Boven is het stil

 

Regie:     Nanouk Leopold

Cast:        Jeroen Willems, Henri Garcin, Martijn Lakemeier, Wim Opbrouck, Lies Visschedijk

Genre:     Drama    

Land:       Nederland

Duur:       94 minuten

Jaar:        2013

 

Boven is het stilDrama over een boerenzoon die door de ziekte van zijn vader tot het besef komt dat hij nooit het leven heeft geleid dat hij zelf zou willen

Helmer, een alleenstaande boer van midden vijftig, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. Hij runt het bedrijf nagenoeg in zijn eentje omdat zijn bedlegerige vader daar niet meer toe in staat is. Als Helmer besluit om de boerderij wat op te knappen wordt zijn zieke vader naar de zolder verbannen. Zelf laat de vrijgezelle boer een tweepersoonsbed leveren, maar hij heeft niemand om het mee te delen. Helmer is een man van weinig woorden die, zonder dat hij het wil laten merken, opleeft als de Vlaamse melkrijder Johan op bezoek komt. De komst van een jonge boerenknecht gooit Helmers emotionele leven flink overhoop. Met zijn vader verborgen op zolder tracht Helmer zijn gevoelens te ordenen en zijn leven langzaam een andere richting op te sturen.

 

Dit drama van regisseuse Nanouk Leopold is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. De roman won vele nationale en internationale prijzen, en is in meer dan twintig landen vertaald. De film markeert de laatste hoofdrol voor de Nederlandse acteur Jeroen Willems, die in december 2012 op slechts vijftigjarige leeftijd bezweek aan de gevolgen van een hartstilstand.

 

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop: €8,00
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.

bu