenhuis
Land: Nederland

De beentjes van Sint Hildegard klJan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze lijkt het huwelijk te zien als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast kiest ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat zijn omgeving zich afvraagt of hij nog wel goed bij zijn hoofd is.

Parasite

Avondvoorstelling: 20.00 uur

Vijf sterren film ‘Parasite’ is winnaar van vier Oscars, waaronder Beste Film

Genre: Tragikomedie
Speelduur: 131 minuten
Cast o.a.: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee
Regie: Bong Joon-ho
Land: Zuid Korea

 

Parasite beeld klDe werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.

Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om  bestwil. 

Mi Vida

Matinee 14.00 uur en Avondvoorstelling 20.00 uur

De drang om los te komen

Genre: Drama
Speelduur: 88 minuten
Cast o.a.: Loes Luca, Elvira Mínguez
Regie: Norbert ter Hall
Land: Nederland

Mi Vida klLou (Loes Luca) is net aangekomen in Cadiz, een havenstad in het zuiden van Spanje. De uit Schiedam afkomstige kapster heeft behoefte aan een nieuwe richting in haar leven en daarom heeft ze besloten om haar kapperszaak te verkopen en een cursus Spaans te gaan doen op de plek waar je een nieuwe taal het beste leert. In het land zelf. Ze is 63 jaar en heeft een berg aan levenservaring, toch is haar houding onzeker. Ongemakkelijk neemt ze haar intrek in het kleine kamertje bij een druk Spaans gezin, waar de kinderen haar met argusogen bekijken en de vrouw des huizes het vooral raar vindt dat ze zo oud is. Meestal zijn de studentes jonger.

Little Women

Matinee 14.00 uur en Avondvoorstelling 20.00 uur

Little Women is gebaseerd op Louisa May Alcotts 152 jaar oude roman, in Nederland uitgegeven onder de titel Onder moeders vleugels.

Genre: Kostuumdrama/Romantiek
Speelduur: 135 minuten
Cast o.a.: Emma Watson, Saoirse Ronan
Regie: Gillian Armstrong
Land: V.S.

Little Women klLittle Women vertelt het verhaal van de vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth. Zij groeien in de negentiende eeuw op onder de vleugels van hun moeder Marmee. Destijds was de Amerikaanse Burgeroorlog in volle gang, waardoor de vrouwen nóg meer hun eigen weg in de maatschappij moeten vinden. Liefde speelt hierbij een grote rol, al krijgen ze daar allemaal op een totaal andere manier mee te maken.

De beentjes van Sint Hildegard

Wegens succes herhaald.

 

Matinee 14.00 uur (GEEN Avondvoorstelling)

Eerste Nederlandse film in de Twentse streektaal
Genre: komisch drama
Speelduur: 103 minuten
Cast o.a.: Herman Finkers, Johanna Tersteege
Regie: Johan Nijenhuis
Land: Nederland

De beentjes van Sint Hildegard klJan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze lijkt het huwelijk te zien als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast kiest ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat zijn omgeving zich afvraagt of hij nog wel goed bij zijn hoofd is.

Kapsalon Romy

Dementie zonder dat het zwaar wordt

Winnaar van 4 x Gouden Kalf

 

Genre:              Drama
Speelduur:        90 minuten
Cast o.a.:          Noortje Herlaar, Bianca Krijgsman
Regie:              Mischa Kamp
Land:                Nederland

               

Kapsalon Romy klDe tienjarige Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar oppas oma Stine moet, die als kapster werkt en alzheimer heeft. Als zij haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende vergeetachtigheid en verwardheid, beseft Romy dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma.

Hors Normes

Avondvoorstelling: 20.00 uur

Hors Normes (van de makers van Intouchables) is indrukwekkend en ontroerend

Genre: Drama/komedie
Speelduur: 109 minuten
Cast o.a.: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent
Regie: Olivier Nakache, Éric Toledano
Land: Frankrijk

Hors Normes klAl meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

La Belle Epoque

Wat als je echt kon terugkeren?

 

Genre:              Romantiek/comedy
Speelduur:       115 minuten
Cast o.a.:          Daniel Auteuil, Guillaume Canet      
Regie:              Nicolas Bedos
Land:               Frankrijk

 

La Belle Epoque klHet leven van de striptekenaar Victor raakt ontregeld, wanneer zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe manier van entertainment. Namelijk de kans om, door een combinatie van slimme trucages en naspelen van gebeurtenissen, terug in de tijd te gaan naar een moment naar keuze. Victor, die midden in een relatiecrisis zit, kiest de week waarin hij zijn grote liefde Marianne voor het eerste ontmoette, veertig jaar geleden…

De liefhebbers 

Je familie heb je niet voor het kiezen.

 

Genre:              Drama
Speelduur:       96 minuten
Cast o.a.:         Jeroen Krabbé en Jelka van Houten
Regie:              Anna van der Heide
Land:               Nederland

 

De liefhebbers klJan en Lea, ouders van een ogenschijnlijk stabiel en liefdevol gezin, hebben hun vier kinderen opgevoed met de overtuiging dat ze hen op het echte leven konden voorbereiden. De kinderen konden daarmee in hun eigen leven een eind op weg komen. Maar de onderlinge relaties komen onder druk te staan als de familie wordt geconfronteerd met de ziekte van Jan.

Hope Gap

Familieleed op Britse wijze.

 

Genre:                     Drama
Speelduur:              101 minuten
Cast o.a.:                 Annette Bening, Bill Nighy
Regie:                      William Nicholson
Land:                       Engeland

 

Hope Gap klGrace en Edward, 29 jaar getrouwd, wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap. Als hun zoon Jamie een weekend komt logeren, vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen. Er is geen gemakkelijk antwoord, geen eenvoudige oplossing, uiteindelijk is het een verhaal van overleven.

Summerland  

Feelgood film

 

Genre:              Drama/oorlog
Speelduur:       99 minuten
Cast o.a.:         Gemma Arterton en Tom Courtenay
Regie:              Jessica Swale
Land:               Engeland

 

Summerland klTijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Londen continue werd gebombardeerd door de nazi’s, werden veel stadskinderen uit veiligheidsoverwegingen naar het platteland gestuurd. Zo ook de jonge Frank. Hij wordt liefdeloos ontvangen door Alice, een verbitterde schrijfster die heel geleidelijk toch een band met hem krijgt.

La Verité

Iedereen heeft zijn eigen verhaal; La Verité geeft daar een subtiele eigen draai aan

 

Genre:              Drama
Speelduur:      106 minuten
Cast o.a.:         Catherine Deneuve, Julliette Binoche
Regie:              Hirokazu Kore-Eda
Land:               Frankrijk

 

La Verité klFilmster Fabienne brengt haar memoires uit. Voor deze gelegenheid keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Vol verbazing leest Lumir de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en waarheden eindelijk boven tafel komen.

Sorry we missed you

Eerlijk en ontroerend

 

Genre:              Drama
Speelduur:      101 minuten
Cast o.a.:         Dana Linssen
Regie:              Ken Loach
Land:               Engeland

Sorry we missed you klWe maken kennis met de werkloze Ricky die bij een pakketbezorgingsbedrijf in New­castle solliciteert, Hij doet zijn uiterste best dit baantje te bemachtigen.

Er wordt hem verteld dat hij het helemaal zelf in de hand heeft hoe succesvol hij in dit werk kan worden. Hij droomt van een eigen huis en ziet hier een kans om zijn droom te verwezenlijken. Maar zoals meestal het geval is, geldt ook hier dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat meestal ook is


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook