Voor de 1e helft van het nieuwe filmseizoen 2009-2010 zal een keuze gemaakt worden uit de onderstaande films:

IL YA LONGTEMPS QUE JE T'AIME (BENELUX)
Twee zussen hebben elkaar al jaren niet gezien. Juliette (Kristin Scott Thomas) verlaat na 15 jaar de gevangenis en wordt opgevangen door Léa (Elsa Zylberstein). Na lange tijd moeten de zussen echter ontzettend aan elkaar wennen en wordt hun familieband op de proef gesteld.

DOUBT (A-FILM)
Een non (Meryl Streep) , die werkzaam is op een katholieke school in de Bronx, New York, vermoedt dat een priester (Philip Seymour Hoffman) een zwarte leerling misbruikt. Het voorval brengt haar aan het twijfelen over het systeem waarbinnen ze werkzaam is.

 AANRIJDING IN MOSCOU (RCV)
Als de 41-jarige huismoeder Matty tegen de vrachtwagen van de 29-jarige Johnny botst, ontstaat een heftige woordenstrijd, maar springt er ook een vonk over. Johnny neemt contact op met Matty en weet haar hart te stelen, tot ergernis van haar ex-man Werner.

ELEGY (RCV)
Het leven van de gevierde hoogleraar David Kepesh (Ben Kingsley) wordt danig op zijn kop gezet als hij een passionele romance begint met de mooie studente Consuela (Penélope Cruz). Hij twijfelt er niet aan dat hun relatie vooral seksueel en vluchtig van aard is, maar toch transformeert hij na een leven lang overtuigd vrijgezel te zijn geweest in een jaloerse, bezitterige man. Of is dit nu echte liefde?
 
VICKY CHRISTIANA BARCELONA (CINEART)
Een schilder(Javier Bardem) begint een relatie met twee Amerikaanse toeristen (Rebecca Hall en Scarlett Johansson). Dit gaat goed, totdat zijn jaloerse ex-vriendin (Penélope Cruz) verschijnt.

WIT LICHT (AMNESTY INTERNATIONAL)
Eduard Zuiderwijk (Marco Borsato) heeft zijn dromen gerealiseerd in Afrika. Zijn droom wordt echter ruw verstoord als zijn vrouw bij een ongeluk overlijdt en niet veel later de politieke situatie in het Afrikaanse land instabiel wordt. Na een gewelddadige overval op een nabij gelegen dorp wordt het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en met harde hand opgeleid tot kindsoldaat.

THE READER (BENELUX)
In het Duitsland na de Tweede Wereldoorlog komt de rechtenstudent Michael Berg (Ralp Fiennes)  de vrouw tegen waar hij tien jaar geleden een affaire mee had (Kate Winslet). Hij ontmoet haar in de rechtbank, waar ze zich verdedigt in een oorlogstribunaal.

SLUMDOG MILLIONAIRE (CINEART)
De vriendin van de Indiase tiener Jamal (Dev Patel) is groot fan van de de Hindi versie van 'Weekend Miljonairs'. Hij besluit om eraan deel te nemen zonder rekening te houden met een prijs. Zijn deelname verandert zijn leven echter.

MILK (A-FILM)
Harvey Milk  (Sean Penn) was de eerste overheidsfunctionaris die uitkwam voor zijn homoseksualiteit en verkozen werd tot supervisor in San Francisco. Hij werd samen met burgemeester George Moscone vermoord door collega Dan White (Josh Brolin).

TWO LOVERS (WILD BUNCH)
Het leven van een gedeprimeerde jongeman (Joaquin Phoenix) verandert volledig als hij weer bij zijn ouders intrekt en twee vrouwen in zijn leven komen: een knappe in een affaire verwikkelde buurvrouw (Gwyneth Paltrow) en de lieve dochter van een goede familievriend (Vanessa Shaw).

LE PREMIER JOUR DE RESTE DE TA VIE (CINEART)
Uit het leven van een gezin worden vijf dagen gepakt die belangrijker zijn dan alle andere dagen. Na deze dagen is het leven van Marie-Jeanne en Robert en hun drie kinderen volledig omgewenteld.

STELLA (BENELUX)
De 11-jarige Stella (Léora Barbara) groeit op in Parijs boven en in het café van haar ouders, waar de stamgasten haar enige referentiekader vormen. Per toeval komt ze terecht op een chique middelbare school in een goede wijk en ontdekt ze dat het leven meer te bieden heeft dan ze dacht.

DISGRACE (A-FILM)
Een wetenschapper trekt zich terug op de afgelegen boerderij van zijn dochter. Hij hoopt enig evenwicht in zijn leven aan te kunnen brengen. Maar de harde werkelijkheid rukt op en verstoort alle relaties. Hij wordt samen met zijn dochter het slachtoffer van een gewelddadige actie.
 
THE BLACK BALLOON (RCV)
Thomas wil een normale jeugd, maar wordt hierin gestoord door zijn autistische broer Charlie. Hij probeert Charlie met de hulp van zijn vriendin te accepteren.

HET ZUSJE VAN KATIA (A-FILM - 24 maart)
Een intiem portret van een 13-jarig meisje in Amsterdam-Noord dat haar Russische moeder en oudere zus Katia 'verliest' aan de harde wereld van de prostitutie. Zusje blijft alleen achter in een flat aan het IJ-plein. Door haar onvoorwaardelijke liefde en onbevangenheid houdt ze het hoofd boven water in de grimmige wereld van porno, drugs en neonreclames.
 
CAOS CALMO (CINEART - 17 maart)
Pietro Paladini (Nanni Moretti) is een succesvolle directeur, gelukkig getrouwd en vader van een tienjarige dochter Claudia (Valeria Golino). Als zijn vrouw plotseling overlijdt, verandert zijn leven rigoureus. Langzaam ziet Pietro de wereld met een nieuwe blik, maar het is de liefde voor zijn dochter waardoor hij uiteindelijk ook weer van het leven gaat houden.
 
BRIDE FLIGHT (A-FILM - 7 april)
Tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw Zeeland in 1953 ontmoeten de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther de ongebonden en ambitieuze Frank. Vol enthousiasme over de toekomst beginnen ze aan de vlucht. Tijdens de Bride Flight worden hun levens voor altijd verbonden.

BIRDWATCHERS (CINEMIEN)
De Fazendero-stam in Brazilië leeft gesloten in een reservaat, waar slechts de toeristen die op de bijzondere vogels afkomen hun contact met de buitenwereld zijn. Door de uitzichtloosheid plegen veel jonge mannen zelfmoord. Dit leidt tot een opstand, geleid door de sjamaan Nadio.

THE DUCHESS (CINEART)
Een kroniek van het leven van de achttiende eeuwse aristocraat Georgina (Keira Knightley), hertogin van Devonshire, die werd beschimpt om haar extravagante en persoonlijke leven

PAUL DANS SA VIE (CONTACT)
De 75-jarige Paul Bedel woont als boer, visser en oude man in een boerderij, samen met zijn twee jongste zussen. Alle drie zijn ze vrijgezel en leven wars van moderniteit in de natuur.

LA GRAINE ET LE MULET (CINEART)
In de herfst van zijn leven werkt Slimane Beij (Habib Boufares) nog stug door op een scheepswerf en woont in een hostel, waar hij na zijn scheiding samen met de eigenaresse Latifa (Hatika Karaoui) en haar dochter Rym (Hafsia Herzi) een pseudogezin heeft gevormd. Als Slimane op een dag vanwege bezuinigingsmaatregelen wordt ontslagen, breekt voor hem een periode aan waarin hij weemoedig op zoek gaat naar een ander levensdoel.

BRIDESHEAD RIVISITED (A-FILM - 24 februari)
De jonge Charles Ryder (Matthew Goode) ontmoet tijdens zijn studie in de turbulente jaren twintig de charismatische Sebastian Ben Whishaw). Tussen Charles en Sebastian ontstaat een hechte vriendschap. Sebastian maakt onderdeel uit van de Engelse aristocratie en Charles laat zich al snel verleiden tot deze rijke wereld vol pracht en praal.

L’EMPREINTE DE L’ANGE (BENELUX)
Als ze haar zoontje van een verjaardagsfeestje ophaalt, merkt Elsa (Catherine Frot) een 6-jarig meisje op, waarbij ze het gevoel krijgt dat het haar dochtertje is. Ze raakt geobsedeerd door het idee, waardoor ze in conflict komt met de moeder van het meisje.

THE VISITOR (WILD BUNCH)
Walter Vale, een eenzame weduwnaar en economie professor reist naar New York voor een conferentie. Als hij in zijn appartement aankomt treft hij twee illegale immigranten aan. Hij krijgt weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met hen sluit. Het noodlot slaat echter toe en een van hen wordt opgepakt.

ENTRE LES MURS (CINEART - 31 maart)
François (François Begaudeau) en zijn collega's maken zich op voor het nieuwe jaar op een middelbare school in een moeilijke buurt. Zijn extravagante eerlijkheid verrast studenten, maar zijn stijl wordt beproefd als zijn studenten zijn methodes in twijfel beginnen te trekken.

Estômago
Raimundo Nonato beschikt over een kooktalent dat hem in staat stelt snel op te klimmen in het leven en de liefde. Hij komt echter in de gevangenis terecht, waar hij weer onderaan de sociale ladder moet beginnen en zijn kookkunsten moet inzetten om hogerop te komen.

 


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

Noteer alvast 3 september a.s. in uw agenda voor onze volgende
jubileum voorstelling met verrassende extra’s.

Nieuwsbrief

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop inclusief 1x koffie of thee: €10,50
Donateurs/Vrienden: €  8,50