Michiel de ruyterMichiel de Ruyter

Veelbekeken en -besproken drama/spektakel van Nederlandse bodem.

Speelduur:     151 minuten
Cast oa:         Frank Lammers, Barry Atsma, Egbert-Jan Weeber
Regie:            Roel Reiné
Land:             NederlandWanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in de ogen van de machthebbers te populair. Het is 1653, en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

My old ladyMy Old Lady

Humoristisch drama met ijzersterke castSpeelduur:     107 minuten
Cast oa:         Kevin Kline, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith
Regie:            Israel Horovitz
Land:             Frankrijk , USA

Er lijkt eindelijk een einde te komen aan de geldproblemen van de worstelende vijftiger Mathias. Zijn vader heeft hem na zijn overlijden een appartement nagelaten. En wat voor een: in het centrum van Parijs, met prachtige tuin erbij. Dat kan een fortuin opleveren.
Er is echter één probleem, het appartement wordt opgeleverd inclusief een oude, kranige dame van 92 en haar dochter. Daarbij komt dat zij volgens de Franse wet het recht hebben om tot hun dood te blijven wonen.

Imitation gameThe Imitation Game

Indrukwekkend waargebeurd drama dat goed was voor 8 Oscarnominaties en volgens The New York Observer: ‘One of the best films of the year’

Speelduur:     113 minuten
Cast o.a:       Benedict Cumberbatch en Keira Knightly
Regie:            Morton Tyldum
Land:             USA, Engeland

Boeiend verhaal over het leven en werk van Alan Turing. Deze briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper leidde tijdens de Tweede Wereldoorlog in het diepste geheim een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met dit project verkortte hij de oorlog en redde daarmee tienduizenden levens.

the good lieThe good lie

Aangrijpend drama met een lieve ondertoon, waarbij de rollen van de Soedanese vluchtelingen vertolkt worden door voormalige kindsoldaten/vluchtelingen.

Speelduur:     112 minuten
Cast oa:         Reese Witherspoon, Corey Stoll en Sarah Baker
Regie:            Philippe Falardeau
Land:             USA

Op feiten gebaseerd verhaal over vier Soedanese kinderen die wees zijn geworden nadat hun dorp is vernietigd in de Tweede Soedanese Burgeroorlog. Na jarenlang in een vluchtelingenkamp gewoond te hebben krijgen zij de kans om in de VS een nieuw bestaan op te bouwen. Er ontstaat een goede band met de hulpverleenster die hen is toegewezen. Samen zoeken ze naar een manier om hun leven in deze nieuwe wereld vorm te geven.

Le dernier coup du marteauLe dernier coup du marteau

Drama vol emotie zonder ‘tranentrekker’ te zijn

Speelduur:     82 minuten
Cast o.a:       Romain Paul, Clotilde Hesme
Regie:            Alix Delaporte
Land:             FrankrijkDe 13-jarige Victor woont met z'n moeder in een caravan op een strand in Zuid-Frankrijk. Hij heeft zijn vader nooit gekend en maakt zichzelf wijs dat hij hem ook niet nodig heeft. Maar dan hoort hij dat zijn vader, een bekende dirigent, in de buurt aan het repeteren is met zijn orkest voor een opvoering van de 6e symfonie van Mahler. Plotseling voelt Victor toch de drang om hem te leren kennen, maar wil zijn vader dit ook?

boyhoodEXTRA VOORSTELLING: MATINEE, AANVANG 14.00 UUR

‘BOYHOOD’

Uniek in de filmgeschiedenis

Meesterwerk ‘Boyhood’ laat zien wat het leven de moeite waard maakt (Het Parool)


Speelduur:     164 minuten
Cast o.a.:       Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Lorelei Linklater
Regie:           Richard Linklater
Land:            USADe dromerige Mason groeit letterlijk voor onze ogen op van klein jongetje tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Mason leert dat volwassen worden niet gaat zonder vallen en opstaan.

Vanaf 2002 nam regisseur Richard Linklater over een periode van twaalf jaar scènes op met dezelfde acteurs en schetst met Boyhood een herkenbaar portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.

mr turnerMr. Turner


Dit drama, over het leven van de ‘Rembrandt’ van Engeland, won diverse grote prijzen

Speelduur:     150 minuten
Cast o.a:       Timothy Spall, Tom Wlaschiha, Roger Ashton-Griffiths
Regie:            Mike Leigh
Land:             Engeland, Frankrijk, DuitslandPrachtig levensverhaal van de man achter de meest beroemde landschapsschilderijen en zeezichten van de 18e eeuw: William Turner. We volgen hem vanaf zijn beginnende succes tot zijn tragische dood in 1851. Niet alleen zijn schilderscarrière wordt onder de loep genomen maar ook zijn privéleven, waarin zijn nicht Hannah Danby en Sophia Booth, de minnares waar hij tot aan zijn dood bij is gebleven, een belangrijke rol hebben gespeeld.

SoofSoof

Romantische komedie met als slogan: ‘Het leven kan wel wat peper gebruiken’

Speelduur:     100 minuten
Cast o.a:       Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty
Regie:            Antoinette Beumer
Land:             NederlandSoof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “Is this all there is?” Haar cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Langzaamaan dringt de vraag zich op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

loin des hommesLoin des hommes

Zeer actueel drama. Romantisch, oprecht en ontroerend.

‘Je kunt je ogen er niet van afhouden’ (Het Parool)

Speelduur:     101 minuten
Cast o.a:       Viggo Mortensen,Reda Kateb
Regie:           David Oelhoffen
Land:             FrankrijkHet is 1954, het begin van de Algerijnse oorlog als Daru de opdracht krijgt om de gevangene Mohamed te escorteren. De twee mannen zijn tegenpolen van elkaar, Mohamed is een zwijgzame boer die beschuldigd wordt van de moord op zijn neef en Daru is een teruggetrokken schoolmeester en immigrantenzoon. In het hartje van de winter trekken ze door het Algerijnse Atlasgebergte achtervolgd door dorpelingen die bloedwraak eisen. Samen moeten ze trachten te overleven.

Still lifeStill life

Een heel bijzondere en rakende tragikomedie

Speelduur:     92 minuten
Cast o.a.:       Eddie Marsan , Joanne Froggatt
Regie:           Uberto Pasolini
Land:            Engeland, ItaliëJohn May kijkt, al staat het verkeerslicht op groen, toch uitgebreid naar beide kanten voor hij oversteekt. Dat is typerend voor deze ambtenaar van de gemeente Londen. Hij is belast met het verzorgen van de uitvaarten voor eenzame overledenen. De perfectionistische en respectvolle manier waarop hij dit doet past bij zijn persoonlijkheid. Als hij in verband met bezuinigingen ontslag krijgt, staat hij erop de uitvaart die hij aan het voorbereiden is af te maken. Dit heeft grote gevolgen.

La Famille BelierLa Famille BelierDe nieuwe Franse bioscoophit na ‘Intouchables’

Ontroerend en indrukwekkend.

Speelduur:   105 minuten
Cast o.a.:     Louane Emera, Karin Viard, Francois Damiens
Regie:          Eric Lartigau
Land:           FrankrijkHet complete gezin Bélier is doof, op oudste dochter Paula na. Zij fungeert als de onmisbare link tussen de dovenwereld en de geluidswereld. Het managen van een boerderij vereist namelijk toch wel enige verbale communicatie. Als Paula tijdens een muziekles uitblinkt in haar zangtalent, vraagt haar leraar of ze in Parijs zou willen meedoen aan een wedstrijd. Paula weet dat als ze weggaat dit grote gevolgen voor haar familie zal hebben.

TuristTurist

Interessant en onderhoudend.

HP de Tijd: Dit Zweedse drama is tot in de puntjes verzorgd en een interessante en aangrijpende casus voor ieder getrouwd stel.

Speelduur:    120 minuten
Cast o.a.:      Brady Corbet, Johannes Kuhnke Lisa Loven Kongsli
Regie:           Ruben Östlund
Land:            ZwedenFamiliedrama met komische noten. Een welgesteld Zweeds gezin gaat van een wintersport vakantie genieten in het Franse ski gebied Les Arcs. Als ze tijdens een lunch een lawine naar beneden zien komen lijkt die niet bedreigend. Echter, als de situatie onverwacht verandert, en het erop lijkt dat ze toch getroffen gaan worden door de aanstormende sneeuwmassa, neemt de vader de benen terwijl zijn vrouw probeert de kinderen te beschermen. Zijn gedrag op dat moment heeft de nodige gevolgen.

Hartverwarmende feelgood film

Speelduur:     106 minuten
Cast o.a.:       Dustin Hoffman, Kathy Bates, Garrett WareingBoychoirStet is een opstandig jongetje met een groot maar nog ongepolijst vocaal talent. Als zijn aan alcohol verslaafde moeder overlijdt en zijn biologische vader hem met behulp van een flinke donatie dumpt op de prestigieuze American Boychoir School, is zijn motivatie ver te zoeken. Toch vindt hij er met hulp van schoolhoofd Carvelle zijn stem.

 

The last wolfAangrijpend waargebeurd wildlife drama van Jean-Jacques Annaud, maker van ‘Seven years in Tibet’.

Bezoekers van ‘The last Wolf’ kunnen een verblijf/weekend in een ‘Ger’ (ingerichte Mongoolse tent bij het Megensche Veerhuis) winnen.

Speelduur:     105 minuten
Cast o.a.:             Shaofeng Feng, Shawn Dou
Regie:           Jean-Jacques Annaud
Land:            China

De jonge student Chen Zhen vertrekt in 1969 vanuit Beijng naar Binnen-Mongolië om daar een nomadenstam te onderwijzen. Hijzelf leert hier om de voortdurend veranderende harmonie tussen mens, dier en natuur te respecteren en beseft hoe belangrijk de rol van de wolven is in het leven van de nomaden. Gefascineerd door hun listigheid vangt Chen Zhen in het geheim een wolvenwelp om deze te bestuderen. Dan komen de HAN chinezen naar de steppe en besluiten alle wolven uit te roeien.

‘The last wolf’ is gebaseerd op het boek ‘Wolf Totem’, van de Chinese bestseller schrijver Jiang Rong.

45yearsDit prachtige geloofwaardige verhaal over een lange liefde heeft al veel filmprijzen gewonnen.

“Ga naar ’45 Years’het zal niet tegenvallen”, aldus Vrij Nederland

Speelduur:     95 minuten
Cast o.a.:       Charlotte Rampling, Tom Courtenay en Geraldine James
Regie:            Andrew Haig
Land:            EngelandVijf dagen voor hun 45-jarige huwelijksfeest krijgen Kate en Geoff te horen dat het lichaam van Geoff's eerste grote liefde is gevonden, nadat zij was vermist in de Alpen in de jaren '60. Geoff heeft daar al die jaren nauwelijks met Kate over gesproken. Het nieuws brengt een ongezonde spanning binnen het huwelijk en het is maar de vraag of het stel het 45-jarige jubileum gaat halen.

the farewell partyLachen om een zelfmoordmachine

Speelduur:     95 minuten
Cast:             Ze'ev Revach, Alisa Rosen, Ilan Dar
Regie:           Sharon Maymon, Tal Granit
Land:            IsraelIn deze zwarte komedie volgen we een hoogbejaarde vriendengroep die in een bejaardentehuis in Jeruzalem woont. Als één van hen stervende is en graag een handje geholpen wil worden, bouwt Yehezkel een machine waarmee de goede vriend zichzelf kan euthanaseren. Wanneer de vriend uit zijn lijden is verlost, verspreiden de geruchten over de machine zich. Opeens zit de groep zelfs met een wachtlijst van mensen die gebruik willen maken van deze speciale machine.

Marguerite

Tragikomedie geïnspireerd op het leven van Florence Foster Jenkins

 

Speelduur:     127 minuten

Cast:             Catherine Frot, André Marcon, Denis Mpunga

Regie:            Xavier Giannoli

Land:             Frankrijk/Tsjechie/Belgie

Marguerite is een aristocratische dame die, in de roerige jaren 20 in haar kasteel even buiten Parijs, af en toe voor een select gezelschap aria's uit beroemde opera's zingt. Ze zingt verschrikkelijk vals, maar weet dat van zichzelf niet en niemand die het haar wil vertellen want, ze is ook verschrikkelijk rijk. Ze begint steeds meer in haar eigen talent te geloven en treft zelfs voorbereidingen voor het organiseren van een heus concert. Hierbij wordt ze geholpen door een gepensioneerde exentrieke operazanger.


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook