AANRIJDING IN MOSCOU

Dinsdag 15 september
Lengte: 102 min.

aanrijding_20in_20moscou_20aff_lowres [640x480]

Regie: Christophe Van Rompaey
Cast: Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet, Johan Heldenbergh, Anemone Valcke e.a.
Genre:
komedie, romantiek

De 41-jarige huisvrouw Matty rijdt met haar auto vol boodschappen en een paar kinderen op de achterbank tegen een truck aan. Uit de cabine komt de twaalf jaar jongere Johnny geklauterd. Hij is boos om de deuk in zijn bumper en scheldt Matty uit. Maar zij zet hem op haar beurt met een paar rake bewoordingen op zijn plaats. De truckchauffeur is helemaal onder de indruk. Eenmaal thuis komt Matty van haar emoties bij in een warm bad. Het is haar oudste dochter Vera (17) die de telefoon komt brengen. Aan de lijn hangt Johnny die zich excuseert. Maar Matty wil zijn excuses niet. Enkele dagen later staat hij toch voor de deur. Het lukt hem Matty's ingedeukte kofferbak met een aantal klappen te herstellen. Voor de verbaasde ogen van haar kinderen slaan de vonken over tussen Matty en de veel jongere vrachtwagenchauffeur. Matty's ex man Werner, die al maanden bij zijn nieuwe liefde woont maar Matty aan het lijntje houdt, reageert jaloers. Hij ziet met lede ogen toe hoe zijn vrouw steeds meer gecharmeerd raakt van de grappige en attente Johnny. Het duurt niet lang of de twee belanden bij elkaar in bed. Matty ziet het als een one night stand, maar daar denkt Johnny heel anders over...

Bijzonderheden:
Gouden Kalf nominaties voor de muziek van Bart van Lisdonk en actrice Sylvia Hoeks voor beste vrouwelijke bijrol.

SLUMDOG MILLIONAIRE

Dinsdag 29 september
Lengte: 120 min.

Slumdog-Millionaire- [640x480]

Regie: Danny Boyle
Cast:
Dev Patel, Madhur Mittal, Freida Pinto, Anil Kapoor, Irrfan Khan e.a.
Genre: Komedie, misdaad, drama, romantiek

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

Bijzonderheden:
Won de British Independent Film Award 2008 voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Nieuwkomer. Gebaseerd op de bestseller 'Q and A' van de Indiase schrijver-diplomaat Vikas Swarup.

BRIDESHEAD REVISITED

Dinsdag 13 oktober
Lengte: 133 min.

brideshead-revisited [640x480]

Regie: Julian Jarrold
Cast: Matthew Goode, Ben Whishaw, Hayley Atwell e.a.
Genre: Drama

De hoofdrolspeler in dit verhaal over de drama's en tragedies die zich afspelen achter de keurige façade van een rijke, Britse familie, is atheïst Charles Ryder. In zijn studententijd in de jaren 20 sluit hij vriendschap met de excentrieke Sebastian Flyte, een jongen uit een zeer gelovige aristocratische familie. Al snel brengt Charles heel wat bezoekjes aan Brideshead, het gigantische landgoed van de familie Flyte, waar hij kennis maakt met Sebastians familie, waaronder moeder Lady Marchmain en de zusjes Julia en Cordelia. Zijn leven lang blijft Charles een sterke band houden met Brideshead en de familie Flyte, en door zijn ogen krijgen we een beeld te zien van het leven van deze aristocratische familie door de jaren heen.

Bijzonderheden:
Gebaseerd op de gelijknamige roman van Evelyn Waugh uit 1945.

IL YA LONGTEMPS QUE JE T'AIME
Dinsdag 27 oktober
Lengte: 115 min.
IL YA LONGTEMPS QUE JE T'AIME

Regie: Philippe Claudel
Cast:
Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius e.a.
Genre: Drama

Vanaf het moment dat Juliette wegens moord de gevangenis in moet, verbreken haar ouders alle contact tussen haar en haar kleine zusje Léa, met wie ze vroeger heel close was. Wanneer Juliette na 15 jaar vrijkomt besluit Léa, die inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, haar in huis op te nemen. Léa’s man is niet erg enthousiast over het feit dat er een ex-gedetineerde in zijn huis komt wonen wat spanningen in het gezin veroorzaakt. Léa doet echter wel haar uiterste best om de fragiele verhoudingen te herstellen en Juliette te betrekken in haar dagelijks leven. Het blijkt niet zo eenvoudig alle voorbijgaande jaren van afwezigheid en vooroordelen zomaar te overbruggen en bespreekbaar te maken, waardoor echte toenadering tussen de zussen moeilijk is. De kinderen van Léa ontwikkelen echter wonderbaarlijk snel een goede band met de kille Juliette. Deze klimt langzaamaan weer op uit het dal maar blijft worstelen met de vraag hoe ze haar pijnlijke verleden voorgoed van zich af kan schudden.

Bijzonderheden:
Won de prijs van de Ecumenical Jury in Berlijn en is genomineerd voor de Gouden Beer.

Estômago

Dinsdag 10 november
Lengte: 100 min.

estomago-poster01 [640x480]

Regie: Marcos Jorge
Cast: João Miguel, Fabiula Nascimento, Babu Santana, e.a.
Genre: Drama, komedie


Liefde gaat door de maag en dat is het geluk van de klaploper Raimundo Nonato, zonder geld met de bus in een stadje aangekomen, die over onvermoed kooktalent blijkt te beschikken en daarmee de prostituee Iria weet te verleiden. Hij begint in een snackbar om vervolgens door de eigenaar van een Italiaans restaurant in dienst te worden genomen, die hem met veel retoriek de kneepjes van het vak leert. Nonato, antiheld op alle overige terreinen van het leven, excelleert met gerechten die hij met de simpelste ingrediënten op tafel weet te toveren. Iria, die verschrikkelijk veel van eten houdt, beloont hem rijkelijk in natura. Dan trakteert regisseur Marcos Jorge zijn publiek op een eerste flash-forward en blijkt Nonato inmiddels in de gevangenis te zitten, waar hij, conform de daar heersende pikorde, de meest belabberde plek in een met velen gedeelde cel heeft. Totdat ook daar zijn culinaire vermogens worden ontdekt en hij binnen de vier muren van de cel aardig opklimt op de sociale ladder..

Bijzonderheden:
Estômago was de grote winnaar van het Rio filmfestival. De film won tegelijkertijd ook vier prijzen: die van Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur, en een Speciale Juryprijs.

VICKY CHRISTINA BARCELONA

Dinsdag 24 november
Lengte: 96 min.

vicky-christina-barcelona [640x480]

Regie: Woody Allen
Cast: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem, Penélope Cruz, e.a.
Genre: Komedie, drama, romantiek

Vicky en Cristina zijn twee hartsvriendinnen met tegengestelde karakters. Bij Vicky, die verloofd is met een degelijke jongeman, overheerst de rede, terwijl Cristina zich laat leiden door haar gevoelens en voortdurend op zoek is naar nieuwe passies en seksuele ervaringen. Wanneer ze de kans krijgen om de zomer in Barcelona door te brengen, zijn ze allebei dolenthousiast : Vicky wil nog voor haar huwelijk een master behalen, terwijl Cristina na haar laatste liefdesperikelen behoefte heeft aan iets nieuws. Op een avond ontmoeten ze in een kunstgalerij een Spaanse schilder. Juan Antonio is knap, sensueel en verleidelijk en doet hen een nogal ongewoon voorstel. Maar die nieuwe vriendschap valt niet in de smaak van Juan Antonio’s ex-vriendin.

THE READER

Dinsdag 15 december
Lengte: 124 min.

new-reader-poster1 [640x480]

Regie: Stephen Daldry
Cast: Kate Winslet, David Kross, Ralph Fiennes, Bruno Ganz, e.a.
Genre: Drama, romantiek, thriller, oorlog


De uit Berlijn afkomstige Michael Berg is een 15-jarige tiener. Wanneer hij onderweg naar school ziek wordt, wordt hij verzorgd door de veel oudere Hanna Schmitz. Hoewel ze dit niet verwachtten, vallen ze als een blok voor elkaar en beginnen een hartstochtelijke liefdesaffaire. Op een dag verdwijnt ze uit zijn leven. Na een lange zoektocht, geeft Michael de hoop op en besluit verder te gaan met zijn leven. Acht jaren gaan voorbij. Michael studeert rechten aan een prestigieuze universiteit in een periode dat er veel processen tegen nazi's rondgaan. Hij komt bij toeval opnieuw zijn voormalige geliefde tegen, maar ditmaal onder andere omstandigheden. Hanna wordt aangeklaagd voor gruwelijke misdaden die gepleegd zijn in een concentratiekamp. Michael ontdekt dat ze een opzichter in zo'n kamp was en zich had aangemeld als lid van de Schutzstaffel. Naarmate het proces in zich ontwikkelt, ontdekt hij een geheim dat het leven van beiden zal veranderen.

Bijzonderheden:
Kate Winslet won voor haar rol o.m. een Oscar, een BAFTA Award en een Golden Globe. The Reader is gebaseerd op de bestseller De Voorlezer (1995) van Bernhard Schlink.

L’EMPREINTE DE L’ANGE

Dinsdag 12 januari
Lengte: 95 min.

l-empreinte-de-l-ange-mark-of-an-angel-13-08-2008-13-g [640x480]

Regie: Safy Nebbou
Cast: Catherine Frot, Sandrine Bonnaire, Héloïse Cunin, e.a.
Genre: Drama

Wanneer Elsa Valentin haar zoontje van een verjaardagsfeestje ophaalt, valt de 6-jarige Lola haar direct op. Ze voelt zich sterk tot het meisje aangetrokken en raakt ervan overtuigd dat het meisje haar eigen dochtertje is. Vanaf dat moment heeft ze geen rust meer en probeert ze zoveel mogelijk over Lola te weten te komen. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid, ontmoet ze Claire Vigneaux, de moeder van Lola, die zich zorgen maakt over het vreemde gedrag van die vrouw die voortdurend rond haar dochtertje sluipt. Is Elsa gek geworden? Is ze gevaarlijk? Wat is er zes jaar geleden precies gebeurd?

BRIDE FLIGHT

Dinsdag 26 januari

Lengte: 120 min.

bride20flight20poster20ned

Regie: Ben Sombogaart
Cast: Karina Smulders,  Waldemar Torenstra,  Anna Drijver, Pleuni Touw e.a.
Genre: Drama

Om te ontsnappen aan het naoorlogse klimaat van Nederland en om een nieuw begin te maken in hun jonge leven emigreren Marjorie, Ada en Esther in 1953 naar Nieuw-Zeeland. Vol van dromen en verlangens over liefde, geluk en succes reizen ze hun verloofdes achterna. Aan boord van de vlucht ontmoeten de drie meiden de jonge Frank. Hij heeft plannen om als wijnboer fortuin te maken. Hij is aantrekkelijk, anders dan hun Nederlandse verloofdes en een vrij man. Ieder voor zich voelen de vrouwen zich tot hem aangetrokken maar ze beseffen nog niet dat de ontmoeting grote gevolgen heeft voor de rest van hun nieuwe leven. Na aankomst gaan ze ieder hun eigen weg, in de veronderstelling dat ze elkaar nooit meer zullen zien.

Bijzonderheden: Acteurs van verschillende generaties spelen mee in de film, waarin heden en verleden door elkaar lopen.

 

CAOS CALMO

 

Dinsdag 2 februari

Lengte: 110 min.

caos-calmo

Regie: Antonio Luigi Grimaldi
Cast: Nanni Moretti, Valeria Golino, Alessandro Gassman,Isabella Ferarri e.a.
Genre: Drama, romantiek

De succesvolle mediabobo Pietro Paladini kan de plotselinge dood van zijn vrouw niet verwerken. Hij blijft achter met zijn tienjarige dochter Claudia en het gapende gat van gemis. Caos Calmo, de titel zegt het al, is een stille observatie van het verwerkingsproces van Pietro. Hij besluit niet meer naar zijn werk te gaan en in plaats daarvan besteedt hij zijn dagen in het parkje voor de school van Claudia. De wereld gaat echter niet aan hem voorbij, langzaamaan hervindt hij zijn pad.

Bijzonderheden: De film is gebaseerd op de internationale bestseller van Sandro Veronesi.

MILK

 

Dinsdag 16 februari

Lengte: 128 min.

milk

Regie: Gus Van Sant
Cast: Sean Penn, James Franco, Josh Brolin, Emile Hirsh e.a.
Genre: Biografie, Drama

Harvey Milk was de eerste openlijk homoseksuele man in de Verenigde Staten die een verkiezing voor een belangrijke post won. Na twee mislukte pogingen in 1973 en 1975 en een verloren verkiezingsrace voor de Californische State Assembly, werd hij in 1977 in San Francisco verkozen tot wethouder. Elf maanden later werd hij samen met de burgemeester doodgeschoten door voormalig collega-wethouder Dan White. Ondanks zijn korte politieke loopbaan werd Milk een icoon van San Francisco en volgens sommigen zelfs een ‘homorechtenmartelaar’.

 

Bijzonderheden: Josh Brolin won de prijs voor beste bijrol van het National Board of Review 2008.

PRANZO DI
FERRAGOSTO

Dinsdag 2 maart
Lengte: 75 min.

PRANZO DI FERRAGOSTO

Regie: Gianni Di Gregorio
Cast: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Alfonso Santagata e.a.
Genre: Drama


Gianni is een man van middelbare leeftijd, de zoon van een weduwe, met wie hij in een oud huis in het centrum van Rome woont. Zuchtend onder de tirannie van deze verarmde aristocrate, sleepte zijn leven zich voort tussen het werk in huis en bezoekjes aan de kroeg. De dag voor een lang weekend vrij in de zomer vraagt de huisbaas hem om zijn moeder in huis te nemen voor de twee dagen die deze vakantie duurt. In ruil hiervoor zal hij het bedrag dat Gianni hem nog schuldig is voor de huur wat verminderen. Gianni kan niet anders dan ingaan op dit voorstel. De huisbaas komt echter op de proppen met twee vrouwen. Aangezien hij ook niet weet wat hij met met zijn tante aanmoet, brengt hij haar maar mee. Gianni is overweldigd en verpletterd door de botsing tussen deze drie dominante vrouwen, maar heldhaftig doet hij zijn best het hen naar de zin te maken. Op een gegeven moment voelt hij zich wat ziekjes en belt hij een vriend, die arts is. De dokter stelt Gianni niet alleen gerust, hij laat ook zijn oudere moeder bij hem achter, aangezien hij dienst heeft in het ziekenhuis. Gianni moet een helse 24 uur doorstaan. Wanneer het eindelijk tijd is om afscheid te nemen, hebben de vrouwen hier heel andere ideeën over...

Bijzonderheden:
De film heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen en was een publieksfavoriet op het filmfestival in Rotterdam.

LAST CHANCE HARVEY

Dinsdag 16 maart
Lengte: 92 min.

LAST CHANCE HARVEY

Regie: Joel Hopkins
Cast: Dustin Hoffman, Emma Thompson, James Brolin, Eileen Atkins e.a.
Genre: Drama, romantiek


New Yorker Harvey Shine staat op het randje om zijn nietszeggende job als jingleschrijver kwijt te raken. Hij wordt door zijn baas gewaarschuwd dat het zijn laatste kans is om nieuw materiaal te leveren. Daarop gaat Harvey voor een weekend naar Londen, om het huwelijk van zijn dochter bij te wonen, met de belofte om op maandagochtend terug te zijn om een belangrijke vergadering bij te wonen. Maar als Harvey aankomt in Londen ontdekt hij dat zij haar schoonvader boven hem heeft gekozen om haar naar het altaar te begeleiden. Zijn best doende om zijn grote teleurstelling te verbergen, verlaat hij vroegtijdig het huwelijk nog voor de receptie, in de hoop om op tijd op de luchthaven te zijn, maar hij mist zijn vlucht. Terwijl hij naar zijn baas belt om alles uit te leggen, wordt hij op staande voet ontslagen. Zijn zorgen verdrinkend aan de luchthavenbar begint Harvey een conversatie met Emma, een knappe vrouw van in de veertig die een baan heeft bij het Nationale Bureau voor Statistieken.

COCO AVANT CHANEL

Dinsdag 30 maart
Lengte: 110 min.

COCO AVANT CHANEL

Regie: Anne Fontaine
Cast: Audrey Tautou, Alessandro Nivola, Marie Gillain e.a.
Genre: Biografie

Dit is het verhaal van de jonge Gabrielle Chanel, die het gezicht van de 20e eeuw bepaalde met haar visie op mode. Een vrouw als zo velen: geboren in een arm gezin, zonder connecties of opleiding. Maar ook een vrouw die weet hoe mode gebruikt kan worden om onder het juk van de ingesnoerde korsetten en ongemakkelijke silhouetten vandaan te komen. Ze ontwerpt een stijl die niet alleen alle andere trends in de schaduw zet, maar die honderd jaar later nog steeds modieus is. Zo creëerde ze de garçonne-look, bedacht het minimalistische zwarte avondjurkje en bracht Chanel No. 5 uit, nog steeds een van de meest verkochte parfums ter wereld. De verfilming over Chanel gaat niet alleen over de successen die haar tot Koningin van de Mode maakten. Ontmoet ook de mannen die haar als maîtresse betaalden om haar droom waar te maken, de echte liefde van haar leven en beleef haar strijd tegen de klassieke tijdgeest.

Bijzonderheden:
Gebaseerd op Edmonde Charles-Roux' biografie over Chanel.

LOS ABRAZOS ROTOS

Dinsdag 13 april
Lengte: 75 min.

LOS ABRAZOS ROTOS

Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Penélope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo e.a.
Genre: Drama, thriller


Harry Caine, of Mateo Blanco zoals zijn echte naam luidt, schrijft en leeft in het donker. Hij wil niet meer herinnerd worden aan die gruwelijke dag veertien jaar geleden, toen hij in een bruut auto-ongeluk verzeild raakte. Tot aan die fatale dag was hij een succesvol regisseur en schrijver, die een grote liefde koesterde voor zijn grote muze Lena. Na het ongeluk veranderde alles voor hem. Niet alleen verloor hij zijn gezichtsvermogen, maar – nog erger – ook Lena. Harry wil niet meer bezig zijn met dat verleden. Hij praat er niet meer over en mensen vragen er niet meer naar. Tot Diego, de zoon van zijn productiemanager Judith, een ongeluk krijgt. Noodgedwongen moet Harry op hem passen en in een poging hem te vermaken vertelt Harry zijn levensverhaal. Hij vertelt hem over zijn tijd als regisseur en over zijn grote liefde Lena. Het is een even ontroerend als afschuwelijk liefdesverhaal, dat wordt gedomineerd door fataliteit, jaloezie en verraad.

Bijzonderheden:
Genomineerd voor de Gouden Palm van het Cannes Film festival 2009.

ELEGY

Dinsdag 27 april
Lengte: 75 min.

ELEGY

Regie: Isabel Coixet
Cast: Ben Kingsley, Penelope Cruz, Dennis Hopper, Patricia Clarkson e.a.
Genre: Drama, romantiek

David Kepesh is een cultuurcriticus op tv en geeft daarnaast les op een Universiteit in New York. De hoogleraar heeft zijn hele leven lang nog geen vrouw dichtbij laten komen, desondanks heeft hij de onenightstands voor het uitkiezen; blijkbaar krijgt elke vrouw bij het aanblik van zijn kale kop bibberende knieën, hartkloppingen en een ‘heel apart gevoel van binnen’. Carolyn is een voormalig studente van David, met wie de aan bindingsangst lijdende man al jaren een vrije en open relatie heeft (regelmatige seks zonder de nadelen – noch de voordelen - van een vaste relatie dus). Wanneer Consuela Davids klaslokaal binnenkomt, raakt de zestiger danig van streek. De muur die hij om zichzelf heen heeft gebouwd begint al snel scheuren te vertonen en terwijl hij beseft dat een relatie met haar geen lang leven beschoren is, is dat toch het enige wat hij wil. Zijn vriend waarschuwt hem dat Consuela waarschijnlijk geen langdurige relatie wil, maar niets blijkt minder waar. Wanneer Davids gevoelens door Consuela beantwoord worden, wordt hij uiteindelijk nog meer obsessief en neemt zijn jaloezie groteske vormen aan. Dit zorgt ervoor dat hij Consuela weer afstoot. De film is dan echter nog niet afgelopen…

Bijzonderheden:
‘Elegy’ is gebaseerd op de novelle ‘The Dying Animal’ van Philip Roth. Isabel Coixet ontving voor de film een Gouden Beer nominatie tijdens het Filmfestival van Berlijn.


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook