naam

Wanneer: Dinsdag 8 mei
Regie: Paul Verhoeven
Cast: Carice van Houten, Thom Hoffman, Derek de Lint e.a.
Genre: Oorlog, thriller
Lengte: 139 min.

 

zwartboek   

Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen.

Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze. Deze is erg van haar gecharmeerd en biedt haar een baan aan. Het verzet heeft ondertussen het plan opgevat een groep gevangen genomen verzetslieden te bevrijden met hulp van Ellis. Dit mislukt jammerlijk omdat het verraden is. Ellis wordt zowel door het verzet als door de Duitsers als schuldige aangewezen. Met Müntze aan haar zijde duikt ze weer onder, samen het einde van de oorlog afwachtend. De bevrijding brengt Ellis geen vrijheid; zelfs niet wanneer ze de echte verrader weet te ontmaskeren. ‘Iedereen die overleeft is op een of andere wijze schuldig'.

 
Bijzonderheden:
Met meer dan 1 miljoen bioscoopbezoekers, heeft de oorlogsfilm Zwartboek van Paul Verhoeven als eerste de status van Diamanten Film behaald.
De Gouden Film en Platina Film had Zwartboek al in de wacht gesleept toen respectievelijk de 100.000 en 400.000 bezoekers gepasseerd waren. Een Diamanten Film is nog nooit eerder uitgereikt, want Zwartboek is de eerste Nederlandse film die meer dan 1 miljoen bezoekers heeft weten te behalen sinds het ontstaan van deze prijzen in 2001.
Zwartboek wordt zowel in binnen- als buitenland geprezen. Het oorlogsdrama won drie Gouden Kalveren en was genomineerd voor een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}
Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop: €8,00
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.

bu