Vanaf nu kunt u weer een keuze maken uit onderstaande films! 

Vul hiervoor de enquête in aan de rechterkant van het scherm.

U kunt meerdere "keuzes" tegelijk maken, echter u mag maar een keer uw stem uitbrengen.

 

 

Ik omhels je met duizend armen

Regie: Willem van de Sande Backhuyzen
Cast: Carice van Houten, Tijn Docter, Halina Reijn e.a.
Genre: Drama, komedie
Lengte: 100 min.

In IK OMHELS JE MET 1000 ARMEN gaan Giph, een beginnend schrijver en zijn vriendin Samarinde, arts en veelgevraagd model met hun vriendengroep op vakantie in Spanje. Tijdens de vakantie blijkt zijn relatie met Samarinde onder spanning te staan. Dit komt mede door haar afwezigheid tijdens het ziektebed van zijn moeder. De doodstrijd en uiteindelijke euthanasie van zijn moeder hebben Giph sterk aangegrepen. Hij is niet in staat dit met Samarinde te delen. Giph neemt meer afstand van haar en van hun vrienden. De beslissing die Giph en Samarinde uiteindelijk moeten nemen, heeft ook voor hun band met hun vrienden diepgaande gevolgen.

 
zwartboek 

Regie: Paul Verhoeven
Cast: Carice van Houten, Thom Hoffman, Derek de Lint e.a.
Genre: Oorlog, thriller
Lengte: 139 min.

Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen.

Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze. Deze is erg van haar gecharmeerd en biedt haar een baan aan. Het verzet heeft ondertussen het plan opgevat een groep gevangen genomen verzetslieden te bevrijden met hulp van Ellis. Dit mislukt jammerlijk omdat het verraden is. Ellis wordt zowel door het verzet als door de Duitsers als schuldige aangewezen. Met Müntze aan haar zijde duikt ze weer onder, samen het einde van de oorlog afwachtend. De bevrijding brengt Ellis geen vrijheid; zelfs niet wanneer ze de echte verrader weet te ontmaskeren. ‘Iedereen die overleeft is op een of andere wijze schuldig'.

 

ober

Regie: Alex van Warmerdam
Cast: Alex van Warmerdam, Thekla Reuten, Pierre Bokma e.a.
Genre: Komedie
Lengte: 97 min.

Edgar werkt als ober in ‘Het Westen', een matig lopend restaurant met een groot aquarium. Zijn vrouw Ilse is chronisch ziek. Een buitenechtelijke verhouding met Victoria kan hem hooguit seksueel bevredigen. Hij wordt geterroriseerd door zijn buren. Zijn werk schenkt hem nauwelijks voldoening. Als Edgar door lastige klanten tot het uiterste wordt getergd en geen weerwoord heeft gaat hij letterlijk verhaal halen bij de man die hem schrijft. Edgar uit zijn onvrede. Hij wil van zijn vrouw af. Hij wil een nieuwe vriendin, hij wil nieuwe buren en hij wil zich niet meer door zijn klanten als een voetveeg laten behandelen.

 

volver

Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Penélope Cruz, Lola Dueñas, Blanco Portillo e.a.
Genre: Drama, komedie
Lengte: 130 min.

Penélope Cruz is de kordate huisvrouw Raimunda, die na de onverwachte dood van haar man besluit dit aan niemand te vertellen. Haar zuster Sole verzwijgt op haar beurt voor Raimunda dat hun dode moeder bij haar logeert. Een oude vriendin van de familie die in een talkshow allerlei familiegeheimen verteld maakt het er niet beter op. Terwijl Raimunda stiekem het restaurant van de buurman overneemt tijdens zijn vakantie, blijkt dochter Paula heel goed met oma op te kunnen schieten. Dit alles leidt tot een bonte verzameling leugens, humor, dans en tranen.

 

the wind that shakes the barley

Regie: Ken Loach
Cast: Cillian Murphy, Liam Cunningham, Gerard Kearney e.a.
Genre: Drama, oorlog
Lengte: 124 min.

Ierland, 1920. Arbeiders vormen een guerrillaleger om weerstand te bieden aan de Engelse knokploegen die worden gestuurd om Ierland's roep om onafhankelijkheid in de kiem te smoren.

Gedreven door plichtsbesef en liefde voor zijn land geeft Damien zijn carrière als dokter op. Hij voegt zich bij zijn broer Teddy die voor een vrij Ierland strijdt. Wanneer de vrijheidsstrijders de Engelsen op hun knieën dwingen is er eindelijk ruimte voor een wapenstilstand. Ondanks deze schijnbare overwinning breekt er een burgeroorlog uit. Families, die zij aan zij tegen de Engelsen vochten, staan elkaar nu naar het leven. Hun loyaliteit wordt tot het uiterste op de proef gesteld.

 

l'ivresse du pouvoir

 

Regie: Claude Chabrol
Cast: Isabelle Huppert, Patrick Bruel, François Berléand e.a.
Genre: Drama, thriller
Lengte: 110 min. 

Onderzoeksrechter Jeanne Charmant Killman komt aan het hoofd te staan van een onderzoek naar dubieuze geldstromen bij een belangrijke industriële groep. Naarmate haar enquête vordert, groeit haar invloed en macht binnen de Franse industriële en politieke elite. Ze wordt ook gepromoveerd. Maar Killman's werk legt eveneens een enorme druk op haar relatie.

Twee vragen dringen zich op: hoever ga je in het nastreven van macht zonder ten onder te gaan aan een nog grotere? En hoe goed kan een mens de honger naar macht weerstaan?

 

grizzly man

Regie: Werner Herzog
Cast: Timothy Treadwell, Amie Huguenard, Franc G. Fallico e.a.
Genre: Documentaire
Lengte: 103 min.

Het leven en de onfortuinlijke dood van amateur grizzly beer expert Timothy Treadwell, die dertien zomers tussen beren leefde en zijn avonturen op film vastlegde tot het tragische noodlot toesloeg.

 

Elementary particles

Regie: Oskar Roehler
Cast: Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen, Martina Gedeck e.a.
Genre: Drama, romantiek
Lengte: 109 min.

Michael en Bruno zijn halfbroers. Ze kunnen werkelijk niet meer van elkaar verschillen dan ze al doen. Hun moeder, Jane, leidde ooit het zorgeloze leventje van de jet set, terwijl haar zonen ieder apart opgroeiden bij hun grootmoeders. Michael, een introverte moleculair bioloog, die compleet ongeïnteresseerd is in seks, is meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen. Bruno's contacten met het andere geslacht vormen zich ofwel in zijn hoofd ofwel in het bordeel, hij is obsessief als het seks betreft. Maar dan ontmoeten beide broers de liefde van hun leven. Michael ontmoet een oude schoolvriendin, Annabelle. Ze voelden zich stiekem van kinds af aan al tot elkaar aangetrokken.

Bruno en Christiane ontmoeten elkaar in een esoterisch vakantiekamp. In Christiane heeft Bruno eindelijk iemand gevonden met wie hij zijn seksuele obsessie kan delen. Het geluk van de broers is echter van korte duur wanneer beide vrouwen ongeneeslijk ziek worden. Bruno en Michael staan voor een keuze: ofwel trekken ze zich terug in hun vertrouwelijke eenzaamheid, ofwel maken ze de sprong in het duister en kiezen ze voor de liefde...

 

Me and you and everyone we know

Regie: Miranda July
Cast: Miranda July, John Hawkes, Ellen Geer e.a.
Genre: Komedie, drama
Lengte: 90 min.

Richard is alleenstaand, vader van twee zonen en schoenenverkoper. Hij staat open voor de onverwachte dingen in het leven, maar wanneer hij de openhartige Christine ontmoet, raakt hij in paniek. Christine is een videokunstenares die een speciale taxi voor ouderen bestuurt. Ze heeft veel fantasie en als het even kan, brengt ze haar artistieke ideeën in de praktijk.
Richards zevenjarige zoon Robby krijgt contact met een mysterieuze persoon via het Internet. Ze delen een geheime code en plannen een heimelijke ontmoeting. Zijn 14-jarige broer Peter wordt als proefkonijn gebruikt door twee meisjes uit de buurt die oefenen voor hun toekomstige huwelijksleven en de romantiek die daarbij komt kijken. Ook het kleine buurmeisje van de jongens, Sylvie bereidt zich voor op haar toekomst. Zij spaart al jaren voor haar uitzet. Haar pronkstuk is een handdoekenset.

 

Buddha's lost children

Regie: Mark Verkerk
Genre: Documentaire
Lengte: 96 min.

In de grensgebieden van Thailands Gouden Driehoek - een ruige streek met veel drugssmokkel en arme volksstammen - heeft één man zich gewijd aan het welzijn van de kinderen. De boeddhistische monnik Phra Khru Bah, een voormalige Thai boxer, reist te paard alle dorpen af om gezondheidszorg en educatie te verspreiden onder dorpsbewoners die geen enkele steun ondervinden van een overheid. Deze zogenoemde Tiger Monk heeft met zijn Golden Horse Temple een weeshuis, school en ziekenhuis gebouwd - een veilige haven voor de weeskinderen. Zijn leerlingen zien hem als sjamaan, vaderfiguur en coach tegelijk.

 

Mongolian Ping Pong

Regie: Ning Hao
Cast: Hurichabilike Oawa, Geliban Yidexinnaribu e.a.
Genre: Komedie
Lengte: 102 min.

In het magnifieke landschap van Mongolië vindt Bilike een pingpongballetje. Aangezien hij en zijn vriendjes nooit eerder zoiets gezien hebben, trekken ze naar het verre klooster om de wijze lama's te raadplegen. Als ze horen dat hun object de 'nationale bal' van China is zijn de jongens vastbesloten om de bal terug te brengen naar de Chinese hoofdstad... Het mysterie van het kleine witte balletje leidt tot vele vragen over de wereld waarin ze leven en die heel wat groter blijkt te zijn dan ze dachten.

 

Beautiful people

Regie: Jasmin Dizdar
Cast: Steve Sweeney, Jay Simpson, Dado Jehan e.a.
Genre: Drama, komedie, oorlog
Lengte: 117 min.

Londen, 1993. Terwijl Bosnië onder vuur staat, maakt Engeland zich slechts zorgen om een 'cruciale' voetbalwedstrijd tegen Nederland. In vijf door elkaar gevlochten verhalen komen Engelsen in aanraking met de oorlog die zover van hen afstaat. Dit leidt tot tragikomische ontwikkelingen tussen mensen uit verschillende werelden.

 

Forever

Regie: Heddy Honigmann
Genre: Documentaire
Lengte: 95 min.

De bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise wordt getypeerd door mysterieuze schoonheid, kalmte en een troostende werking. Veel bezoekers komen vooral voor hun 'eigen' doden: man, echtgenote, vader of zoon. Anderen laten een briefje voor 'hun geliefde kunstenaar', gekraste woorden op een steen of een bloem achter. Enkele bewonderaars vertellen over het belang van kunst en schoonheid in hun leven. Gaandeweg wordt zichtbaar en voelbaar hoe de begraafplaats niet alleen een laatste rustplaats is voor de doden, maar vooral een plek waar de levenden vrede en zelfs inspiratie kunnen vinden.

 

The sun

Regie: Aleksandr Sokoerov
Cast: Issei Ogata, Robert Dawson e.a.
Genre: Oorlog, drama
Lengte: 115 min.

Op 15 augustus 1945, horen miljoenen Japanners voor het eerst de stem van Keizer Hirohito, tijdens een toespraak waarin hij zijn leger en volk opdraagt de wapens neer te leggen. Hiermee voorkomt hij niet alleen dat er miljoenen Japanners omkomen, maar ook duizenden Amerikanen, Chinezen, Engelsen en Russen. De sarcastische Amerikaanse generaal Douglas MacArthur heeft een aantal ontmoetingen met de Keizer en adviseert zijn president om Hirohito niet tot oorlogscrimineel te verklaren. De Amerikanen dwingen Hirohito publiekelijk afstand te doen van zijn goddelijke status. Veel Japanners zijn geschokt, voor Hirohito lijkt het een opluchting.

 

Prime

Regie: Ben Younger
Cast: Meryl Streep, Uma Thurman, Bryan Greenberg e.a.
Genre: Romantiek, komedie
Lengte: 105 min.

Rafi is een pas gescheiden 37-jarige vrouw die in het chique Manhattan woont. Ze wordt op slag verliefd op Dave, een jonge schilder die net is afgestudeerd. Therapeute Lisa Metzger, die Rafi helpt met haar bindingsangst, is blij dat ze een nieuwe geliefde heeft gevonden. Totdat Lisa erachter komt dat de man in het leven van haar patiënte haar bloedeigen zoon is. David en Rafi hebben te kampen met een leeftijdsverschil van veertien jaar, totaal verschillende achtergronden en de eisen van Davids traditionele moeder.

 

An unfinished life

Regie: Lasse Halström
Cast: Morgan Freeman, Jennifer Lopez, Robert Redford e.a.
Genre: Drama
Lengte: 107 min.

Sinds de dood van zijn zoon tien jaar geleden, heeft de ruige gepensioneerde boer Einar Gilkyson zijn ranch en zijn huwelijk laten verloederen. Hij houdt zich voornamelijk nog bezig met zijn vriend Mitch, die geblesseerd is door een onplezierige ontmoeting met een Grizzlybeer. Totdat zijn schoondochter Jean samen met het jonge meisje Griff onderdak komt zoeken. Einar stelt Jean aansprakelijk voor de dood van zijn zoon. Jean beweert dat Griff zijn kleindochter is, waardoor zijn leven op zijn kop komt te staan. Door Griffs nieuwsgierigheid naar het leven op de ranch en haar verlangen naar een vaderfiguur, opent Einar zijn hart en lijken zijn oude wonden te helen.

 

Suspect

Regie: Ivan Broeckmans en Guy Lee Thys
Cast: Gene Bervoets, Zoë de Roovere, Karlijn Sileghem e.a.
Genre: Drama
Lengte: 95 min.

 

Suspect vertelt het verhaal van Rob De Koster die ervan beschuldigd wordt zijn 15-jarige stiefdochter Sandy seksueel misbruikt te hebben. Therapeute Lydia de Beule maakt er met tv-reporter Conny Haas en onderzoeksrechter Janssen een erezaak van De Koster aan het kruis te nagelen. Ook Sandy's moeder Nell wordt meegezogen in een draaikolk van verdachtmakingen en bemoeizucht waarin het niet steeds duidelijk is wie er schuldig is aan wat.

 

Stoned

Regie: Stephen Woolley
Cast: Leo Gregory, Paddy Considine, David Morrisey e.a.
Genre: Drama, muziek
Lengte: 102 min.

Film over het leven van Brian Jones, oprichter van de legendarische rockband Rolling Stones in 1962. Zijn charisma en talent waren dermate groot dat de band al snel furore maakte en hijzelf velen inspireerde. Later in zijn leven kwam hij in een neerwaartse spiraal terecht, culminerend in zijn nog altijd mysterieuze dood.

 

THE CAVE OF THE YELLOW DOG

Regie: Byambasuren Davaa
Cast: Urjindorj Batchuluun, Buyandulam Daramdadi Batchuluun e.a.
Genre: Spiritueel drama
Lengte: 93 min.

In de schitterende weidsheid van het Mongoolse landschap leeft een nomadenfamilie met zijn kudde schapen. De oudste dochter Nansal vindt in een grot een zwerfhond die ze Zochor noemt. Ze houdt hem, tegen de wil van haar vader die bang is dat hij contact met wolven heeft gehad. Op een dag verdwaalt Nansal op de steppe en ze komt bij een oude vrouw die haar de regels van reïncarnatie uitlegt: de ziel verhuist van lichaam naar lichaam tot ze een hond wordt om daarna, in zeldzame gevallen, als mens geboren te worden. Moet hond Zochor zo meteen alleen achterblijven, als het gezin zijn tenten opbreekt en verder trekt?

 

HET STENEN VLOT (LA BALSA DE PIEDRA)

Regie: George Sluizer
Cast: Federico Luppi, Gabino Diego e.a.
Genre: Drama
Lengte: 120 min.

Een onverklaarbare en onmeetbare aardschok veroorzaakt een gigantische scheur in de Pyreneeën. De kloof is zelfs zo groot, dat Spanje en Portugal als een groot stenen vlot afdrijven van Europa. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor zowel de inwoners van het 'eiland' als voor de internationale politiek. Vijf verschillende personages werden echter al eerder geconfronteerd met merkwaardige natuurverschijnselen, die een voorbode bleken te zijn. Het lijkt dan ook voorbestemd dat de vijf elkaar ontmoeten en samen moeten zoeken naar de antwoorden op alle onverwachte raadsels die zij met zich meedragen.

 

voorland

Regie: Albert Elings en Eugenie Jansen
Genre: Documentaire
Lengte: 70 min.

Ergens bij Arnhem en Nijmegen ligt Loowaard, prachtig stuk uiterwaard tussen de dijken en de oevers van de Nederrijn. Bij hoog water treedt de rivier er buiten haar oevers en neemt bezit van de weilanden, fietspaden en het vaste land. Een seizoen later is het tij alweer gekeerd. Verkeersborden worden rechtgezet en koeien grazen weer argeloos in de zon. Dan is Loowaard opnieuw land geworden, tenminste, voor zolang de rivier het toestaat.

 

L'ENFANT ENDORMI

Regie: Yasmine Kassari
Cast: Mounia Osfour, Rachida Brakni, Nermine Elhaggar e.a.
Genre: Drama
Lengte: 95 min.

In een Marokkaans plattelandsdorp besluiten alle mannen te vertrekken naar Spanje, voor een financieel betere toekomst. Vlak voor deze grote leegloop wordt Zeinab uitgehuwelijkt. Meer dan één nacht met haar nieuwe echtgenoot zit er voor de nog jonge bruid niet in. Samen met Halima, haar schoonmoeder en oma blijft ze achter in het uitgestorven dorpje. De dagen verstrijken, van de mannen horen ze weinig. Zeinab blijkt zwanger te zijn, maar roept het kind een halt toe met behulp van oude geneeswijzen. Het ongeboren baby'tje blijft slapen in haar buik totdat ze een keuze heeft kunnen maken: wacht ze op haar man of neemt ze haar lot in eigen hand?

 

MATCH POINT

Regie: Woody Allen
Cast: Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, James Nesbitt e.a.
Genre: Thriller
Lengte: 123 min.

De eenmalige tenniskampioen Chris Wilton was er al aan gewend dat alles in zijn leven net niet wilde lukken. Maar wanneer hij bevriend raakt met Tom Hewett en vervolgens trouwt met diens zuster Chloe, worden er deuren geopend naar geld en succes. Chris zou tevreden zijn geweest, als hij niet als een blok gevallen was voor Toms bloedmooie en sensuele verloofde Nola). Haar aantrekkingskracht verandert in een ware obsessie die hem dwingt een cruciale beslissing te nemen. Nu staat zijn hele leven op het spel en kan hij alleen maar hopen dat het geluk hem niet nóg een keer in de steek zal laten.

 

REQUIEM

Regie: Hans-Christian Schmid
Cast: Sandra Hüller, Burghart Klaubner, Immogen Kogge e.a.
Genre: Drama
Lengte: 93 min.

Michaela is opgegroeid in een diep religieus gezin in het zuiden van Duitsland in de jaren zeventig. Ondanks haar zware epilepsie smacht ze ernaar haar ouderlijk huis te verlaten en te gaan studeren. Maar op de universiteit heersen andere normen dan thuis en door de vrijheid en vriendschap die ze daar tegenkomt, gaat Michaela twijfelen aan haar geloof in God, haar familie en zichzelf. Ondertussen worden haar epileptische aanvallen frequenter en heftiger, hoewel de oorzaken hiervan onduidelijk zijn. Michaela zoekt hulp bij een priester, die haar vertelt dat ze bezeten is door de duivel. Haar nieuwe schoolvrienden willen liever dat Michaela psychiatrische hulp zoekt, maar hebben uiteindelijk geen keus dan haar aan haar lot over te laten.


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

Noteer alvast 3 september a.s. in uw agenda voor onze volgende
jubileum voorstelling met verrassende extra’s.

Nieuwsbrief

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop inclusief 1x koffie of thee: €10,50
Donateurs/Vrienden: €  8,50