Nieuwsbrief filmhuis Den Bogerd Druten. 26 augustus 2006

 

Een terugblik.

Het afgelopen jaar 2005/2006 was een mooi filmjaar met een gemiddelde van 50 bezoekers per filmavond.

We hadden 27 filmvrienden waarvan er gemiddeld 15 aanwezig waren op de filmavonden.

Op dinsdagavond 25 april 2006 tijdens de pauze van de drukbezochte Nederlandse film “Leef” hebben we samen met een van onze filmvrienden Laudy Wannet terug gekeken naar het afgelopen filmseizoen. Laudy heeft samen met haar filmvriendin Yacinta Vermue tot nu toe alle films van het afgelopen seizoen bezocht. Yacinta was er deze avond niet daar ze elders “Leef” al had gezien.

Eigenlijk is de vraag of ze blij is met een filmhuis in Druten al beantwoord, anders zou ze niet bij elke film aanwezig zijn geweest. Laudy is erg blij met een filmhuis dichtbij. Het is echt een avondje uit. Film kijken en in de pauze en na afloop praten over de film en natuurlijk “lekker bijkletsen”.

Zij zijn tevreden met de filmkeuze. Natuurlijk spreekt niet alles aan, maar ze laten zich graag verrassen. Op deze manier krijgen ze per seizoen ca.. 20 kwaliteitsfilms te zien.

Ze hebben met name erg genoten van “The Woodsman”, “The Whale Rider” en “ Mar Adentro”. Minder sprak hen aan “Lost in Translation”, “Schultze gets the blues” en “ Le consequenze d`ell amore”.

Op de vraag wat ze minder vond aan het filmhuis antwoordde ze ”de harde stoelen”.

Als die zachter waren zou ze ook zeker naar de Filmmarathon op 5 februari 2006 gekomen zijn. Toen vertoonden we de 2 delen van de Italiaanse film”La Meglio Gioventu” (In totaal 6 uur film). Misschien toch een idee om eens subsidie te vragen voor kussentjes of moeten de vrijwilligers achter de naaimachine?.

Absolute topper van afgelopen filmjaar was “ Der Untergang” met 96 bezoekers. Daarna kwam “ Leef” met 84 en “Mar Adentro” met 66 bezoekers.

De minst bezochte films waren “Le consequenze d`ell amore” , “Moolaadee” en “ Sophie Scholl ”. Wat de laatste film betreft is dat erg jammer. Een prachtige verzetsfilm met een schitterende vrouwelijke hoofdrol. Als filmcommissie vraag je je af waar het geringe bezoek aan kan liggen. Misschien word je begin mei (toen we hem vertoonden ) wel overvoerd met verzetsfilms en documentaires over de tweede wereldoorlog. Of heeft het filmpubliek in mei de zomer en de vakantie al in het hoofd want ook "Moolaade” draaiden we in mei.

Een vooruitblik.

In juni hebben de filmliefhebbers op de website van het Filmhuis hun keuze kunnen maken voor het nieuwe filmseizoen. Hieronder de lijst op volgorde van meest gekozen films:

Brokeback mountain ( 19 september 2006)

Paradise Now (28 november 2006)

Memoirs of a geisha (17 oktober 2006)

March of the pinguins (3 oktober 2006)

The white masai (14 november 2006)

Crash (distributeur levert niet op DVD)

Innocence ( geen contact met distributeur)

The Constant gardener (24 oktober 2006)

Walk the line (distributeur levert niet op DVD)

Proof

yes

Het zwijgen (19 december 2006)

Broken flowers

The cave of the yellow dog

Capote

Tsotsi

Cache

Broken wings

Stormy weather

Langer licht

Grizzly man

La Nina santa

Douches Froid

Het stenen vlot

Ik omhels je met duizend armen.

 

Zoals u ziet hebben we 7 van de eerste 12 “keuze” films gekozen. Sommige films kunnen we niet vertonen daar sommige distributeurs nog steeds niet bereid zijn de film op DVD te leveren. Dit programma loopt tot 1 januari 2007. De flyers met gedetailleerde filmbeschrijvingen zijn klaar! Neem er dus gerust een mee bij het bezoek aan het filmhuis of bij de balie in de bibliotheek. In november laten we u de filmkeuzes maken voor de periode vanaf 1 januari 2007. Suggesties zijn altijd welkom. Dat mogen natuurlijk ook weer films zijn uit bovenstaande lijst

Komend seizoen stoppen we per 1 mei 2007. Maar om toch voldoende films aan te bieden worden er af en toe 3 per maand vertoond. We zijn benieuwd of ditaanslaat bij het publiek.

In het komende seizoen worden voor het eerst kinderfilms vertoond. Om aan te sluiten bij het thema van de kinderboekenweek hebben we in de herfstvakantie voor een dierenfilm gekozen namelijk: ZOOP IN AFRICA . De keuze voor de kerstvakantie moet nog gemaakt worden.

Tot slot:

Het Filmhuis den Bogerd behoort tot de vaste bewoners van het Cultureel Centrum D`n Bogerd. Onze wens is dat we de komende jaren door kunnen blijven gaan en dat we de toegangsprijs zo laag mogelijk kunnen houden. Dit is erg moeilijk nu de distributeurs hun huurprijs hebben verhoogd en ook de filmzaal in d`n Bogerd weer fors in huur is gestegen.

We zijn dan ook erg blij dat we nog steeds gebruik mogen maken van de beamer van Soetekouw Video Productions. Maar …. we zullen het komend jaar veel moeite moeten doen om extra financiële steun te krijgen middels subsidies en sponsors en ……ook filmvrienden blijven erg belangrijk. Vindt u een filmhuis in Druten belangrijk, wordt dan filmvriend. En kom film kijken!

U bent van harte welkom in ons filmhuis in Cultureel Centrum D`n Bogerd . We openen het filmseizoen met de film “Brokeback Mountain” op dinsdag 19 september om 20.00 uur.

 

 

Bestuur en vrijwilligers Filmhuis Den Bogerd

 

Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

Noteer alvast 3 september a.s. in uw agenda voor onze volgende
jubileum voorstelling met verrassende extra’s.

Nieuwsbrief

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop inclusief 1x koffie of thee: €10,50
Donateurs/Vrienden: €  8,50