4 september 2012 - De bende van Oss 

DEBENDEVANOSS 300Oss, 1938. Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks) staat onder de bevolking van het Brabantse Oss ook wel bekend als Johanna de Snol. Met haar man Ties in de gevangenis houdt Johanna de klanten in haar illegale café tevreden, zowel van achter de tap als boven in bed. Wim de Kuiper (Marcel Musters) is de grote man van de stad waar iedereen of crimineel is, of werkt voor de vleesfabriek van de,richting zijn werkneemsters, handtastelijke directeur Hedeman (Pierre Bokma). Met de burgemeester en de lokale politie zo corrupt als wat heeft de overheid een detachement van de marechaussee in Oss gestationeerd en die worden intens gehaat. Zij zijn de dienaren van de Hollanders, van de protestanten en van beide willen de katholieke Brabanders niets weten. Als Ties na twee jaar uit de gevangenis komt heeft hij zich vast voorgenomen om werk te zoeken, de drank te laten staan en zijn Johanna niet meer te mishandelen. Helaas komt van al die goede voornemens niets terecht en daardoor wordt Johanna, die inmiddels zwanger is van één van haar klanten, meegezogen in het milieu waar ze zich zo graag aan wil onttrekken. Als Ties dan ook nog eens aangeeft de zwangerschap niet te willen accepteren, komt Johanna voor een onmogelijke keuze te staan....

Zwijgen, daar is Oss groot mee geworden. Niet direct een traditie om trots op te zijn, maar het was in de jaren voor de oorlog dé manier waarmee de inwoners van het Brabantse stadje één lijn trokken tegenover inmenging van buiten. Daarbij was het voor een paar enkelingen de beste manier om hun medemensen onder controle te houden en zelf vrij spel te hebben op het gebied van criminaliteit en seksuele verdorvenheid, want ook in Oss nam men het niet zo nauw met de katholieke moraal. De film schets een sterk tijdsbeeld van hoe het er in die tijd aan toe moet zijn gegaan en vooral de splitsing tussen 'eigen' en 'die Hollanders' is heel duidelijk. Een bekende Nederlandse cast zorgt voor een goede film die gelukkig verschillende ondertitelingsopties heeft, want zodra het wat platter Brabants wordt is dat een welkome ondersteuning.

Regie: Andre van Duren, Ned 2011. Duur 111 min

Cast: Sylvia hoeks,Marcel Musters, Matthias Schoenaerts, Pierre Bokma, Daan Schuurmans en Theo Maassen

18 september 2012 - Made in Dagenham 

Made in Dagenham 300Het waargebeurde verhaal van de vrouwenstaking in de Fordfabriek van Dagenham in 1968. De directie van Ford vond het destijds heel gewoon om vrouwen minder te betalen dan mannen.

De titelsong “Puppet on a string” wordt gezongen door Sandy Shaw .  Voordat zij beroemd werd als zangeres werkte ook zij in de Fordfabriek die in Made in Dagenham wordt geportretteerd.

Regie: Nigel Cole. GB 2010, Duur 113 min

Cast: Sally Hawkins, Daniel Mays, Rosamund Pike en Bob Hoskins

2 oktober 2012 - Departures  

Departures 300Departures volgt de diepgaande en soms komische kennismaking van Daigo Kobayashi met de dood terwijl hij de wonderen, vreugde en betekenis van het leven ontdekt. Daigo is een getalenteerd cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie per ongeluk bij een uitvaartcentrum terecht komt. Hoewel zijn vrouw en vrienden neerkijken op het werk dat hij doet weigert Daigo zijn baan op te zeggen. Hij raakt steeds meer bedreven in de officiële rituelen en door de dagelijkse confrontatie met de dood begint hij eindelijk in te zien waar het in het leven werkelijk om draait.

Regie: YojiroTakita Japan 2009  Duur 125 min

Beste buitenlandse film 2009

Met Masahiro Motoki

16 oktober 2012 - Nova Zembla  
Hollandse spektakelfilm over Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck, de zeevaarders die in de zestiende eeuw afreisden naar het ijskoude Nova Zembla.


Nova Zembla 300Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). Hij is de assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Regie: Reinout Oerlemans Nederland Duur: 108 min

Genre: Historisch, drama, komedie en avontuur

30 oktober 2012 - The artist 

The artist 300In 1927 is George Valentin nog een gevierde ster, maar wanneer acteurs ineens tekst krijgen en gaan praten, lijkt het gedaan met zijn carrière. Grote winnaar van de Oscars in 2012.

Regie: Michel Hazanavicius , Frankrijk 2011 Duur 100 min

13 november 2012 - Tinker Tailor Soldier Spy 

Tinker Tailor Soldier Spy 300In dit stijlvolle Britse verhaal draait het niet om glamour maar om liefde en wantrouwen.  Hij vertelt het verhaal van George Smiley, topspion van de Britse inlichtingendienst MI6

Smiley krijgt de opdracht uit te zoeken wie de verrader is in het hoogste kader van de inlichtingendienst.

Regie: Tomas Alfredson, Engeland 2011 Duur 127 min

Naar het boek van John le Carré  (1974)met Gary Oldman, Colin Firth

27 november 2012 - Carnage 

Carnage 300Twee getrouwde stellen gaan met elkaar in overleg nadat hun zoons een nogal vervelende ruzie hebben gehad.

Regie: Roman Polanski, Frankrijk 2011 Duur 79 min

Cast: Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reilly en Christophe waltz

Genre: drama/humor

11 december 2012 - Lourdes 

Lourdes 300De 32 jarige Christine zit al bijna haar hele leven in een rolstoel. Om uit haar isolement te komen maakt ze,  hoewel ze niet bijzonder vroom is, een pelgrimstocht naar Lourdes. Zoals zovele chronisch zieken en gehandicapten gaat ze op bedevaart, maar als Christine op een ochtend ook echt door een wonder lijkt genezen, ontstaat afgunst in de groep.

Regie: Jessica Hausner. Frankrijk 2009  cast o.a. Sylvie Testud. Duur :99 min

Genre: drama

8 januari 2013 - Jane Eyre 

Jane Eyre 300Sinds het verschijnen van Charlotte Brontë`s  populaire meesterwerk , ruim anderhalve eeuw geleden is het boek 16 keer verfilmd.

De regisseur laat het verhaal beginnen als Jane spoorslags Thornfield Hall is ontvlucht. Bij de familie Rivers vindt ze een veilig onderkomen. Daar kijkt ze als ze van de schrik is bekomen terug op de tumultueuze gebeurtenissen met Rochester

Regie: Cary Fukunaga, Engeland 2011, Duur 120 min

Cast Mia Wasikowska, Michael Fassbender. Genre : drama

5 februari 2013 - Biutiful  

Biutiful 300Uxbals einde nadert, een geheim dat hij voor iedereen angstvallig verborgen houdt. Ook voor zijn vrouw die kampt met een bipolaire persoonlijkheid stoornis. Buitenshuis wacht de meedogenloze werkelijkheid. Daar is hij een radertje in een netwerk van illegale straathandelaren die nepartikelen aan toeristen proberen te slijten. Maar hij is ook een “ziener” die in contact staat met zielen van pas overledenen.

Evenals 21 grams en Babel is dit een zogenaamde mozaïek film.

Regie: Alejandro Gonzáles Inarittu , Mexico/Spanje 2010 Duur 147 minuten

De film is genomineerd voor een Golden globe . De hoofdrolspeler Javier Bardem won in Cannes een prijs voor beste acteur. Genre: Drama

19 februari 2013 - Monsieur Lazhar

Monsieur Lazhar 300Het hartverwarmende verhaal van de Algerijnse immigrant Bachir Lazhar (Fellag) die onderwijzer wordt op een lagere school in Montréal. Hij neemt de plaats in van een onderwijzeres die tragisch om het leven is gekomen.

Regie: Philippe Falardeau, Canada 2011. Duur 94 min

5 maart 2013 - The way back

The way back 300Ontsnappen  uit  een Russisch strafkamp om vervolgens 64OO km te lopen om te ontkomen aan een miserabele dood.  Het is het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal  van een volhardende Poolse soldaat. Hij was een van de weinigen die de beruchte Goelag archipel overleefde en het na kon vertellen. Veteraan Peter Weir verfilmde zijn grimmige relaas.

Regie : peter Weis, VS 2010 Duur 133 min

Cast: Colin Farrell, Jim Sturgess, Ed Harris en Saoirse Ronan

 

19 maart 2013 - Hysteria 

Hysteria 300Romantische komedie over de uitvinding van de vibrator in Groot-Brittannië tijdens het Victoriaanse tijdperk

Hysteria is een ondeugende romantische komedie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over de uitvinding van de vibrator tegen de vrouwenziekte 'hysteria' in het Victoriaanse Engeland. De jonge dokter Mortimer Granville krijgt, na diverse keren ontslagen te zijn wegens te moderne aanpak, een baan als assistent van dokter Dalrymple, die vrouwen dagelijks behandeld voor 'hysteria'. Deze ziekte leidt bij vrouwen tot depressieve gevoelens, woedeaanvallen of prikkelbaarheid, en wordt tijdelijk verholpen door een zogenoemde 'bekkenmassage'.

In hun zoektocht naar de meest doeltreffende behandeling krijgen ze hulp van een in elektriciteit gespecialiseerde uitvinder, en besluiten ze te experimenteren met een nieuw elektrisch apparaat. Hun ontwikkelingen worden met een sceptische blik gadegeslagen door Charlotte, de geëmancipeerde en eigenzinnige dochter van Dalrymple

Regie: Tanja wexler Engeland Duur: 95 min

Cast : o.a. Maggie Gyllenhaal en Hugh Dancy Genre: Historisch, komedie, romantiek 

2 april 2013 - Lena 

Lena 300Deze prachtige opvolger van aanrijding in Moscou vertelt het verhaal van het mollige meisje Lena en haar zoektocht naar waardering en liefde

Regie: Christophe van Rompaey, Ned 2012 Duur: 119 min

16 april 2013 - De verbouwing

De_verbouwingDe verbouwing (Thriller/Drama 2012)

Tessa van Asselt, een succesvol plastisch chirurg is gelukkig getrouwd. Zij heeft een intelligente maar wereldvreemde puberzoon. Haar perfecte wereldje begint barsten te vertonen als de voortslepende verbouwing van haar huis volledig uit de hand dreigt te lopen.  Een huwelijkscrisis is het gevolg. Als zich daarbij grote financiële problemen aandienen die het voortbestaan van haar privékliniek bedreigen, begint Tessa de greep op haar leven te verliezen. Een ex-vriendje, de charmante Johan, biedt zich aan als redder. Hij belooft al haar problemen op te lossen, maar ook hij kan de kwetsbare Tessa niet helpen. Langzaam maar zeker wordt zij meegesleurd in een levensgevaarlijke situatie, waaruit geen uitweg mogelijk lijkt.
Verfilming van de gelijknamige bestseller van schrijfster Saskia Noort

De cast bestaat uit: Tjitske Reidinga (Tessa), Peter Blok (Johan), Mark Rietman (Rogier), Nanette Drazic (Krysia), Alex Hendrickx (Tom), e.a.|

Regisseur: Will Koopman


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook