Nieuwsbrief filmhuis Den Bogerd Druten. 26 augustus 2006

 

Een terugblik.

Het afgelopen jaar 2005/2006 was een mooi filmjaar met een gemiddelde van 50 bezoekers per filmavond.

We hadden 27 filmvrienden waarvan er gemiddeld 15 aanwezig waren op de filmavonden.

Op dinsdagavond 25 april 2006 tijdens de pauze van de drukbezochte Nederlandse film “Leef” hebben we samen met een van onze filmvrienden Laudy Wannet terug gekeken naar het afgelopen filmseizoen. Laudy heeft samen met haar filmvriendin Yacinta Vermue tot nu toe alle films van het afgelopen seizoen bezocht. Yacinta was er deze avond niet daar ze elders “Leef” al had gezien.

Eigenlijk is de vraag of ze blij is met een filmhuis in Druten al beantwoord, anders zou ze niet bij elke film aanwezig zijn geweest. Laudy is erg blij met een filmhuis dichtbij. Het is echt een avondje uit. Film kijken en in de pauze en na afloop praten over de film en natuurlijk “lekker bijkletsen”.

Zij zijn tevreden met de filmkeuze. Natuurlijk spreekt niet alles aan, maar ze laten zich graag verrassen. Op deze manier krijgen ze per seizoen ca.. 20 kwaliteitsfilms te zien.

Ze hebben met name erg genoten van “The Woodsman”, “The Whale Rider” en “ Mar Adentro”. Minder sprak hen aan “Lost in Translation”, “Schultze gets the blues” en “ Le consequenze d`ell amore”.

Op de vraag wat ze minder vond aan het filmhuis antwoordde ze ”de harde stoelen”.

Als die zachter waren zou ze ook zeker naar de Filmmarathon op 5 februari 2006 gekomen zijn. Toen vertoonden we de 2 delen van de Italiaanse film”La Meglio Gioventu” (In totaal 6 uur film). Misschien toch een idee om eens subsidie te vragen voor kussentjes of moeten de vrijwilligers achter de naaimachine?.

Absolute topper van afgelopen filmjaar was “ Der Untergang” met 96 bezoekers. Daarna kwam “ Leef” met 84 en “Mar Adentro” met 66 bezoekers.

De minst bezochte films waren “Le consequenze d`ell amore” , “Moolaadee” en “ Sophie Scholl ”. Wat de laatste film betreft is dat erg jammer. Een prachtige verzetsfilm met een schitterende vrouwelijke hoofdrol. Als filmcommissie vraag je je af waar het geringe bezoek aan kan liggen. Misschien word je begin mei (toen we hem vertoonden ) wel overvoerd met verzetsfilms en documentaires over de tweede wereldoorlog. Of heeft het filmpubliek in mei de zomer en de vakantie al in het hoofd want ook "Moolaade” draaiden we in mei.

Een vooruitblik.

In juni hebben de filmliefhebbers op de website van het Filmhuis hun keuze kunnen maken voor het nieuwe filmseizoen. Hieronder de lijst op volgorde van meest gekozen films:

Brokeback mountain ( 19 september 2006)

Paradise Now (28 november 2006)

Memoirs of a geisha (17 oktober 2006)

March of the pinguins (3 oktober 2006)

The white masai (14 november 2006)

Crash (distributeur levert niet op DVD)

Innocence ( geen contact met distributeur)

The Constant gardener (24 oktober 2006)

Walk the line (distributeur levert niet op DVD)

Proof

yes

Het zwijgen (19 december 2006)

Broken flowers

The cave of the yellow dog

Capote

Tsotsi

Cache

Broken wings

Stormy weather

Langer licht

Grizzly man

La Nina santa

Douches Froid

Het stenen vlot

Ik omhels je met duizend armen.

 

Zoals u ziet hebben we 7 van de eerste 12 “keuze” films gekozen. Sommige films kunnen we niet vertonen daar sommige distributeurs nog steeds niet bereid zijn de film op DVD te leveren. Dit programma loopt tot 1 januari 2007. De flyers met gedetailleerde filmbeschrijvingen zijn klaar! Neem er dus gerust een mee bij het bezoek aan het filmhuis of bij de balie in de bibliotheek. In november laten we u de filmkeuzes maken voor de periode vanaf 1 januari 2007. Suggesties zijn altijd welkom. Dat mogen natuurlijk ook weer films zijn uit bovenstaande lijst

Komend seizoen stoppen we per 1 mei 2007. Maar om toch voldoende films aan te bieden worden er af en toe 3 per maand vertoond. We zijn benieuwd of ditaanslaat bij het publiek.

In het komende seizoen worden voor het eerst kinderfilms vertoond. Om aan te sluiten bij het thema van de kinderboekenweek hebben we in de herfstvakantie voor een dierenfilm gekozen namelijk: ZOOP IN AFRICA . De keuze voor de kerstvakantie moet nog gemaakt worden.

Tot slot:

Het Filmhuis den Bogerd behoort tot de vaste bewoners van het Cultureel Centrum D`n Bogerd. Onze wens is dat we de komende jaren door kunnen blijven gaan en dat we de toegangsprijs zo laag mogelijk kunnen houden. Dit is erg moeilijk nu de distributeurs hun huurprijs hebben verhoogd en ook de filmzaal in d`n Bogerd weer fors in huur is gestegen.

We zijn dan ook erg blij dat we nog steeds gebruik mogen maken van de beamer van Soetekouw Video Productions. Maar …. we zullen het komend jaar veel moeite moeten doen om extra financiële steun te krijgen middels subsidies en sponsors en ……ook filmvrienden blijven erg belangrijk. Vindt u een filmhuis in Druten belangrijk, wordt dan filmvriend. En kom film kijken!

U bent van harte welkom in ons filmhuis in Cultureel Centrum D`n Bogerd . We openen het filmseizoen met de film “Brokeback Mountain” op dinsdag 19 september om 20.00 uur.

 

 

Bestuur en vrijwilligers Filmhuis Den Bogerd

 

Vanaf nu kunt u weer een keuze maken uit onderstaande films! 

Vul hiervoor de enquête in aan de rechterkant van het scherm.

U kunt meerdere "keuzes" tegelijk maken, echter u mag maar een keer uw stem uitbrengen.

 

 

Ik omhels je met duizend armen

Regie: Willem van de Sande Backhuyzen
Cast: Carice van Houten, Tijn Docter, Halina Reijn e.a.
Genre: Drama, komedie
Lengte: 100 min.

In IK OMHELS JE MET 1000 ARMEN gaan Giph, een beginnend schrijver en zijn vriendin Samarinde, arts en veelgevraagd model met hun vriendengroep op vakantie in Spanje. Tijdens de vakantie blijkt zijn relatie met Samarinde onder spanning te staan. Dit komt mede door haar afwezigheid tijdens het ziektebed van zijn moeder. De doodstrijd en uiteindelijke euthanasie van zijn moeder hebben Giph sterk aangegrepen. Hij is niet in staat dit met Samarinde te delen. Giph neemt meer afstand van haar en van hun vrienden. De beslissing die Giph en Samarinde uiteindelijk moeten nemen, heeft ook voor hun band met hun vrienden diepgaande gevolgen.

 
zwartboek 

Regie: Paul Verhoeven
Cast: Carice van Houten, Thom Hoffman, Derek de Lint e.a.
Genre: Oorlog, thriller
Lengte: 139 min.

Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen.

Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze. Deze is erg van haar gecharmeerd en biedt haar een baan aan. Het verzet heeft ondertussen het plan opgevat een groep gevangen genomen verzetslieden te bevrijden met hulp van Ellis. Dit mislukt jammerlijk omdat het verraden is. Ellis wordt zowel door het verzet als door de Duitsers als schuldige aangewezen. Met Müntze aan haar zijde duikt ze weer onder, samen het einde van de oorlog afwachtend. De bevrijding brengt Ellis geen vrijheid; zelfs niet wanneer ze de echte verrader weet te ontmaskeren. ‘Iedereen die overleeft is op een of andere wijze schuldig'.

 

ober

Regie: Alex van Warmerdam
Cast: Alex van Warmerdam, Thekla Reuten, Pierre Bokma e.a.
Genre: Komedie
Lengte: 97 min.

Edgar werkt als ober in ‘Het Westen', een matig lopend restaurant met een groot aquarium. Zijn vrouw Ilse is chronisch ziek. Een buitenechtelijke verhouding met Victoria kan hem hooguit seksueel bevredigen. Hij wordt geterroriseerd door zijn buren. Zijn werk schenkt hem nauwelijks voldoening. Als Edgar door lastige klanten tot het uiterste wordt getergd en geen weerwoord heeft gaat hij letterlijk verhaal halen bij de man die hem schrijft. Edgar uit zijn onvrede. Hij wil van zijn vrouw af. Hij wil een nieuwe vriendin, hij wil nieuwe buren en hij wil zich niet meer door zijn klanten als een voetveeg laten behandelen.

 

volver

Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Penélope Cruz, Lola Dueñas, Blanco Portillo e.a.
Genre: Drama, komedie
Lengte: 130 min.

Penélope Cruz is de kordate huisvrouw Raimunda, die na de onverwachte dood van haar man besluit dit aan niemand te vertellen. Haar zuster Sole verzwijgt op haar beurt voor Raimunda dat hun dode moeder bij haar logeert. Een oude vriendin van de familie die in een talkshow allerlei familiegeheimen verteld maakt het er niet beter op. Terwijl Raimunda stiekem het restaurant van de buurman overneemt tijdens zijn vakantie, blijkt dochter Paula heel goed met oma op te kunnen schieten. Dit alles leidt tot een bonte verzameling leugens, humor, dans en tranen.

 

the wind that shakes the barley

Regie: Ken Loach
Cast: Cillian Murphy, Liam Cunningham, Gerard Kearney e.a.
Genre: Drama, oorlog
Lengte: 124 min.

Ierland, 1920. Arbeiders vormen een guerrillaleger om weerstand te bieden aan de Engelse knokploegen die worden gestuurd om Ierland's roep om onafhankelijkheid in de kiem te smoren.

Gedreven door plichtsbesef en liefde voor zijn land geeft Damien zijn carrière als dokter op. Hij voegt zich bij zijn broer Teddy die voor een vrij Ierland strijdt. Wanneer de vrijheidsstrijders de Engelsen op hun knieën dwingen is er eindelijk ruimte voor een wapenstilstand. Ondanks deze schijnbare overwinning breekt er een burgeroorlog uit. Families, die zij aan zij tegen de Engelsen vochten, staan elkaar nu naar het leven. Hun loyaliteit wordt tot het uiterste op de proef gesteld.

 

l'ivresse du pouvoir

 

Regie: Claude Chabrol
Cast: Isabelle Huppert, Patrick Bruel, François Berléand e.a.
Genre: Drama, thriller
Lengte: 110 min. 

Onderzoeksrechter Jeanne Charmant Killman komt aan het hoofd te staan van een onderzoek naar dubieuze geldstromen bij een belangrijke industriële groep. Naarmate haar enquête vordert, groeit haar invloed en macht binnen de Franse industriële en politieke elite. Ze wordt ook gepromoveerd. Maar Killman's werk legt eveneens een enorme druk op haar relatie.

Twee vragen dringen zich op: hoever ga je in het nastreven van macht zonder ten onder te gaan aan een nog grotere? En hoe goed kan een mens de honger naar macht weerstaan?

 

grizzly man

Regie: Werner Herzog
Cast: Timothy Treadwell, Amie Huguenard, Franc G. Fallico e.a.
Genre: Documentaire
Lengte: 103 min.

Het leven en de onfortuinlijke dood van amateur grizzly beer expert Timothy Treadwell, die dertien zomers tussen beren leefde en zijn avonturen op film vastlegde tot het tragische noodlot toesloeg.

 

Elementary particles

Regie: Oskar Roehler
Cast: Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen, Martina Gedeck e.a.
Genre: Drama, romantiek
Lengte: 109 min.

Michael en Bruno zijn halfbroers. Ze kunnen werkelijk niet meer van elkaar verschillen dan ze al doen. Hun moeder, Jane, leidde ooit het zorgeloze leventje van de jet set, terwijl haar zonen ieder apart opgroeiden bij hun grootmoeders. Michael, een introverte moleculair bioloog, die compleet ongeïnteresseerd is in seks, is meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen. Bruno's contacten met het andere geslacht vormen zich ofwel in zijn hoofd ofwel in het bordeel, hij is obsessief als het seks betreft. Maar dan ontmoeten beide broers de liefde van hun leven. Michael ontmoet een oude schoolvriendin, Annabelle. Ze voelden zich stiekem van kinds af aan al tot elkaar aangetrokken.

Bruno en Christiane ontmoeten elkaar in een esoterisch vakantiekamp. In Christiane heeft Bruno eindelijk iemand gevonden met wie hij zijn seksuele obsessie kan delen. Het geluk van de broers is echter van korte duur wanneer beide vrouwen ongeneeslijk ziek worden. Bruno en Michael staan voor een keuze: ofwel trekken ze zich terug in hun vertrouwelijke eenzaamheid, ofwel maken ze de sprong in het duister en kiezen ze voor de liefde...

 

Me and you and everyone we know

Regie: Miranda July
Cast: Miranda July, John Hawkes, Ellen Geer e.a.
Genre: Komedie, drama
Lengte: 90 min.

Richard is alleenstaand, vader van twee zonen en schoenenverkoper. Hij staat open voor de onverwachte dingen in het leven, maar wanneer hij de openhartige Christine ontmoet, raakt hij in paniek. Christine is een videokunstenares die een speciale taxi voor ouderen bestuurt. Ze heeft veel fantasie en als het even kan, brengt ze haar artistieke ideeën in de praktijk.
Richards zevenjarige zoon Robby krijgt contact met een mysterieuze persoon via het Internet. Ze delen een geheime code en plannen een heimelijke ontmoeting. Zijn 14-jarige broer Peter wordt als proefkonijn gebruikt door twee meisjes uit de buurt die oefenen voor hun toekomstige huwelijksleven en de romantiek die daarbij komt kijken. Ook het kleine buurmeisje van de jongens, Sylvie bereidt zich voor op haar toekomst. Zij spaart al jaren voor haar uitzet. Haar pronkstuk is een handdoekenset.

 

Buddha's lost children

Regie: Mark Verkerk
Genre: Documentaire
Lengte: 96 min.

In de grensgebieden van Thailands Gouden Driehoek - een ruige streek met veel drugssmokkel en arme volksstammen - heeft één man zich gewijd aan het welzijn van de kinderen. De boeddhistische monnik Phra Khru Bah, een voormalige Thai boxer, reist te paard alle dorpen af om gezondheidszorg en educatie te verspreiden onder dorpsbewoners die geen enkele steun ondervinden van een overheid. Deze zogenoemde Tiger Monk heeft met zijn Golden Horse Temple een weeshuis, school en ziekenhuis gebouwd - een veilige haven voor de weeskinderen. Zijn leerlingen zien hem als sjamaan, vaderfiguur en coach tegelijk.

 

Mongolian Ping Pong

Regie: Ning Hao
Cast: Hurichabilike Oawa, Geliban Yidexinnaribu e.a.
Genre: Komedie
Lengte: 102 min.

In het magnifieke landschap van Mongolië vindt Bilike een pingpongballetje. Aangezien hij en zijn vriendjes nooit eerder zoiets gezien hebben, trekken ze naar het verre klooster om de wijze lama's te raadplegen. Als ze horen dat hun object de 'nationale bal' van China is zijn de jongens vastbesloten om de bal terug te brengen naar de Chinese hoofdstad... Het mysterie van het kleine witte balletje leidt tot vele vragen over de wereld waarin ze leven en die heel wat groter blijkt te zijn dan ze dachten.

 

Beautiful people

Regie: Jasmin Dizdar
Cast: Steve Sweeney, Jay Simpson, Dado Jehan e.a.
Genre: Drama, komedie, oorlog
Lengte: 117 min.

Londen, 1993. Terwijl Bosnië onder vuur staat, maakt Engeland zich slechts zorgen om een 'cruciale' voetbalwedstrijd tegen Nederland. In vijf door elkaar gevlochten verhalen komen Engelsen in aanraking met de oorlog die zover van hen afstaat. Dit leidt tot tragikomische ontwikkelingen tussen mensen uit verschillende werelden.

 

Forever

Regie: Heddy Honigmann
Genre: Documentaire
Lengte: 95 min.

De bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise wordt getypeerd door mysterieuze schoonheid, kalmte en een troostende werking. Veel bezoekers komen vooral voor hun 'eigen' doden: man, echtgenote, vader of zoon. Anderen laten een briefje voor 'hun geliefde kunstenaar', gekraste woorden op een steen of een bloem achter. Enkele bewonderaars vertellen over het belang van kunst en schoonheid in hun leven. Gaandeweg wordt zichtbaar en voelbaar hoe de begraafplaats niet alleen een laatste rustplaats is voor de doden, maar vooral een plek waar de levenden vrede en zelfs inspiratie kunnen vinden.

 

The sun

Regie: Aleksandr Sokoerov
Cast: Issei Ogata, Robert Dawson e.a.
Genre: Oorlog, drama
Lengte: 115 min.

Op 15 augustus 1945, horen miljoenen Japanners voor het eerst de stem van Keizer Hirohito, tijdens een toespraak waarin hij zijn leger en volk opdraagt de wapens neer te leggen. Hiermee voorkomt hij niet alleen dat er miljoenen Japanners omkomen, maar ook duizenden Amerikanen, Chinezen, Engelsen en Russen. De sarcastische Amerikaanse generaal Douglas MacArthur heeft een aantal ontmoetingen met de Keizer en adviseert zijn president om Hirohito niet tot oorlogscrimineel te verklaren. De Amerikanen dwingen Hirohito publiekelijk afstand te doen van zijn goddelijke status. Veel Japanners zijn geschokt, voor Hirohito lijkt het een opluchting.

 

Prime

Regie: Ben Younger
Cast: Meryl Streep, Uma Thurman, Bryan Greenberg e.a.
Genre: Romantiek, komedie
Lengte: 105 min.

Rafi is een pas gescheiden 37-jarige vrouw die in het chique Manhattan woont. Ze wordt op slag verliefd op Dave, een jonge schilder die net is afgestudeerd. Therapeute Lisa Metzger, die Rafi helpt met haar bindingsangst, is blij dat ze een nieuwe geliefde heeft gevonden. Totdat Lisa erachter komt dat de man in het leven van haar patiënte haar bloedeigen zoon is. David en Rafi hebben te kampen met een leeftijdsverschil van veertien jaar, totaal verschillende achtergronden en de eisen van Davids traditionele moeder.

 

An unfinished life

Regie: Lasse Halström
Cast: Morgan Freeman, Jennifer Lopez, Robert Redford e.a.
Genre: Drama
Lengte: 107 min.

Sinds de dood van zijn zoon tien jaar geleden, heeft de ruige gepensioneerde boer Einar Gilkyson zijn ranch en zijn huwelijk laten verloederen. Hij houdt zich voornamelijk nog bezig met zijn vriend Mitch, die geblesseerd is door een onplezierige ontmoeting met een Grizzlybeer. Totdat zijn schoondochter Jean samen met het jonge meisje Griff onderdak komt zoeken. Einar stelt Jean aansprakelijk voor de dood van zijn zoon. Jean beweert dat Griff zijn kleindochter is, waardoor zijn leven op zijn kop komt te staan. Door Griffs nieuwsgierigheid naar het leven op de ranch en haar verlangen naar een vaderfiguur, opent Einar zijn hart en lijken zijn oude wonden te helen.

 

Suspect

Regie: Ivan Broeckmans en Guy Lee Thys
Cast: Gene Bervoets, Zoë de Roovere, Karlijn Sileghem e.a.
Genre: Drama
Lengte: 95 min.

 

Suspect vertelt het verhaal van Rob De Koster die ervan beschuldigd wordt zijn 15-jarige stiefdochter Sandy seksueel misbruikt te hebben. Therapeute Lydia de Beule maakt er met tv-reporter Conny Haas en onderzoeksrechter Janssen een erezaak van De Koster aan het kruis te nagelen. Ook Sandy's moeder Nell wordt meegezogen in een draaikolk van verdachtmakingen en bemoeizucht waarin het niet steeds duidelijk is wie er schuldig is aan wat.

 

Stoned

Regie: Stephen Woolley
Cast: Leo Gregory, Paddy Considine, David Morrisey e.a.
Genre: Drama, muziek
Lengte: 102 min.

Film over het leven van Brian Jones, oprichter van de legendarische rockband Rolling Stones in 1962. Zijn charisma en talent waren dermate groot dat de band al snel furore maakte en hijzelf velen inspireerde. Later in zijn leven kwam hij in een neerwaartse spiraal terecht, culminerend in zijn nog altijd mysterieuze dood.

 

THE CAVE OF THE YELLOW DOG

Regie: Byambasuren Davaa
Cast: Urjindorj Batchuluun, Buyandulam Daramdadi Batchuluun e.a.
Genre: Spiritueel drama
Lengte: 93 min.

In de schitterende weidsheid van het Mongoolse landschap leeft een nomadenfamilie met zijn kudde schapen. De oudste dochter Nansal vindt in een grot een zwerfhond die ze Zochor noemt. Ze houdt hem, tegen de wil van haar vader die bang is dat hij contact met wolven heeft gehad. Op een dag verdwaalt Nansal op de steppe en ze komt bij een oude vrouw die haar de regels van reïncarnatie uitlegt: de ziel verhuist van lichaam naar lichaam tot ze een hond wordt om daarna, in zeldzame gevallen, als mens geboren te worden. Moet hond Zochor zo meteen alleen achterblijven, als het gezin zijn tenten opbreekt en verder trekt?

 

HET STENEN VLOT (LA BALSA DE PIEDRA)

Regie: George Sluizer
Cast: Federico Luppi, Gabino Diego e.a.
Genre: Drama
Lengte: 120 min.

Een onverklaarbare en onmeetbare aardschok veroorzaakt een gigantische scheur in de Pyreneeën. De kloof is zelfs zo groot, dat Spanje en Portugal als een groot stenen vlot afdrijven van Europa. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor zowel de inwoners van het 'eiland' als voor de internationale politiek. Vijf verschillende personages werden echter al eerder geconfronteerd met merkwaardige natuurverschijnselen, die een voorbode bleken te zijn. Het lijkt dan ook voorbestemd dat de vijf elkaar ontmoeten en samen moeten zoeken naar de antwoorden op alle onverwachte raadsels die zij met zich meedragen.

 

voorland

Regie: Albert Elings en Eugenie Jansen
Genre: Documentaire
Lengte: 70 min.

Ergens bij Arnhem en Nijmegen ligt Loowaard, prachtig stuk uiterwaard tussen de dijken en de oevers van de Nederrijn. Bij hoog water treedt de rivier er buiten haar oevers en neemt bezit van de weilanden, fietspaden en het vaste land. Een seizoen later is het tij alweer gekeerd. Verkeersborden worden rechtgezet en koeien grazen weer argeloos in de zon. Dan is Loowaard opnieuw land geworden, tenminste, voor zolang de rivier het toestaat.

 

L'ENFANT ENDORMI

Regie: Yasmine Kassari
Cast: Mounia Osfour, Rachida Brakni, Nermine Elhaggar e.a.
Genre: Drama
Lengte: 95 min.

In een Marokkaans plattelandsdorp besluiten alle mannen te vertrekken naar Spanje, voor een financieel betere toekomst. Vlak voor deze grote leegloop wordt Zeinab uitgehuwelijkt. Meer dan één nacht met haar nieuwe echtgenoot zit er voor de nog jonge bruid niet in. Samen met Halima, haar schoonmoeder en oma blijft ze achter in het uitgestorven dorpje. De dagen verstrijken, van de mannen horen ze weinig. Zeinab blijkt zwanger te zijn, maar roept het kind een halt toe met behulp van oude geneeswijzen. Het ongeboren baby'tje blijft slapen in haar buik totdat ze een keuze heeft kunnen maken: wacht ze op haar man of neemt ze haar lot in eigen hand?

 

MATCH POINT

Regie: Woody Allen
Cast: Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, James Nesbitt e.a.
Genre: Thriller
Lengte: 123 min.

De eenmalige tenniskampioen Chris Wilton was er al aan gewend dat alles in zijn leven net niet wilde lukken. Maar wanneer hij bevriend raakt met Tom Hewett en vervolgens trouwt met diens zuster Chloe, worden er deuren geopend naar geld en succes. Chris zou tevreden zijn geweest, als hij niet als een blok gevallen was voor Toms bloedmooie en sensuele verloofde Nola). Haar aantrekkingskracht verandert in een ware obsessie die hem dwingt een cruciale beslissing te nemen. Nu staat zijn hele leven op het spel en kan hij alleen maar hopen dat het geluk hem niet nóg een keer in de steek zal laten.

 

REQUIEM

Regie: Hans-Christian Schmid
Cast: Sandra Hüller, Burghart Klaubner, Immogen Kogge e.a.
Genre: Drama
Lengte: 93 min.

Michaela is opgegroeid in een diep religieus gezin in het zuiden van Duitsland in de jaren zeventig. Ondanks haar zware epilepsie smacht ze ernaar haar ouderlijk huis te verlaten en te gaan studeren. Maar op de universiteit heersen andere normen dan thuis en door de vrijheid en vriendschap die ze daar tegenkomt, gaat Michaela twijfelen aan haar geloof in God, haar familie en zichzelf. Ondertussen worden haar epileptische aanvallen frequenter en heftiger, hoewel de oorzaken hiervan onduidelijk zijn. Michaela zoekt hulp bij een priester, die haar vertelt dat ze bezeten is door de duivel. Haar nieuwe schoolvrienden willen liever dat Michaela psychiatrische hulp zoekt, maar hebben uiteindelijk geen keus dan haar aan haar lot over te laten.

Woensdag 27 december,

"De laatste kans voor wie de voorstelling heeft gemist!"

de vertoning van:

De Zoone Vaen Toone.

(Vaen kokosmat tot lammenaat)

Aanvang 20.00 uur

Kassa en bar open vanaf 19.15 uur.

 


De Zoone Vaen Toone is een initiatief van De Bewaorsmiense, een stichting die zich bezighoudt met de cultuurhistorie van het Land van Maas en Waal. De acteurs zijn afkomstig uit de regio.

Regisseur en tekstschrijver is Anton Hol uit Beneden-Leeuwen.

Aan deze voorstelling werkten de volgende spelers mee: Nicky van Hout, John Snaphaan, Peter Engelbard, Huib Seepers, Leny Hol, Mark van Dinteren, Wilma Peters, Carla van Gelder, Emiel Lemmers, Frans van Hulst, Henk Peters, Annie Melssen, Hans van Oijen, Harold van Elk, Harry Jansen, Jan Salet, Jan van Maurik, José Gremmen, Lenie Schneider, Ria Winkels, Thea Reijers, Theo Vos, Toniek van Hulst, Tonnie van Maurik, Henk van Elk, Rinus Heinemann, Ineke Salet, Ria van de Velden en Theo Verhoeven.

Voor de muziek zorgden Thijs Vos (accordeon), Jeroen de Heuvel (accordeon), Jan Willems (gitaar), Janine Willems (viool) en Sander Willems (slagwerk).


De zoone van Toone geheel in dialect. In vier bedrijven wordt het verhaal verteld van het gezin van Toon en Sien. De ondertitel, Vaen kokosmat tot laminaat geeft al aan in welke periode het stuk speelt.Toon en zijn zonen beleven de 'klaor aerremoei' van de jaren dertig en de opkomende welvaart van de jaren vijftig. In de zestiger jaren ontmoeten ze provo's en hippies en Toon rookt zijn eerste joint. Ondertussen zingt hij met zijn kleinkind een weemoedig duet over 'de werruf en d'n ove'.De vier bedrijven bestaan uit zes scènes en in totaal passeren bijna twintig liedjes de revue. De melodieën stammen uit de tijd waarin de scènes zich afspelen. Ook het decor en de rekwisieten zijn in stijl.

Clip_4 Clip_5
Clip_6
Clip_7 Clip_11 Clip_10

 
 

{pollxtbot id=4} 

FILM KEUZEPROGRAMMA SEIZOEN 2011-2012

 

ANOTHER YEAR

Regie: Mike Leigh Cast: Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen e.a.

Genre: Komedie, drama Lengte: 129 min.

Therapeut Gerri woont samen met haar man Tom in een rustige buitenwijk. Ze leiden een prima leven, maar ze zijn zich ervan bewust dat de mensen om hen heen worstelen met problemen. Neem nou Gerri's collega Mary, die problemen heeft in de liefde en iets te veel drinkt. Hun zoon Joe is dertig en nog steeds niet getrouwd. Gerri en Tom staan voor iedereen klaar, al zijn er wel grenzen.

BIUTIFUL

Regie: Alejandro González Iñárritu Cast: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib e.a.

Genre: Drama Lengte: 148 min.
Een vader van twee kinderen hoort dat hij niet lang meer te leven heeft. Desondanks probeert hij nog wat van de laatste momenten te maken.

 

BLACK BUTTERFLIES

Regie: Paula van der Oest Cast: Carice van Houten, Rutger Hauer, Liam Cunningham e.a. Genre:

Drama Lengte: 98 min.
Black Butterflies vertelt het verhaal over de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. Tegen de achtergrond van de censuur van de Nasionale Party weet Jonker haar werk te verspreiden. Haar gecompliceerde persoonlijkheid maakt haar leven echter niet makkelijker.

BLUE VALENTINE

Regie: Derek Cianfrance Cast: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel e.a. Genre: Drama , Romantiek Lengte: 112 min.
Cindy en Dean zijn al jaren getrouwd maar zien hun huwelijk langzaam uiteen vallen. Ze besluiten samen een hotelkamer te boeken en kijken terug op hun huwelijk.

 

DIE FREMDE

Regie: Feo Aladag Cast: Sibel Kekilli, Derya Alabora, Nizam Schiller

Genre: Drama Lengte: 119 min.

Umay, een jonge Turks-Duitse vrouw, is getrouwd en woont met haar man en zoontje in Istanbul. Het is een ongelukkig huwelijk en Umay vlucht met haar zoontje naar Berlijn, waar haar ouders wonen. De sociale druk van familie en vrienden is groot. Umay's ouders besluiten haar zoontje terug naar zijn vader te sturen.

 

DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN

Regie: Saverio Costanzo  Cast: Alba Rohrwacher, Luca Marinelli, Isabella Rossellini e.a. Genre: Drama Lengte: 118 min.

Priemgetallen zijn alleen deelbaar door één en zijn daarom ongrijpbaar voor anderen. Mattia en Alice zijn zulke priemgetallen: beide achtervolgd door gebeurtenissen in hun jeugd maken ze maar weinig contact met anderen, behalve met elkaar. Maar dan verhuist Mattia naar het buitenland en zien ze elkaar jaren later pas weer.

 

DE EETCLUB

Regie:  Robert Jan Westdijk Cast:  Bracha van Doesburgh, Mark van Eeuwen, Halina Reijn e.a. Genre: Thriller Lengte: 90 min.
Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar.

 

DES HOMMES ET DES DIEUX

Regie:  Xavier Beauvois Cast: Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Roschdy Zem e.a. Genre:  Drama

Lengte: 120 min.
Acht Franse monniken leven in harmonie met hun Islamitische dorpsgenoten hoog in de bergen. Het rommelt in de regio en het leger biedt hen bescherming aan tegen een Islamitisch fundamentalistische groepering. De monniken weigeren echter de bescherming aan te nemen. Als ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, worden ze door de autoriteiten onder druk gezet om terug te keren naar Frankrijk.

 

HAAR NAAM WAS SARAH

Regie: Gilles Paquet-Brenner Cast: Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, Michel Duchaussoy Genre: Historisch drama Lengte: 111 min.

Een Amerikaanse expatjournaliste, Julia, werkt anno 2002 aan een stuk over de Vel d’Hiv (een sportstadion waar op 16 juli 1942 duizenden joden, in het bijzonder kinderen, werden gedeporteerd in Parijs). Ze ontdekt dat een langbewaard geheim het lot van haar schoonfamilie linkt aan het lot van een joodse familie. Geobsedeerd door dit verband gaat ze op zoek naar wat er met de joodse familie is gebeurd. In het bijzonder met Sarah, die 10 jaar is als haar familie gedeporteerd wordt.

 

HÆVNEN (IN A BETTER WORLD)

Regie: Susanne Bier Cast: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen e.a. Genre: Drama
Lengte: 119 min.
Een dokter woont in Denemarken met zijn gezin en reist geregeld naar een Afrikaans vluchtelingenkamp. De tragedie in zijn werk ziet hij in kleinschalige vorm terug in het leven van één van zijn zoons, die gepest wordt op school. Als zijn zoon vriendschap sluit lijkt het beter met hem te gaan, maar de vriendschap leidt al snel tot nieuwe problemen...

 

INCENDIES

Regie: Denis Villeneuve Cast: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette e.a.

Genre: Drama Lengte: 130 min.
De tweeling Jeanne en Simon Marwan ontdekken na de dood van hun moeder niet alleen dat hun vader nog leeft maar dat ze ook nog een broer hebben. De tweeling komt steeds meer te weten over het tragische leven van hun moeder.

THE KING’S SPEECH

Regie: Tom Hooper Cast: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush e.a.

Genre: Drama Lengte: 118 min.

The King's Speech vertelt het ware verhaal over Koning George VI, de koning van Engeland die een ernstig stotterprobleem heeft. Omdat de koning ten tijde van oorlog wel in het openbaar moet kunnen spreken zoekt zijn vrouw hulp bij de onorthodoxe logopedist Lionel Logue.

 

NORWEGIAN WOOD

Regie: Tran Anh Hung Cast: Rinko Kikuchi, Ken'ichi Matsuyama, Reika Kirishima e.a. Genre: Drama, romantiek Lengte: 133 min.

Tori Watanabe blikt terug op zijn studentenleven na het horen van het Beatles nummer 'Norwegian Wood'. Tijdens zijn studenttijd ontwikkelde hij een relatie met twee bijzondere vrouwen: de gesloten, emotioneel getekende Naoka en de onstuimige Midori. Naoka en Tori gaan allebei op een andere manier om met de zelfmoord van een gemeenschappelijke vriend.

 

SNABBA CASH (SNEL GELD)

Regie: Daniel Espinosa Cast: Joel Kinnaman, Matias Padin, Dejan Cukic e.a.

Genre: Misdaad, thriller, drama Lengte: 124 min.

Drie mannen zwichten voor de destructieve lokroep van de cocaïnehandel. Ze dromen van een beter leven, maar dan hebben ze wel geld nodig. Veel geld. En snel. Het lot van de drie mannen wordt met elkaar verbonden in een strijd op leven en dood.


SONNY BOY

Regie: Maria Peters Cast: Ricky Koole,  Sergio Hasselbank, Marcel Hensema e.a.

Genre: Drama Lengte: 130 min.

Sonny Boy gaat over een onmogelijke liefde tussen de Surinaamse Waldemar en de 17 jaar oudere, blanke, Rika. Ondanks alles blijven ze bij elkaar en krijgen een zoon: Waldy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Waldemar en Rika wagen hun leven om onderduikers te redden.

 

SOUND OF NOISE

Regie: Ola Simonsson en Johannes Stjärne Nilsson Cast: Bengt Nilsson, Sanna Persson, Magnus Börjeson e.a. Genre: Komedie, Misdaad Lengte: 110 min.
Een groep van zes drummers wil een muzikale guerrilla uitvoeren door te gaan drummen in een ziekenhuis, bankgebouw, concertgebouw en een electriciteits centrale. Politieman en muziekhater Amadeus Warnebring moet de groep zien op te sporen.

 

THE TREE

Regie: Julie Bertucelli Cast: Charlotte Gainsbourg, Marton Csokas,Tom Russell e.a.

Genre: Drama Lengte: 100 min.

Dawn en Peter wonen met hun kinderen in een klein boerendorp. In de tuin staat een grote boom. Het noodlot slaat toe: Peter krijgt een hartaanval en rijdt tegen de boom op. Terwijl het gezin in rouw is vertelt de dochter Simone dat haar vader tegen haar praat via de boom.

 

TRIAGE (SHELL SHOCK)

Regie: Danis Tanovi? Cast: Colin Farrell, Christopher Lee, Paz Vega e.a. Genre: Drama, Oorlog
Lengte: 99 min.

De cynische en roekeloze fotojournalist Mark Walsh keert terug van een opdracht, in een oorlogsgebied, naar zijn vriendin Elena. Dan blijkt dat zijn beste vriend en collega David niet terug is gekomen van dezelfde opdracht en Mark raakt verwikkeld in een mysterie.

 

WINTER’S BONE

Regie: Debra Granik Cast: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Dale Dickey e.a.

Genre: Drama Lengte: 100 min.

Als de 17-jarige Ree hoort dat haar criminele vader hun huis als borg heeft opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen en vervolgens is verdwenen, besluit ze hem te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven begint Ree een zoektocht langs leugens en bedreigingen van verre familieleden om zo de waarheid achter haar vaders geheimen te achterhalen.

 

YO, TAMBIÉN

Regie: Antonio Naharro Cast: Lola Dueñas, Isabel García Lorca e.a.

Genre: Drama Lengte: 103 min.

De 34-jarige Daniel uit Sevilla is de eerste Europese man met het syndroom van Down met een universitair diploma. Als Daniel een nieuwe baan krijgt, ontmoet hij de vrijgevochten collega Laura. Hun vriendschap trekt de aandacht van vrienden en familie, die het problematisch vinden als Daniel verliefd wordt op Laura.

Voor de 1e helft van het nieuwe filmseizoen 2009-2010 zal een keuze gemaakt worden uit de onderstaande films:

IL YA LONGTEMPS QUE JE T'AIME (BENELUX)
Twee zussen hebben elkaar al jaren niet gezien. Juliette (Kristin Scott Thomas) verlaat na 15 jaar de gevangenis en wordt opgevangen door Léa (Elsa Zylberstein). Na lange tijd moeten de zussen echter ontzettend aan elkaar wennen en wordt hun familieband op de proef gesteld.

DOUBT (A-FILM)
Een non (Meryl Streep) , die werkzaam is op een katholieke school in de Bronx, New York, vermoedt dat een priester (Philip Seymour Hoffman) een zwarte leerling misbruikt. Het voorval brengt haar aan het twijfelen over het systeem waarbinnen ze werkzaam is.

 AANRIJDING IN MOSCOU (RCV)
Als de 41-jarige huismoeder Matty tegen de vrachtwagen van de 29-jarige Johnny botst, ontstaat een heftige woordenstrijd, maar springt er ook een vonk over. Johnny neemt contact op met Matty en weet haar hart te stelen, tot ergernis van haar ex-man Werner.

ELEGY (RCV)
Het leven van de gevierde hoogleraar David Kepesh (Ben Kingsley) wordt danig op zijn kop gezet als hij een passionele romance begint met de mooie studente Consuela (Penélope Cruz). Hij twijfelt er niet aan dat hun relatie vooral seksueel en vluchtig van aard is, maar toch transformeert hij na een leven lang overtuigd vrijgezel te zijn geweest in een jaloerse, bezitterige man. Of is dit nu echte liefde?
 
VICKY CHRISTIANA BARCELONA (CINEART)
Een schilder(Javier Bardem) begint een relatie met twee Amerikaanse toeristen (Rebecca Hall en Scarlett Johansson). Dit gaat goed, totdat zijn jaloerse ex-vriendin (Penélope Cruz) verschijnt.

WIT LICHT (AMNESTY INTERNATIONAL)
Eduard Zuiderwijk (Marco Borsato) heeft zijn dromen gerealiseerd in Afrika. Zijn droom wordt echter ruw verstoord als zijn vrouw bij een ongeluk overlijdt en niet veel later de politieke situatie in het Afrikaanse land instabiel wordt. Na een gewelddadige overval op een nabij gelegen dorp wordt het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en met harde hand opgeleid tot kindsoldaat.

THE READER (BENELUX)
In het Duitsland na de Tweede Wereldoorlog komt de rechtenstudent Michael Berg (Ralp Fiennes)  de vrouw tegen waar hij tien jaar geleden een affaire mee had (Kate Winslet). Hij ontmoet haar in de rechtbank, waar ze zich verdedigt in een oorlogstribunaal.

SLUMDOG MILLIONAIRE (CINEART)
De vriendin van de Indiase tiener Jamal (Dev Patel) is groot fan van de de Hindi versie van 'Weekend Miljonairs'. Hij besluit om eraan deel te nemen zonder rekening te houden met een prijs. Zijn deelname verandert zijn leven echter.

MILK (A-FILM)
Harvey Milk  (Sean Penn) was de eerste overheidsfunctionaris die uitkwam voor zijn homoseksualiteit en verkozen werd tot supervisor in San Francisco. Hij werd samen met burgemeester George Moscone vermoord door collega Dan White (Josh Brolin).

TWO LOVERS (WILD BUNCH)
Het leven van een gedeprimeerde jongeman (Joaquin Phoenix) verandert volledig als hij weer bij zijn ouders intrekt en twee vrouwen in zijn leven komen: een knappe in een affaire verwikkelde buurvrouw (Gwyneth Paltrow) en de lieve dochter van een goede familievriend (Vanessa Shaw).

LE PREMIER JOUR DE RESTE DE TA VIE (CINEART)
Uit het leven van een gezin worden vijf dagen gepakt die belangrijker zijn dan alle andere dagen. Na deze dagen is het leven van Marie-Jeanne en Robert en hun drie kinderen volledig omgewenteld.

STELLA (BENELUX)
De 11-jarige Stella (Léora Barbara) groeit op in Parijs boven en in het café van haar ouders, waar de stamgasten haar enige referentiekader vormen. Per toeval komt ze terecht op een chique middelbare school in een goede wijk en ontdekt ze dat het leven meer te bieden heeft dan ze dacht.

DISGRACE (A-FILM)
Een wetenschapper trekt zich terug op de afgelegen boerderij van zijn dochter. Hij hoopt enig evenwicht in zijn leven aan te kunnen brengen. Maar de harde werkelijkheid rukt op en verstoort alle relaties. Hij wordt samen met zijn dochter het slachtoffer van een gewelddadige actie.
 
THE BLACK BALLOON (RCV)
Thomas wil een normale jeugd, maar wordt hierin gestoord door zijn autistische broer Charlie. Hij probeert Charlie met de hulp van zijn vriendin te accepteren.

HET ZUSJE VAN KATIA (A-FILM - 24 maart)
Een intiem portret van een 13-jarig meisje in Amsterdam-Noord dat haar Russische moeder en oudere zus Katia 'verliest' aan de harde wereld van de prostitutie. Zusje blijft alleen achter in een flat aan het IJ-plein. Door haar onvoorwaardelijke liefde en onbevangenheid houdt ze het hoofd boven water in de grimmige wereld van porno, drugs en neonreclames.
 
CAOS CALMO (CINEART - 17 maart)
Pietro Paladini (Nanni Moretti) is een succesvolle directeur, gelukkig getrouwd en vader van een tienjarige dochter Claudia (Valeria Golino). Als zijn vrouw plotseling overlijdt, verandert zijn leven rigoureus. Langzaam ziet Pietro de wereld met een nieuwe blik, maar het is de liefde voor zijn dochter waardoor hij uiteindelijk ook weer van het leven gaat houden.
 
BRIDE FLIGHT (A-FILM - 7 april)
Tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw Zeeland in 1953 ontmoeten de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther de ongebonden en ambitieuze Frank. Vol enthousiasme over de toekomst beginnen ze aan de vlucht. Tijdens de Bride Flight worden hun levens voor altijd verbonden.

BIRDWATCHERS (CINEMIEN)
De Fazendero-stam in Brazilië leeft gesloten in een reservaat, waar slechts de toeristen die op de bijzondere vogels afkomen hun contact met de buitenwereld zijn. Door de uitzichtloosheid plegen veel jonge mannen zelfmoord. Dit leidt tot een opstand, geleid door de sjamaan Nadio.

THE DUCHESS (CINEART)
Een kroniek van het leven van de achttiende eeuwse aristocraat Georgina (Keira Knightley), hertogin van Devonshire, die werd beschimpt om haar extravagante en persoonlijke leven

PAUL DANS SA VIE (CONTACT)
De 75-jarige Paul Bedel woont als boer, visser en oude man in een boerderij, samen met zijn twee jongste zussen. Alle drie zijn ze vrijgezel en leven wars van moderniteit in de natuur.

LA GRAINE ET LE MULET (CINEART)
In de herfst van zijn leven werkt Slimane Beij (Habib Boufares) nog stug door op een scheepswerf en woont in een hostel, waar hij na zijn scheiding samen met de eigenaresse Latifa (Hatika Karaoui) en haar dochter Rym (Hafsia Herzi) een pseudogezin heeft gevormd. Als Slimane op een dag vanwege bezuinigingsmaatregelen wordt ontslagen, breekt voor hem een periode aan waarin hij weemoedig op zoek gaat naar een ander levensdoel.

BRIDESHEAD RIVISITED (A-FILM - 24 februari)
De jonge Charles Ryder (Matthew Goode) ontmoet tijdens zijn studie in de turbulente jaren twintig de charismatische Sebastian Ben Whishaw). Tussen Charles en Sebastian ontstaat een hechte vriendschap. Sebastian maakt onderdeel uit van de Engelse aristocratie en Charles laat zich al snel verleiden tot deze rijke wereld vol pracht en praal.

L’EMPREINTE DE L’ANGE (BENELUX)
Als ze haar zoontje van een verjaardagsfeestje ophaalt, merkt Elsa (Catherine Frot) een 6-jarig meisje op, waarbij ze het gevoel krijgt dat het haar dochtertje is. Ze raakt geobsedeerd door het idee, waardoor ze in conflict komt met de moeder van het meisje.

THE VISITOR (WILD BUNCH)
Walter Vale, een eenzame weduwnaar en economie professor reist naar New York voor een conferentie. Als hij in zijn appartement aankomt treft hij twee illegale immigranten aan. Hij krijgt weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met hen sluit. Het noodlot slaat echter toe en een van hen wordt opgepakt.

ENTRE LES MURS (CINEART - 31 maart)
François (François Begaudeau) en zijn collega's maken zich op voor het nieuwe jaar op een middelbare school in een moeilijke buurt. Zijn extravagante eerlijkheid verrast studenten, maar zijn stijl wordt beproefd als zijn studenten zijn methodes in twijfel beginnen te trekken.

Estômago
Raimundo Nonato beschikt over een kooktalent dat hem in staat stelt snel op te klimmen in het leven en de liefde. Hij komt echter in de gevangenis terecht, waar hij weer onderaan de sociale ladder moet beginnen en zijn kookkunsten moet inzetten om hogerop te komen.

 

Het programma voor de 1e helft van het filmhuis seizoen 2009-2010 tot en met 12 januari 2010 is rond:

15 september Aanrijding in Moscou

29 september Slumdog millionaire

13 oktober Brideshead revisited

27 oktober Il y a longtemps que je t'aime

10 november Estomago

24 november Vicky Christina Barcelona

15 december The reader

12 januari 2010 L'empreinte de l' ange

Binnenkort kunt de details bekijken.

Tevens zal er een mogelijkheid komen om te stemmen voor films voor de 2e helft van het filmhuis seizoen 2009-2010.

Klik hier voor de flyer met de films.


In memoriam Gerrie de Jong,

Voorzitster Filmhuis den Bogerd Druten

 

Op 17 April 2012, tijdens de laatste filmavond van het seizoen 2011/2012, bereikte ons het droeve bericht dat Gerrie de Jong, voorzitster van Stichting Filmhuis den Bogerd, is overleden.

Gerrie de Jong was niet alleen voorzitster, maar ook een van de stuwende krachten achter Filmhuis den Bogerd.
Als medewerkster van de bibliotheek in Druten volgde zij een media opleiding. Haar afstudeerscriptie had als onderwerp: ‘Het opzetten van een filmhuis’.

Met deze scriptie als leidraad heeft Gerrie ervoor gezorgd dat er in 2003 in Druten een filmhuis van start kon gaan. Een filmhuis dat volgend jaar zijn 10-jarig bestaan hoopt te vieren en dat intussen een gemiddeld aantal van ca 60 bezoekers per voorstelling mag verwelkomen.

Gerrie was voorzitter, en daarnaast mede verantwoordelijk voor de filmprogrammering. Een programmering die vooral de betere films bevatte. Zij deed daarvoor gedegen vooronderzoek en zag als filmliefhebster vele films.

Gerrie trad niet graag op de voorgrond maar verzette vooral veel werk op de achtergrond.

Zij deed dit zorgvuldig en secuur.

We zullen haar missen.

Bestuur en medewerkers Filmhuis den Bogerd Druten

Boeken(film)week 2013 | Lees, kijk, luister en proef!

Samenwerking, in het kader van Boekenweek 2013, leidt  tot matinee op 20 maart in Den Bogerd

Cultureel Centrum Den Bogerd, Bibliotheek Druten en Filmhuis Den Bogerd vertonen de film

“The girl with the pearl earring’

Dit romantische historische drama sluit als geen ander aan bij het thema van de Boekenweek 2013,

‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’.

 

Boerendochter Griet komt op zestienjarige leeftijd als dienstmeisje bij de schilder Johannes Vermeer in de huishouding werken. Op aandringen van Vermeers welgestelde opdrachtgever Pieter Van Ruijven staat ze model voor Vermeers schilderij ‘Meisje met de parel’ uit 1655. Dat dit poseren zonder medeweten van Vermeers vrouw gebeurt, leidt tot conflicten.

 

Datum: 20 maart a.s

Tijd:       14.30 uur

Plaats:  Den Bogerd Druten

Entree: €6,- (met biebpas of vriendenpas filmhuis € 5,-)

Reserveren is mogelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Om deze gezellige middag compleet te maken heeft het restaurant van Den Bogerd speciaal voor bezoekers van dit matinee enkele smakelijke  en voordelige lunch aanbiedingen.

Zo is er voor u:

 • een kop soep met stokbrood en kruidenboter € 2,50 per kop

 • een Broodje gezond € 2,95

Wij wensen u veel plezier!!Reserveren is vanaf nu niet meer nodig. De praktijk heeft geleerd dat, ook bij extra druk bezochte voorstellingen, we over genoeg ruimte beschikken.

En mochten alle plaatsen toch bezet zijn, dan schuiven we gezellig extra stoelen bij.

Bent u VIP? Dan mag u als eerste naar binnen om een goede plek uit te zoeken.


Filmhuis den Bogerd bestaat 10 jaar!

Om dit te vieren hebben we het volgende programma samengesteld voor zondag 6 april 2014:

15.00 uur ontvangst met koffie en iets lekkers erbij.
15.30 uur openingswoord voorzitter.
15.45 uur starten we met de film “The Lunch Box“.

Nog maar net uit in Nederland en nu al in Filmhuis den Bogerd speciaal ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan.

 • 16.45 uur pauze.
 • 17.15 uur vervolg film.
 • 17.45 uur einde film.
 • 18.00 uur warm/koud buffet met Indiaas tintje.

Het buffet bestaat uit verschillende soorten broodjes/knäckebröd/roggebrood, rijst, Indiase Curry en divers beleg, verse jus, koffie en/of thee en vers fruit

Tijdens het buffet is er o.a. een (filmhuis) quiz.

 • 19.00 uur starten we met de film “Quartett“.
 • 20.00 uur pauze.
 • 20.30 uur vervolg film.
 • 21.15 uur einde film.

Op de beeldschermen in de foyer worden doorlopend beelden vertoond van de afgelopen 10 jaar van Filmhuis den Bogerd.

Het is belangrijk dat U reserveert, vooral voor het buffet. Dit kan door hier te klikken of links in het menu de keuze "aanmelden 10 jarig jubileum" te kiezen.
Ook kunt u het formulier bij de kassa bij de eerstvolgende fims invullen.

U kunt de volgende keuze maken:

 • Alleen film 1 en 2 € 14 p.p.
 • Film 1 en film 2 en Indiaas buffet € 27,50 p.p.
Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

U ontvangt dan een aantal dagen voor een filmvoorstelling een herinnering.

Entreeprijzen:
(per film)

Losse verkoop: €8,00
Donateurs/Vrienden: €6,00

Facebook


Logo filmhuis den bogerd druten

 De films beginnen altijd om 20.00 uur. 

De kassa en bar zijn vanaf 19.15 uur geopend.

Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten
E-mail: info@filmhuisdenbogerd.nl

Om u aan te melden als "vriend" klik hier.

bu