Brokeback Mountain

 

Wanneer: Dinsdag 19 september
Lengte: 134 min.


Regie: Ang Lee
Cast: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Linda Cardellini, Anna Faris e.a.
Genre: Drama, romance

 
 brokeback_mountain.jpg  Zomer 1963. De jonge cowboys Ennis del Mar en Jack Twist werken als schaapherders op de hellingen van Brokeback Mountain in Wyoming. Tussen de twee ontvouwt zich een diepe en liefdevolle relatie. Aan het einde van 1963 gaan ze elk hun eigen weg. Ennis trouwt met Alma en Jack verhuist naar Texas waar hij in het huwelijk treedt met Lureen. Als de twee mannen elkaar een paar jaar later weer ontmoeten, blijken ze nog steeds veel voor elkaar te voelen. Hun vriendschap wordt zelfs sterker en intiemer. Vanaf dat moment zien Ennis en Jack elkaar een paar keer per jaar en hun geheime band blijft met moeite in stand. Ze worstelen met eeuwige vragen van trouw en vertrouwen en merken dat liefde de enige constante factor in hun leven is.
 
Bijzonderheden:
Ondanks het voor Amerika pikante thema, homoseksualiteit, werd de film veelvuldig genoemd als grote kanshebber voor de Oscars 2006.
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 

 

 

 

Prime

 

Wanneer: Dinsdag 9 januari Regie: Ben Younger
Cast: Meryl Streep, Uma Thurman, Bryan Greenberg e.a.
Genre: Romantiek, komedie
Lengte: 105 min.

 

 
 prime_300

Rafi, een 37-jarige producente, probeert haar recente scheiding te verwerken. Daarbij heeft ze veel steun aan haar therapeute Dr. Lisa Metzger. Zij helpt Rafi om haar angst voor intimiteit te overwinnen en moedigt haar aan om weer te gaan daten.
Dan ontmoet ze David, een 23- jarige schilder, die net is afgestudeerd. Hoewel Rafi zich bewust is van het leeftijdverschil, valt ze als een blok voor deze 14 jaar jongere man. Als Dr. Metzger haar overtuigt van het feit dat het leeftijdverschil er niet toe doet geeft Rafi de relatie een kans. In haar therapeutische sessies beschrijft zij de relationele ontwikkelingen tot in het kleinste detail. Dan komt Dr. Lisa erachter dat deze jongeman niemand minder dan haar eigen zoon is.
Het grote leeftijdverschil blijkt niet langer de enige uitdaging te zijn, die het kersverse stel moet overwinnen. Ook hun verschillende achtergronden en de plotselinge bezwaren van Dr. Metzger zorgen voor de nodige spanningen....

 
 
 
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

Forever

 

Wanneer: Dinsdag 20 februari
Regie:
Heddy Honigmann
Genre: Documentaire
Lengte: 95 min.

 

 
 forever_300  

De bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise wordt getypeerd door mysterieuze schoonheid, kalmte en een troostende werking. Veel bezoekers komen vooral voor hun 'eigen' doden: man, echtgenote, vader of zoon. Anderen laten een briefje voor 'hun geliefde kunstenaar', gekraste woorden op een steen of een bloem achter. Enkele bewonderaars vertellen over het belang van kunst en schoonheid in hun leven. Gaandeweg wordt zichtbaar en voelbaar hoe de begraafplaats niet alleen een laatste rustplaats is voor de doden, maar vooral een plek waar de levenden vrede en zelfs inspiratie kunnen vinden.

 
Bijzonderheden:
 Genomineerd voor twee Gouden Kalveren in de categorieën 'beste montage' en 'beste lange documentaire'
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

Volver

 

Wanneer: 6 maart 2007
Regie:
Pedro Almodóvar
Cast: Penélope Cruz, Lola Dueñas, Blanco Portillo e.a.
Genre: Drama, komedie
Lengte: 130 min.

 

 
 volver1_300  

Penélope Cruz is de kordate huisvrouw Raimunda, die na de onverwachte dood van haar man besluit dit aan niemand te vertellen. Haar zuster Sole verzwijgt op haar beurt voor Raimunda dat hun dode moeder bij haar logeert. Een oude vriendin van de familie die in een talkshow allerlei familiegeheimen verteld maakt het er niet beter op. Terwijl Raimunda stiekem het restaurant van de buurman overneemt tijdens zijn vakantie, blijkt dochter Paula heel goed met oma op te kunnen schieten. Dit alles leidt tot een bonte verzameling leugens, humor, dans en tranen.

 
Bijzonderheden:

Op het filmfestival van Cannes werd de film genomineerd voor een Gouden Palm. De film won er prijzen voor beste script en beste actrice (voor de gehele vrouwelijke cast).

 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

An unfinished life

 

Wanneer: Dinsdag 6 februari
Regie:
Lasse Halström
Cast: Morgan Freeman, Jennifer Lopez, Robert Redford e.a.
Genre: Drama
Lengte: 107 min.

 

 
 Unfinished Life2_300  

Einar Gilkyson woont met zijn laatste goede vriend Mitch Bradley op een ranch. Einar leeft nog steeds met het verdriet van het overlijden van zijn enige zoon, 10 jaar geleden. Nu zorgt Einar, die de laatste jaren van zijn leven in stilte wil doorbrengen, voor zijn enige vriend. Mitch raakte zwaar gewond na een aanval van een grizzly beer. Dan duikt Jean zijn schoondochter, die hij verantwoordelijk acht voor de dood van zijn zoon, onverwacht op. Jean en haar 11 jaar oude dochter Griff zijn op de vlucht voor Jean's gewelddadige ex-vriend. Einars leven wordt ondersteboven gekeerd als beschuldigingen over en weer vliegen en blijkt dat hij een kleindochter heeft. De 11-jarige Griff begint zich te interesseren voor het leven op het land. Haar zoektocht naar familie en een vaderfiguur doen het stenen hart van Einar langzaam smelten. Op deze manier wordt de weg vrij gemaakt voor vergeving, onverwachte vriendschappen en avontuur....

 
 
 
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

Grizzly man

 

Wanneer: Dinsdag 23 januari
Regie: Werner Herzog
Cast: Timothy Treadwell, Amie Huguenard, Franc G. Fallico e.a.
Genre: Documentaire
Lengte: 103 min.

 

 
 grizzly man_300  

Grizzly Man toont het leven en de dood van amateur grizzly beer expert en natuurbeschermer Timothy Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers lang ongewapend tussen beren en legde de laatste vijf seizoenen van zijn avonturen in de wildernis vast op film. In oktober 2003 werden de stoffelijke resten van Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard gevonden vlakbij hun kampeerplaats in het Katmai National Park and Reserve in Alaska. Ze waren ernstig toegetakeld en opgegeten door een grizzly en werden daarmee de eerste geregistreerde slachtoffers van een aanval van een beer in het park.
Er wordt niet alleen ingegaan op het mysterie van de wildernis maar ook op het mysterie van de menselijke natuur als de laatste vijf jaar van Treadwell in de wildernis in kaart worden gebracht....

 
 
 
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

Ik omhels je met 1000 armen

Wanneer: 19 maart 2007
Regie: Willem van de Sande Backhuyzen
Cast: Carice van Houten, Tijn Docter, Halina Reijn e.a.
Genre: Drama, komedie
Lengte: 100 min.

 

ik omhels je met duizend armen In IK OMHELS JE MET 1000 ARMEN gaan Giph, een beginnend schrijver en zijn vriendin Samarinde, arts en veelgevraagd model met hun vriendengroep op vakantie in Spanje. Tijdens de vakantie blijkt zijn relatie met Samarinde onder spanning te staan. Dit komt mede door haar afwezigheid tijdens het ziektebed van zijn moeder. De doodstrijd en uiteindelijke euthanasie van zijn moeder hebben Giph sterk aangegrepen. Hij is niet in staat dit met Samarinde te delen. Giph neemt meer afstand van haar en van hun vrienden. De beslissing die Giph en Samarinde uiteindelijk moeten nemen, heeft ook voor hun band met hun vrienden diepgaande gevolgen.
   
 
Bijzonderheden:
 

'Ik omhels je met duizend armen' werd opgenomen in de zomer van 2005. Een paar weken later, vlak voordat zijn voorlaatste film 'Leef!' het Nederlands Film Festival opende, overleed regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. 'Ik omhels je met duizend armen' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ronald Giphart, na 'Ik ook van jou' en 'Phileine zegt sorry' het derde boek dat van deze populaire schrijver verfilmd werd.

 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

the wind that shakes the barley

Wanneer: Dinsdag 3 april
Regie: Ken Loach
Cast: Cillian Murphy, Liam Cunningham, Gerard Kearney e.a.
Genre: Drama, oorlog
Lengte: 124 min.

 

barley
 
 

Ierland, 1920. Arbeiders vormen een guerrillaleger om weerstand te bieden aan de Engelse knokploegen die worden gestuurd om Ierland's roep om onafhankelijkheid in de kiem te smoren.

Gedreven door plichtsbesef en liefde voor zijn land geeft Damien zijn carrière als dokter op. Hij voegt zich bij zijn broer Teddy die voor een vrij Ierland strijdt. Wanneer de vrijheidsstrijders de Engelsen op hun knieën dwingen is er eindelijk ruimte voor een wapenstilstand. Ondanks deze schijnbare overwinning breekt er een burgeroorlog uit. Families, die zij aan zij tegen de Engelsen vochten, staan elkaar nu naar het leven. Hun loyaliteit wordt tot het uiterste op de proef gesteld.

 
Bijzonderheden:
 

'The Wind That Shakes the Barley' was in 2006 de grote winnaar op het Film Festival van Cannes. Na eerder gewonnen juryprijzen in 1990 en 1993, ontving regisseur Ken Loach met zijn film over de onafhankelijkheidsstrijd van de Ieren, eindelijk de Gouden Palm.

 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 Ober

Wanneer: Dinsdag 17 april
Regie: Alex van Warmerdam
Cast: Alex van Warmerdam, Thekla Reuten, Pierre Bokma e.a.
Genre: Komedie
Lengte: 97 min.

 

 ober6  

Edgar werkt als ober in ‘Het Westen', een matig lopend restaurant met een groot aquarium. Zijn vrouw Ilse is chronisch ziek. Een buitenechtelijke verhouding met Victoria kan hem hooguit seksueel bevredigen. Hij wordt geterroriseerd door zijn buren. Zijn werk schenkt hem nauwelijks voldoening. Als Edgar door lastige klanten tot het uiterste wordt getergd en geen weerwoord heeft gaat hij letterlijk verhaal halen bij de man die hem schrijft. Edgar uit zijn onvrede. Hij wil van zijn vrouw af. Hij wil een nieuwe vriendin, hij wil nieuwe buren en hij wil zich niet meer door zijn klanten als een voetveeg laten behandelen.

 
Bijzonderheden:
 

Alex van Warmerdam moet gekoesterd worden als één van de weinige filmauteurs van Nederland. Met Ober dient hij een nieuw huzarenstukje op, geserveerd met droge humor en nuchter gestelde levensvragen.

 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

The cave of the yellow dog

Wanneer: Dinsdag 24 april
Regie: Byambasuren Davaa
Cast: Urjindorj Batchuluun, Byandulam Daramdi Batchuluun e.a.
Genre: Drama

the_cave_of_the_yellow_dog2   
In het eindeloos uitgestrekte landschap van Mongolië leeft een nomadenfamilie met een kudde schapen.
Tijdens het verzamelen van mest vindt Nansal, de oudste dochter, een zwerfhond.
Ze noemt hem Zochor en houdt hem bij zich, zeer tegen de wil van haar vader die bang is dat Zochor contact heeft gehad met wolven.
Op een dag, tijdens het hoeden van de schapen, verdwaalt Nansal op de steppe.
Ze ontmoet een oude vrouw die haar de legende van de gele hond vertelt en haar inwijdt in de regels van reïncarnatie.
Zal de band tussen mens en hond verbroken worden?
Moet Zochor alleen achterblijven, wanneer het gezin zijn tenten opbreekt en verder trekt?

 
 
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 naam

Wanneer: Dinsdag 8 mei
Regie: Paul Verhoeven
Cast: Carice van Houten, Thom Hoffman, Derek de Lint e.a.
Genre: Oorlog, thriller
Lengte: 139 min.

 

zwartboek   

Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen.

Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze. Deze is erg van haar gecharmeerd en biedt haar een baan aan. Het verzet heeft ondertussen het plan opgevat een groep gevangen genomen verzetslieden te bevrijden met hulp van Ellis. Dit mislukt jammerlijk omdat het verraden is. Ellis wordt zowel door het verzet als door de Duitsers als schuldige aangewezen. Met Müntze aan haar zijde duikt ze weer onder, samen het einde van de oorlog afwachtend. De bevrijding brengt Ellis geen vrijheid; zelfs niet wanneer ze de echte verrader weet te ontmaskeren. ‘Iedereen die overleeft is op een of andere wijze schuldig'.

 
Bijzonderheden:
Met meer dan 1 miljoen bioscoopbezoekers, heeft de oorlogsfilm Zwartboek van Paul Verhoeven als eerste de status van Diamanten Film behaald.
De Gouden Film en Platina Film had Zwartboek al in de wacht gesleept toen respectievelijk de 100.000 en 400.000 bezoekers gepasseerd waren. Een Diamanten Film is nog nooit eerder uitgereikt, want Zwartboek is de eerste Nederlandse film die meer dan 1 miljoen bezoekers heeft weten te behalen sinds het ontstaan van deze prijzen in 2001.
Zwartboek wordt zowel in binnen- als buitenland geprezen. Het oorlogsdrama won drie Gouden Kalveren en was genomineerd voor een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 

March of the penguins

 

 

Wanneer: Dinsdag 3 oktober
Lengte: 85 min.

Regie: Luc Jacquet
Cast: Morgan Freeman, Hikari Ishida, Ryunosuke Kamiki, Takao Osawa e.a.
Genre: Documentaire

 

 
 

march_of_the_penguins.jpg

Iedere winter vormen de meedogenloze ijsvlakten van Antarctica, het meest onherbergzame gebied op aarde, het toneel voor een wonderbaarlijk schouwspel dat al millennia lang jaarlijks terugkeert. Het is de reis van de keizerpinguïns die en masse hun relatief veilige leefgebied aan de oceaan verruilen voor de extreme koude van de ijsvlakten waar geen ander leven te bekennen is. In één lange rij marcheren de pinguïns, na een uitvoerige paringsdans, door de snijdende sneeuwstormen, met als enige kompas hun instinct.
 
Bijzonderheden:
 

Een Franse film deed de documentaire het verrassend goed in Amerika.  

 

 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 

Memoirs of a Geisha

 

 

Wanneer: Dinsdag 17 oktober
Lengte: 145 min.

Regie: Rob Marshall Cast: Mako, Tsai Chin (I), Samantha Futerman, Li Gong, Togo Igawa Ohgo e.a. Genre: Drama, romance

 

 
 memoirs_of_a_geisha.jpg  Een arme visser uit het dorpje Yoroido moet zijn dochters verkopen. De oudste verdwijnt in Kyoto direct de prostitutie in, maar de negenjarige Chiyo wordt vanwege haar schoonheid verkocht aan een geishahuis. Ze werkt daar tegen kost en inwoning. Als beloning mag ze later de opleiding tot geisha volgen. Als jonge vrouw wordt Chiyo een steeds grotere bedreiging voor Hatsumomo. Het hele huis leeft van de inkomsten van deze succesvolle maar wispelturige geisha. Hatsumomo zorgt ervoor dat Chiyo haar kans verspeelt de opleiding te volgen waardoor haar slechts een toekomst als dienstmeid wacht. Onverwachts ontfermt de beroemde geisha Mameha  zich over Chiyo. Onder Mameha’s begeleiding maakt ze haar sensationele debuut onder de naam ‘Sayuri’.
 
 
 
 {akreserv,Seizoen 2006-2007} 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{akreserv,Seizoen 2006-2007}

Wanneer: 18 oktober

Aanvang: 15.00 uur

Lengte: 90 minuten
 


 zoop_in_afrika_postercast 

 

 

Het is het einde van het schooljaar, ook voor de rangers van de dierentuin. Maar... niet voor lang: de rangers gaan via een uitwisselings-programma naar het kleurrijke Afrika. Ze mogen meehelpen in het Wildpark, om be-dreigde diersoorten te verzorgen en te be-schermen. Als hun vliegtuig neerstort stranden ze, midden in de rimboe. Zonder telefoon, voedsel, of hulp. Ze zijn overgeleverd aan de wet-ten van de natuur. Al snel merken de rangers dat het er in de natuur héél anders aan toe gaat dan in de dierentuin. Maar niet alleen het Afrikaanse wildleven, ook de directeur van het Wildpark blijkt donkere kanten te hebben. In de hoop gevonden te worden, besluiten de rangers zich te splitsen in twee groepen. Als tot overmaat van ramp Bionda ineens verdwijnt, neemt hun Afrikaanse reis een totaal andere wending. De rangers kunnen alleen nog maar op elkaar vertrouwen. In Afrika beleven ze het avontuur van hun leven!

 
   
 
 
 
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 

The constant Gardener

 

 

Wanneer: Dinsdag 24 oktober
Lengte: 129 min.

Regie: Fernando Meirelles Cast: Ralph Fiennes, Daniele Harford, Danny Huston, Hubert Koundé e.a. Genre: Drama, thriller

 

 
 

the_constant_gardener3.jpg

 Na een toespraak van de Britse diplomaat Justin Quayle stelt activiste Tessa hem een aantal kritische vragen. Deze luiden een heftige liefdesrelatie in die ze uiteindelijk met de dood zullen moeten bekopen. In flashbacks zien we hoe Justin en Tessa verwikkeld raken in een smerig complot van de farmaceutische industrie. Een zaak die groter is dan zijzelf, met alle gevolgen van dien. The Constant Gardener vertelt op ingenieuze en soms ingewikkelde wijze hoe de Afrikaanse bevolking als proefkonijn wordt gebruikt voor een nieuw medicijn tegen TBC
 
Bijzonderheden:
 Gebaseerd op de bestseller van John le Carré.
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 

The White Massai

 

 

Wanneer: Dinsdag 14 november
Lengte: 132 min.

Regie: Hermine Huntgeburth
Cast: Katja Flint, Nina Hoss, Jacky Ido, Antonio Prester, Janek Rieke e.a.
Genre: Drama

 

 
 the_white_masai_1.jpg  De jonge Zwitserse vrouw Carola maakt samen met haar vriend Stefan een reis door Kenia. Tijdens een excursie maakt ze kennis met de Masai krijger Lemalian. Met zijn traditionele kledij en wapenuitrusting ziet hij er uit als de man van haar dromen. Ze wordt dan ook halsoverkop verliefd en besluit op het einde van haar vakantie dwars door Kenia naar het dorp van Lemalian te trekken om hem opnieuw te ontmoeten. Met onuitputtelijke energie overwint ze vele tegenslagen, en bouwt aan een nieuw leven in Afrika. Langzaam maar zeker dringt het echter tot Carola door waar ze aan begonnen is. Is haar nieuwe leven nu een hemels bestaan, of uiteindelijk toch een onmogelijke strijd?
 
Bijzonderheden:
  De cast van de film leefde in tenten tussen de Masai gedurende de opnames
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 

Paradise Now

 

 

Wanneer: Dinsdag 28 november
Lengte: 90 min.

Regie: Hany Abu-Assad
Cast: Hiam Abbass, Lubna Azabal, Ashraf Barhom, Mohammad Bustami e.a.
Genre: Drama, misdaad

 

 
 paradise_now2.jpg  'Paradise Now' gaat over de laatste dagen van twee Palestijnse vrienden, Khaled en Saïd, die een zelfmoordaanslag gaan uitvoeren in Tel-Aviv. Tevergeefs probeert een vriendin, Suha, die zich aangetrokken voelt tot Saïd, ze over te halen het niet te doen. Als eenmaal de bommen op hun lichamen zijn bevestigd is er geen weg meer terug.
 
Bijzonderheden:
 De film is de Palestijnse inzending voor de Oscars 2005 en de Nederlandse inzending voor de EFA, Europese variant op de Oscars. De film won twee Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival 2005: voor beste lange speelfilm en beste montage.
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

 

Het zwijgen

 

 

Wanneer: Dinsdag 19 december
Lengte: 90 min.

Regie: Adri Schrover, André van der Hout
Cast: Huib Broos, Vincent Croiset, Joop Keesmaat, Rosa Reutene.a.
Genre: Drama, thriller

 

 
 het_zwijgen1.jpg  Victor Dreisen leidt een lekker leventje als single. Bij het Amsterdamse Meertens Instituut doet hij onderzoek naar volksculturen. Maar tot irritatie van zijn baas gebruikt hij zijn werk vooral voor snoepreisjes naar wereldsteden. Victors collega Heleen, die heimelijk verliefd is op hem, helpt hem regelmatig uit de problemen. Als Victor van een oom, die in een psychiatrische inrichting is overleden, een huisje in het Drentse Koekange erft, besluit hij er naartoe te reizen om het op te knappen. Tegen zijn baas zegt hij dat hij onderzoek gaat doen naar plaatselijke moordliederen, waarin vroeger gruwelijke misdaden werden bezongen.
In Koekange raakt Victor geïntrigeerd door zo'n moordlied. Het is het huiveringwekkende verhaal van een drievoudige roofmoord die nooit is opgelost. Het lied wordt gezongen door Geesje, een aantrekkelijke schippersvrouw waarmee Victor een verhouding begint.
 
 
 
 {akreserv,Seizoen 2006-2007}

Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

 

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.bu

Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop tijdelijk inclusief consumptie: €10,50
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook