Moonrise Kingdom

Regie:         Wes Anderson

Cast:          Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton

Genre:        komedie/drama

Land:         Verenigde Staten

Speelduur:  94 minuten

Jaar:          2012

 

moonrise_kingdom_300Moonrise Kingdom speelt in 1965, op een eiland aan de Amerikaanse Oostkust. Een eiland met meer natuur dan infrastructuur en dus ideaal voor zomervakanties.

De familie Bishop brengt er de vakantie door in een zomerhuisje terwijl, in diezelfde tijd, de padvinders van hopman Edward Norton hun kampement hebben opgezet.

Het is een verregende zomer dus rustig op het eiland tot Sam, een van de padvinders op een dag uit zijn tent is verdwenen. Ook de 12-jarige dochter van de Bishops Suzy blijkt spoorloos. Het is geen toeval. De twee pubers  zijn verliefd op elkaar geworden en hebben het plan opgevat om samen van het eiland te ontsnappen.

Het anders zo rustige eiland is in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders, waartoe Sam behoort, onder leiding van hopman Ward  tot aan de sullige sheriff Sharp die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy . Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg zetten de gebeurtenissen op scherp.

Love is all you need

Regie           Susanne Bier

Cast             Pierce Brosnan, Sebastian Jessen, Trine Dyrholm

Genre           romantische komedie

Land            Denemarken, Zweden, Italië, Frankrijk, Duitsland

Speelduur     112 minuten

jaar             2012

 

Love_is_all_you_need_300In het zonnige en pittoreske Italiaanse plaatsje Sorrento zal het feestelijke huwelijk plaatsvinden tussen een jong Deens stel, Astrid en Patrick. Niets lijkt een fantastische trouwdag in de weg te staan, totdat hun families arriveren. De moeder van de bruid is de mooie door kanker getroffen kapster Ida. Ze heeft door de chemokuren haar haar verloren en is na 25 jaar huwelijk verlaten door haar man. Ida’s potige man en diens nieuwe blonde vriendin, die wat moeite heeft met de Deense taal, zijn ook aanwezig op de bruiloft, evenals de broer van de bruid, een soldaat met een explosief temperament. De Engelse vader van de bruidegom is de afwezige zakenman Philip. Hij worstelt elke dag met de vraag waarom hij nog steeds in Denemarken woont en waarom hij de dood van zijn vrouw maar niet kan verwerken.

Love Is All You Need is een romantische komedie van Oscarwinnares Susanne Bier (In a Better World).  Een warm, grappig en uit het leven gegrepen verhaal over de moed om je leven een andere wending te geven, ook wanneer je denkt dat dit te laat is.

Amour

(Een meesterwerk in de vorm van een traan.)

 

Regie      : Michael Haneke

Cast        : Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

Genre      : drama

Land        : Oostenrijk/Frankrijk/Duitsland

Duur        :127 minuten

Jaar         : 2012

 

Filosofen zeiden het: dat we in het aangezicht van de dood pas echt het leven kennen. Michael Haneke laat zien dat alles wat we daarover denken te weten gezichtsbedrog is. Hij noemde zijn Gouden Palm-winnende film Amour. Liefde. En ook dat is waar.

Amour_300Het begint bij het einde. De deur van een Parijs appartement wordt door de brandweer opengebroken. Een dode vrouw ligt heel alleen in bed.
Dan een sprong in de tijd. Terug. Een blik in een concertzaal. Vanuit onze positie in de bioscoopzaal is het alsof we 'terugkijken' naar dat roezemoezende publiek. En naar die twee mensen, dat oudere echtpaar dat daar stil en onbeweeglijk in het midden zit. Twee gepensioneerde musici zal later blijken. Vandaar die concertzaal

Amour gaat over dat oudere echtpaar. Een man en een vrouw. En wat er gebeurt als een van hen ziek wordt. Echt ziek. En de muren van de wereld de muren van hun appartement worden en hen steeds verder insluiten. Tot een slaapkamer. Tot een blik. De ogen van een stervende.
Amour gaat over sterven. Over zorg. Waarmee Haneke een van de grote vragen van onze tijd te pakken heeft. Want wat is zorg? Hoever gaat zorg? Er zijn steeds meer mensen die zorg nodig hebben. En dat is vaak een kwestie van geld. Maar dit echtpaar heeft geld genoeg. Geld is geen kwestie. Dus is de vraag naar zorg, en naar de grenzen van zorg, en daarmee naar die van een menswaardig bestaan in Amour vooral een morele vraag, geen praktische. Maar Haneke, de moralist, beantwoordt die vraag niet op een moralistische manier. Maar op een humanistische. En misschien is dat dan ook wel weer moreel het enige juiste antwoord.
Het maakt Amour tot een film die je op jezelf terugwerpt. Op je eigen emotionele vermogens. Het is tijdens het kijken bijna niet mogelijk om niet te denken aan eigen geliefden, vrienden of zomaar anderen die dood zijn, of ziek, of behoeftig, en de vraag wat je eigenlijk voor de ander kunt betekenen.
Het is een vraag die door religies gesteld wordt. En in politieke ideologieën. Ben ik mijn broeders hoeder? Wie was de barmhartige Samaritaan? De vraag wat er in het verzekeringspakket moet heeft ermee te maken. Omdat we in een maatschappij leven waarin morele en existentiële vragen zijn uitbesteed. Het oudere echtpaar in de film vertegenwoordigt daarmee ook een uitstervend traditioneel gutbürgerlich besef van compassie met de ander.
Maar het zijn nog steeds geen beweringen die Haneke doet. Het zijn allemaal vragen die zich in de kier tussen het publiek en de film hebben genesteld op het moment dat de vierde wand werd opengewrikt. En een spiegel werd.

 

The angels share

Regie                      : Ken Loach

Cast                         : Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, Roger Allam

Land                        : Engeland

Genre                      : Komedie/drama

Duur                        : 115 minuten

Jaar                         : 2012

 

The_angels_share_300Bij de geboorte van zijn zoon Luke zweert kersverse vader en jeugddelinquent Robbie dat zijn zoon nooit het tragische leven zal kennen dat hij heeft geleid. Maar met de vader van zijn vriendin en lokale gangster Clancy op de hielen, kan hij geen kant meer op. Op het nippertje kan Robbie ontsnappen aan een gevangenisstraf en krijgt hij een allerlaatste kans. Tijdens zijn werkstraf ontmoet hij Rhino, Albert en Mo, die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk vinden. Hun reclasseringsambtenaar Henri wijdt hen stiekem in in de wereld van... de whisky! Nooit had Robbie kunnen dromen dat drinken zo fundamenteel hun leven kon veranderen. En niet zozeer het drinken van goedkope alcohol, maar 's werelds beste malt whisky's! Zijn nieuw ontdekt talent - een verfijnde smaak en delicate "neus"- leidt Robbie en zijn kompanen naar een wereld van verse lucht en open velden, de Schotse hooglanden en de grootste gok van hun leven. Vervallen ze terug in oude gewoontes van verkwisten en oplichten, of gaan ze voor een frisse start vol Uisge Beatha, het levenswater? Enkel de engelen zullen het zeggen...

A Royal affair

 

Regie:     Nikolaj Arcel

Cast:        Mikkel Boe Følsgaard (Christian VII), Alicia Vikander (Caroline Mathilde), Mads Mikkelsen (Johann Friedrich Struensee

Genre:     historisch drama

Land:       Denemarken

Duur:       137 minuten

Jaar:        2012

 

A_Royal_affair_300De achttiende-eeuwse koning Christian VII kwam aan de macht toen hij amper zeventien jaar oud was. Hij regeerde een dikke veertig jaar over het Deense en Noorse grondgebied. De vorst had een gammel psychisch gestel dat grensde aan schizofrenie. Dit beeld wordt bevestigd in het vorstendrama A Royal Affair dat in het thuisland de nodige discussies veroorzaakte.


Caroline was prinses van Wales en vijftien jaar oud toen ze Deense woordjes moest stampen. Ze werd namelijk uitgehuwelijkt aan Christian en mocht haar koffers pakken om naar het Deense hof te verhuizen. Caroline en Christian onderhielden een verstandshuwelijk. Het verstand is bij Christian echter ver te zoeken.
De nieuwbakken koningin van Denemarken treft een rijk aan dat wat regels, mensenrechten en censuur betreft nog met één been in de middeleeuwen staat. Caroline probeert aanvankelijk nog wat van het opgedrongen huwelijk te maken, maar consumeert het uiteindelijk alleen nog maar om nageslacht te verwekken. Ze vindt de omgang met haar man steeds weerzinwekkender. Christian zuipt, gaat naar de hoeren en schroomt niet een grote bek op te zetten om zijn zin of mening in het kabinet door te drukken.
Koning en koningin leven bewust langs elkaar heen en tolereren elkaar. De excessen in het gedrag van Christian vormen een merkwaardig contrast met de opgave van Caroline om te fungeren als koninklijke broedmachine. Dan verschijnt de Duitse dokter Struensee ten tonele. Koning Christian vindt Struensee uitermate interessant en laat zich gemakkelijk door zijn vrijgevochten ideeën beïnvloeden. Terwijl Struensee zijn medische invloed verlegt naar politieke invloed en Denemarken in een broodnodige Verlichting brengt, begint het hart van de koningin ook sneller voor de Duitser te kloppen.

Jagten

Regie:     Thomas Vinterberg

Cast:        Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp, Lasse Fogelstrøm, Susse Wold

Genre:     Drama

Land:       Denemarken

Duur:       111 minuten

Jaar:        2012

Jagten_300Wanneer kleuterleider Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard

Het griezeligste is dat de meesten in Jagten gewoon goedbedoelende, aardige mensen zijn. Thomas Vinterberg doet zelfs tamelijk veel moeite om te laten zien hoe warm de pas gescheiden Lucas, formidabel zoals gewoonlijk, door zijn omgeving wordt opgevangen. Hij gaat uit jagen met de mannen en heeft een nieuwe baan op een kleuterschool waar het stoeien nog niet in de ban is gedaan.
Maar dat betekent niets wanneer Lucas plotseling wordt verdacht van misbruik nadat een vijfjarig meisje in een vlaag van boosheid het woord 'pik' in de mond neemt. Wat volgt is een sociaal drama waarin Vinterberg voor ons uittekent hoe begrijpelijke bezorgdheid om kan slaan in een agressieve heksenjacht.

Op het Filmfestival van Cannes werd Mads Mikkelsen uitgeroepen tot Beste Acteur voor zijn hoofdrol in dit beklemmende Deense drama van Thomas Vinterberg

Alles is familie

Regie:         Joram Lursen

Cast:          Carice van Houten, Thijs Römer, Michiel Romeyn, Jacob Derwig

Genre:        comedy/romantiek

Land:          Nederland

Duur:          133 minuten

Jaar:           2012

Alles_is_familie_300In Alles is familie is iedereen binnen de familie de Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

Na ‘Alles is liefde’ is dit opnieuw een romantische komedie, met andere personages en dezelfde humor. Je kunt niet kiezen wie je ouders zijn maar je kunt wél kiezen hoe je ouder wordt.

De film Alles is Familie is de grote winnaar van de Rembrandt Awards 2013

 

Simon Och Ekarna

Regie               : Lisa Ohlin

Cast                : Bill Skarsgårt, Jan Josef Liefers, Stefan Gödicke, Helen Sjöholm, Cecilia Nilsson

Genre              : Drama

Land               : Zweden, Duitsland

Speelduur        : 122 minuten

Jaar                : 2012


SIMON
en de eiken

SIMON_en_de_eiken_300Simon, gebaseerd op de internationale bestseller van Marianne Fredriksson, is een meeslepend drama dat zich afspeelt in Zweden en Duitsland, in de periode van 1939 tot 1955. We maken kennis met de kleine Simon, een jongen met donker haar die dol is op lezen. Zijn heerlijk onbezorgde jeugd aan de westkust van Zweden wordt ruw verstoord als de Tweede Wereldoorlog Europa begint te overspoelen. Daar komt nog bij dat de leergierige Simon zich steeds minder thuis voelt in het arbeidersmilieu waarin hij opgroeit, ondanks alle liefde die hij van zijn vader en moeder krijgt. Hij heeft sterk het gevoel dat hij anders is.

Tegen de zin van zijn ouders kiest hij voor een school die eigenlijk niet past bij zijn sociale achtergrond: het Lyceum. Daar maakt hij kennis met Isak, zoon van een rijke Joodse boekwinkeleigenaar. Isak is net uit Duitsland gevlucht. De jongens kunnen het goed met elkaar vinden en sluiten al snel een hechte vriendschap. Dan doet Simon een onthutsende ontdekking over zijn eigen verleden...Tous Ensemble

Regie:     Stéphane Robelin

Cast:        o.a. Géraldine Chaplin en Jane Fonda

Genre:     komedie

Land:       Frankrijk

Duur:       96 minuten

Jaar:        2012

Tous EnsembleVijf vrienden, die nog volop in het leven staan, hebben geen zin om de rest van hun leven in een verzorgingshuis te slijten, dus gaan ze samenwonen.
Et si on vivait tous ensemble?, zoals de volledige Franse titel luidt, is een aardige komedie over deze vriendschap, ouderdom en lust. Want al zijn deze mensen, allemaal ver voorbij de zeventig, zijn zeker nog niet klaar met de liefde.

De antropologiestudent die wordt ingehuurd om de hond van Albert uit te laten, besluit zelfs een studie aan ze te wijden. Jeanne moedigt hem aan vooral ook te vragen naar hoe vaak ze nog seks heeft. 'Interrogez-moi!'
Het enige expliciete naakt is weliswaar voorbehouden aan de jeugd, maar verder kent Tous ensemble weinig valse schaamte. Een luchtige, maar toch taboedoorbrekende komedie over seks op latere leeftijd.

De vijf personages, allemaal ook een beetje het product van de vrijgevochten jaren zestig, zijn mooi uitgewerkt waardoor hun omgang met dementie, hartfalen, de liefde en de dood je ook ontroeren.

 Een zonnige film over liefde in de herfst van het leven.Nachttrein naar Lissabon

Regie:     Bille August

Cast:        o.a. Jeremy Irons, Mélanie Laurent, Christopher Lee

Genre:     romantiek/thriller

Land:       Zwitserland/Portugal

Duur:       111 minuten

Jaar:        2013

 

Nachttrein naar LissabonRaimund Gregorius, is een professor die les geeft in Bern.

Op een dag ziet hij een jonge vrouw op een hoge brug staan, klaar om te springen. Raimund weet haar daarvan te weerhouden, maar verliest haar vervolgens weer uit het oog voor hij haar naam heeft kunnen vragen.

Het enige spoor (letterlijk) dat naar haar zou kunnen leiden is een boek van een Portugese schrijver dat ze in haar zak had, met daarin een treinkaartje voor de nachttrein naar Lissabon.

Raimund gaat naar het station in de hoop de vrouw daar te treffen, doch tevergeefs. In een zeldzame spontane opwelling springt de introverte professor dan maar zelf in de trein.

In Lissabon aangekomen raakt hij steeds meer in de ban van het boek, en vooral van de schrijver ervan. Deze Amadeu de Prado zat in het verzet tijdens de dictatuur maar overleed op de dag van de revolutie.

Wat is er met hem gebeurd? En wat heeft de jonge vrouw hiermee te maken? Raimund besluit in Lissabon te blijven tot hij het geheim heeft ontrafeld.

‘Night Train to Lisbon’ neemt je mee op een filosofische stedentrip naar een spannend verleden.

 De Marathon

 

Regie:     Diederick Koopal

Cast:        o.a. Stefan de Walle, Frank Lammers, Marcel Hensema, Martin van Waardenburg en Mimoun Oaïssa

Genre:     komisch drama

Land:       Nederland

Duur:       110 minuten

Jaar:        2012

 

De MarathonIn Rotterdam staat de garage van vier bevriende automonteurs. Op het werk zijn het stoere mannen, maar thuis heeft ieder van hen zijn probleem. Alles lijkt zijn gang te gaan totdat ze ontdekken dat er nog een belastingschuld van 40.000 euro openstaat. Er moet iets worden bedacht om de zaak te redden. Collega Youssoef brengt de oplossing: gesponsord de Marathon van Rotterdam lopen. Er moeten sponsors worden gevonden en de mannen moeten aan de slag om in conditie te komen. Dit valt niet mee voor de vrienden die van biertjes, roken en vetkleppen houden. Alle inspanningen zullen moeten leiden tot het behoud van de garage. Wanneer de mannen de eindstreep niet halen zullen ze de garage, en daarmee hun baan, kwijtraken.

 

Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht won de film op 4 oktober 2013 het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs.Die Wand

 

Regie:   Julian Pölsler

Cast:     Martina Gedeck, Karlheinz Hackl en Hans-Michael Rehberg

Genre:  Drama/fantasy

Land:     Oostenrijk/Duitsland

Duur:     108 minuten

Jaar:      2012

 

 

Die wandEen vrouw vertrekt met nicht Luise en haar man naar hun jachthuis in een bergdal. Daar aangekomen besluiten de nicht en haar man nog even naar het dorp te wandelen. De vrouw blijft met hond Luchs alleen achter. Als ze de volgende ochtend wakker wordt, blijkt het echtpaar niet thuis gekomen te zijn. Als de vrouw besluit zelf naar het dorp te lopen om haar vrienden te gaan zoeken stuit ze op een onzichtbare wand, die haar hele leven plotsklaps verandert.

Eenzame opsluiting achter een onzichtbare wand, terwijl de rest van de wereld lijkt stil te staan. Dit uitgangspunt biedt mogelijkheid tot het overdenken van grote filosofische kwesties als de zin van het bestaan of het begrip tijd. De wereld buiten de wand lijkt er niet meer toe te doen en misschien staat hij daarom wel stil. Totaal aangewezen op zichzelf met niets anders te doen dan simpelweg te overleven, lijkt de zin van het bestaan ver te zoeken. Maar toch gaat ze door, want doodgaan vindt ze gezien haar leeftijd geen optie.

Naar het bekroonde boek van Marlen Haushofer.To Rome with love

 

Regie:     Woody Allen

Cast:        Woody Allen, Alec Baldwin, Roberto Benigni, Penélope Cruz

Genre:     komedie

Land:       Italië

Duur:       112 minuten

Jaar:        2012

 

To Rome with loveDe film vertelt vier verhalen die elkaar afwisselen. De verhalen hebben niets gemeenschappelijk, behalve dat ze zich op hetzelfde moment in de Italiaanse hoofdstad afspelen. Ze worden ingeleid door een Italiaanse verkeersagent.

De befaamde Amerikaanse architect John is op vakantie in Rome, waar hij ooit een deel van zijn studententijd doorbracht. Op bezoek in het straatje waar hij ooit woonde ontmoet hij Jack, een jonge, naïeve student die hem aan zichzelf doet denken. Jack heeft een stabiele relatie met Sally, maar wordt tot over zijn oren verliefd op haar beste vriendin Monica, een actrice die een weekje bij hen komt logeren.

De kantoorklerk Leopoldo is van de ene op de andere dag, zonder aanleiding, een beroemdheid. Hij treedt op in een tv-show, wordt door journalisten achtervolgd en alles wat hij doet heeft nieuwswaarde. Uiteindelijk leert hij hoe vergankelijk roem is als de camera's plots, eveneens zonder aanleiding, op een andere toevallige passant worden gericht.

Milly en Antonio zijn pas getrouwd, afkomstig uit een klein dorpje en hebben besloten om in Rome te gaan wonen, omdat de pas afgestudeerde en kleinburgelijke Antonio er carrière in de advocatuur hoopt te maken. In hun hotelkamer maken ze plannen voor hun eerste dag in de stad.

De jonge toeriste Hayley loopt de Italiaanse Michelangelo tegen het lijf, en ze kunnen het meteen goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs dat ze binnen korte tijd al besluiten zich te verloven. Hierop komen de ouders van Hayley met het vliegtuig naar Rome, om kennis te maken met de schoonfamilie.

 Boven is het stil

 

Regie:     Nanouk Leopold

Cast:        Jeroen Willems, Henri Garcin, Martijn Lakemeier, Wim Opbrouck, Lies Visschedijk

Genre:     Drama    

Land:       Nederland

Duur:       94 minuten

Jaar:        2013

 

Boven is het stilDrama over een boerenzoon die door de ziekte van zijn vader tot het besef komt dat hij nooit het leven heeft geleid dat hij zelf zou willen

Helmer, een alleenstaande boer van midden vijftig, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. Hij runt het bedrijf nagenoeg in zijn eentje omdat zijn bedlegerige vader daar niet meer toe in staat is. Als Helmer besluit om de boerderij wat op te knappen wordt zijn zieke vader naar de zolder verbannen. Zelf laat de vrijgezelle boer een tweepersoonsbed leveren, maar hij heeft niemand om het mee te delen. Helmer is een man van weinig woorden die, zonder dat hij het wil laten merken, opleeft als de Vlaamse melkrijder Johan op bezoek komt. De komst van een jonge boerenknecht gooit Helmers emotionele leven flink overhoop. Met zijn vader verborgen op zolder tracht Helmer zijn gevoelens te ordenen en zijn leven langzaam een andere richting op te sturen.

 

Dit drama van regisseuse Nanouk Leopold is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. De roman won vele nationale en internationale prijzen, en is in meer dan twintig landen vertaald. De film markeert de laatste hoofdrol voor de Nederlandse acteur Jeroen Willems, die in december 2012 op slechts vijftigjarige leeftijd bezweek aan de gevolgen van een hartstilstand.

 Shadow dancer

Regie:     James March

Cast:        Andrea Riseborough, Clive Owen, Gillian Anderson, Aidan Gillen,

Genre:     Drama/thriller

Land:       Verenigd Koninkrijk/Ierland

Duur:       102 minuten

Jaar:        2012

 

Shadow dancerAls de 12-jarige Collette McVeigh voor haar vader sigaretten moet halen, haalt ze haar broertje met een paar snoepjes over dit in haar plaats te doen. Op straat wordt de kleuter neergeschoten tijdens schermutselingen tussen soldaten en burgers. Hij overlijdt thuis op de keukentafel.

In 1993, twintig jaar later, lijkt de IRA haar langste tijd achter zich te hebben, maar een kleine groep terroristen wil niets weten van het naderende einde van een tijdperk van revolte. De 32-jarige Collette McVeigh wordt met een bom in haar tas naar een metrostation in Londen gestuurd. De bom weigert te ontploffen en de autoriteiten weten de jonge vrouw te arresteren. Agent "Mac" neemt Collette onder zijn hoede. Hij weet alles van haar verleden en chanteert haar met een toekomst zonder haar zoon Mark en een lange gevangenisstraf, tenzij ze bereid is als mol voor de veiligheidsdienst van het Verenigd Koninkrijk te werken.

Sfeervolle thriller met een sterke finale.

Filmhuis den Bogerd bestaat 10 jaar!
Om dit te vieren hebben we het volgende programma samengesteld voor zondag 6 april 2014:

15.00 uur ontvangst met koffie en iets lekkers erbij. 15.30 uur openingswoord voorzitter. 15.45 uur starten we met de film “The Lunch Box“.

Nog maar net uit in Nederland en nu al in Filmhuis den Bogerd speciaal ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan.

  • 16.45 uur pauze.
  • 17.15 uur vervolg film.
  • 17.45 uur einde film.
  • 18.00 uur warm/koud buffet met Indiaas tintje.

Het buffet bestaat uit verschillende soorten broodjes/knäckebröd/roggebrood, rijst, Indiase Curry en divers beleg, verse jus, koffie en/of thee en vers fruit

Tijdens het buffet is er o.a. een (filmhuis) quiz.

  • 19.00 uur starten we met de film “Quartett“.
  • 20.00 uur pauze.
  • 20.30 uur vervolg film.
  • 21.15 uur einde film.

Op de beeldschermen in de foyer worden doorlopend beelden vertoond van de afgelopen 10 jaar van Filmhuis den Bogerd.

Het is belangrijk dat U reserveert, vooral voor het buffet. Dit kan door hier te klikken of links in het menu de keuze "aanmelden 10 jarig jubileum" te kiezen. Ook kunt u het formulier bij de kassa bij de eerstvolgende fims invullen.
U kunt de volgende keuze maken:

  • Alleen film 1 en 2 € 14 p.p.
  • Film 1 en film 2 en Indiaas buffet € 27,50 p.p

Silverlinings Playbook

 

Regie:     David O. Russell

Cast:        Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert de Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker

Genre:     Romantische komedie

Land:       Verenigde Staten

Duur:       122 minuten

Jaar:        2012

 

Silverlinings PlaybookPat Solitano is een man die alles van de zonnige kant bekijkt.

Nadat hij uit het psychiatrisch ziekenhuis ontslagen is en zijn vrouw verloren heeft aan een andere man, is hij er van overtuigd dat hij haar weer voor zich kan winnen en zijn leven weer op de rails kan krijgen. Pat verhuist terug naar zijn ouders en wijdt zich geheel aan de opgave om de man te worden die zijn vrouw altijd had gewild. Maar dan ontmoet hij Tiffany, een mooie vrouw wiens leven ook anders is gelopen dan ze had gedacht.

Voor haar hoofdrol in deze onconventionele romantische komedie mocht Jennifer Lawrence een Oscar in ontvangst nemen.

 

 


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook