Moonrise Kingdom

Regie:         Wes Anderson

Cast:          Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton

Genre:        komedie/drama

Land:         Verenigde Staten

Speelduur:  94 minuten

Jaar:          2012

 

moonrise_kingdom_300Moonrise Kingdom speelt in 1965, op een eiland aan de Amerikaanse Oostkust. Een eiland met meer natuur dan infrastructuur en dus ideaal voor zomervakanties.

De familie Bishop brengt er de vakantie door in een zomerhuisje terwijl, in diezelfde tijd, de padvinders van hopman Edward Norton hun kampement hebben opgezet.

Het is een verregende zomer dus rustig op het eiland tot Sam, een van de padvinders op een dag uit zijn tent is verdwenen. Ook de 12-jarige dochter van de Bishops Suzy blijkt spoorloos. Het is geen toeval. De twee pubers  zijn verliefd op elkaar geworden en hebben het plan opgevat om samen van het eiland te ontsnappen.

Het anders zo rustige eiland is in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders, waartoe Sam behoort, onder leiding van hopman Ward  tot aan de sullige sheriff Sharp die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy . Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg zetten de gebeurtenissen op scherp.

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop: €8,00
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.

bu