DE EETCLUB

Regie:  Robert Jan Westdijk
Cast:  Bracha van Doesburgh, Mark van Eeuwen, Halina Reijn e.a.
Genre: Thriller
Lengte: 90 min.

De_eetclubKaren en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar.

YO, TAMBIÉN

Regie: Antonio Naharro
Cast: Lola Dueñas, Isabel García Lorca e.a.
Genre: Drama Lengte: 103 min.

YoTambien-dvd-coverDe 34-jarige Daniel uit Sevilla is de eerste Europese man met het syndroom van Down met een universitair diploma. Als Daniel een nieuwe baan krijgt, ontmoet hij de vrijgevochten collega Laura. Hun vriendschap trekt de aandacht van vrienden en familie, die het problematisch vinden als Daniel verliefd wordt op Laura.

HAAR NAAM WAS SARAH

Regie: Gilles Paquet-Brenner
Cast: Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, Michel Duchaussoy
Genre: Historisch drama
Lengte: 111 min.

Haar_naam_was_SarahEen Amerikaanse expatjournaliste, Julia, werkt anno 2002 aan een stuk over de Vel d’Hiv (een sportstadion waar op 16 juli 1942 duizenden joden, in het bijzonder kinderen, werden gedeporteerd in Parijs). Ze ontdekt dat een langbewaard geheim het lot van haar schoonfamilie linkt aan het lot van een joodse familie. Geobsedeerd door dit verband gaat ze op zoek naar wat er met de joodse familie is gebeurd. In het bijzonder met Sarah, die 10 jaar is als haar familie gedeporteerd wordt.

DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN

Regie: Saverio Costanzo 
Cast: Alba Rohrwacher, Luca Marinelli, Isabella Rossellini e.a.
Genre: Drama
Lengte: 118 min.

De_eenzaamheid_van_de_priemgetallenPriemgetallen zijn alleen deelbaar door één en zijn daarom ongrijpbaar voor anderen. Mattia en Alice zijn zulke priemgetallen: beide achtervolgd door gebeurtenissen in hun jeugd maken ze maar weinig contact met anderen, behalve met elkaar. Maar dan verhuist Mattia naar het buitenland en zien ze elkaar jaren later pas weer.

THE KING’S SPEECH

Regie: Tom Hooper
Cast: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush e.a.
Genre: Drama
Lengte: 118 min.

the_kings_speechThe King's Speech vertelt het ware verhaal over Koning George VI, de koning van Engeland die een ernstig stotterprobleem heeft. Omdat de koning ten tijde van oorlog wel in het openbaar moet kunnen spreken zoekt zijn vrouw hulp bij de onorthodoxe logopedist Lionel Logue.

ANOTHER YEAR

Regie: Mike Leigh
Cast: Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen e.a.
Genre: Komedie, drama
Lengte: 129 min.

Another_yearTherapeut Gerri woont samen met haar man Tom in een rustige buitenwijk. Ze leiden een prima leven, maar ze zijn zich ervan bewust dat de mensen om hen heen worstelen met problemen. Neem nou Gerri's collega Mary, die problemen heeft in de liefde en iets te veel drinkt. Hun zoon Joe is dertig en nog steeds niet getrouwd. Gerri en Tom staan voor iedereen klaar, al zijn er wel grenzen.

WINTER’S BONE

Regie: Debra Granik
Cast: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Dale Dickey e.a.
Genre: Drama
Lengte: 100 min.

Wnters_BoneAls de 17-jarige Ree hoort dat haar criminele vader hun huis als borg heeft opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen en vervolgens is verdwenen, besluit ze hem te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven begint Ree een zoektocht langs leugens en bedreigingen van verre familieleden om zo de waarheid achter haar vaders geheimen te achterhalen.

DES HOMMES ET DES DIEUX

Regie:  Xavier Beauvois
Cast: Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Roschdy Zem e.a.
Genre:  Drama
Lengte: 120 min.

Des_hommes_et_des_dieuxAcht Franse monniken leven in harmonie met hun Islamitische dorpsgenoten hoog in de bergen. Het rommelt in de regio en het leger biedt hen bescherming aan tegen een Islamitisch fundamentalistische groepering. De monniken weigeren echter de bescherming aan te nemen. Als ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, worden ze door de autoriteiten onder druk gezet om terug te keren naar Frankrijk.

DIE FREMDE

Regie: Feo Aladag
Cast: Sibel Kekilli, Derya Alabora, Nizam Schiller
Genre: Drama
Lengte: 119 min.

Die_fremde_Umay, een jonge Turks-Duitse vrouw, is getrouwd en woont met haar man en zoontje in Istanbul. Het is een ongelukkig huwelijk en Umay vlucht met haar zoontje naar Berlijn, waar haar ouders wonen. De sociale druk van familie en vrienden is groot. Umay's ouders besluiten haar zoontje terug naar zijn vader te sturen.

SONNY BOY

Regie: Maria Peters
Cast: Ricky Koole,  Sergio Hasselbank, Marcel Hensema e.a.
Genre: Drama
Lengte: 130 min.

Sonny_boySonny Boy gaat over een onmogelijke liefde tussen de Surinaamse Waldemar en de 17 jaar oudere, blanke, Rika. Ondanks alles blijven ze bij elkaar en krijgen een zoon: Waldy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Waldemar en Rika wagen hun leven om onderduikers te redden.

THE TREE

Regie: Julie Bertucelli
Cast: Charlotte Gainsbourg, Marton Csokas,Tom Russell e.a.
Genre: Drama
Lengte: 100 min.

The_treeDawn en Peter wonen met hun kinderen in een klein boerendorp. In de tuin staat een grote boom. Het noodlot slaat toe: Peter krijgt een hartaanval en rijdt tegen de boom op. Terwijl het gezin in rouw is vertelt de dochter Simone dat haar vader tegen haar praat via de boom.

HÆVNEN (IN A BETTER WORLD)

Regie: Susanne Bier Cast: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen e.a. Genre: Drama
Lengte: 119 min.

In_a_better_WorldEen dokter woont in Denemarken met zijn gezin en reist geregeld naar een Afrikaans vluchtelingenkamp. De tragedie in zijn werk ziet hij in kleinschalige vorm terug in het leven van één van zijn zoons, die gepest wordt op school. Als zijn zoon vriendschap sluit lijkt het beter met hem te gaan, maar de vriendschap leidt al snel tot nieuwe problemen...

INCENDIES

Regie: Denis Villeneuve
Cast: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette e.a.
Genre: Drama
Lengte: 130 min.

Incendies1De tweeling Jeanne en Simon Marwan ontdekken na de dood van hun moeder niet alleen dat hun vader nog leeft maar dat ze ook nog een broer hebben. De tweeling komt steeds meer te weten over het tragische leven van hun moeder.

BLACK BUTTERFLIES

Regie: Paula van der Oest
Cast: Carice van Houten, Rutger Hauer, Liam Cunningham e.a.
Genre:Drama
Lengte: 98 min.

Black_butterfliesBlack Butterflies vertelt het verhaal over de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. Tegen de achtergrond van de censuur van de Nasionale Party weet Jonker haar werk te verspreiden. Haar gecompliceerde persoonlijkheid maakt haar leven echter niet makkelijker.

Midnight in Paris

Regie: Woody Allen
Cast: Owen wilson, Mario Cotillard, rachel Mc Adams Genre: Romantisch 
Lengte: 94 min.


midnight in parisWilson speelt de Amerikaan Gil Pender, een niet zo heel succesvolle schrijver die met zijn schoonfamilie de Franse hoofdstad bezoekt. Op een avond als hij verdwaald is, wandelt hij als ineen droom pardoes de jaren twintig binnen. Nauwelijks is hij van de schok bekomen of hij is op een feestje terechtgekomen waar Cole Porter muziek maakt en een van zijn idolen Scott Fizgerald een drankje nuttigt.

Habemus papam

Regie: Nanni moretti
Cast: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa
Genre: Komedie,drama
Lengte: 104 min.

 


HABEMUS PAPAM

Moretti`s voorstelling van de paus(een rol van de 85-jarige Michel Piccoli) is een man die gebukt gaat onder de loodzware last van zijn ambt, iemand die menselijke angsten moet zien te verzoenen met zijn spirituele verantwoordelijkheden. De openingsscène is veelzeggend. De paus is dood en er moet een nieuwe worden gekozen. De verzamelde kardinalen stemmen op hun kandidaat, terwijl ze bidden dat zij het niet zelf worden wetende welk effect het pontificaat heeft op hun leven.

Wanneer de goddelijke bliksem is ingeslagen durft de nieuwe paus zich niet in het openbaar te vertonen en raakt hij zelfs in een diepe persoonlijke crisis.

Daarom wordt de hulp ingeroepen van een psychoanalyticus.


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook