dinsdag 20 januari

Mio fratello è figlico unico

De relatie tussen broers (of zussen) is altijd een goede basis om een verhaal op te bouwen. Het gaat vaak om heel verschillende mensen, die toch verbonden zijn en zullen blijven, of ze het nou willen of niet. Je kiest je vrienden, niet je familie, en al kunnen vriendschappen verwateren, je broer blijft altijd je broer. Dat ondervinden de broers Accio en Manrico in Mio Fratello è Figlio Uncio. Accio (wat zoveel als ettertje betekent) is de jongste. Aan het begin van de film zit hij op het seminarie, maar als hij het daar niet streng genoeg vindt vertrekt hij om zich al snel aan te sluiten bij een fascistische groep.
Dit begin geeft direct een typerend beeld van zijn persoonlijkheid: Accio is een jongen die bij een groep wil horen. Hij neemt alles wat hij doet uiterst serieus en staat fanatiek achter de ideologie die hij gekozen heeft. Het maakt daarbij niet zo heel veel uit welke ideologie dat is. Zijn broer Manrico is heel anders, een charmante flierefluiter die niets in het leven serieus neemt. Hij is communist, maar doet dit vooral om de acties en besteedt meer tijd aan het versieren van meisjes. Tussen de broers botst het natuurlijk, heftig en meer dan eens, en dit wordt er niet beter op als Accio verliefd wordt op Francesca, de vriendin van Manrico.
De film volgt de broers zo'n vijftien jaar, met op de achtergrond het turbulente politieke klimaat van Italië.

mio_fratello__figlio_unico_2

Regie: Daniele Luchetti
Cast: Elio Germano, Riccardo Scamarcio, Angela Finocchiaro e.a.
Lengte: 108 min.
Genre: Komedie, misdaad, drama

Bijzonderheden: De film is gebaseerd op de roman "Il fasciocomunista" van Antonio Penacchi uit 2003. De titel van de film is een eerbetoon aan het gelijknamige liedje van Rino Gaetano.
 

 

 


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Nieuwsbrief

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop inclusief 1x koffie of thee: €10,50
Donateurs/Vrienden: €  8,50