La la land

 

 

 

 

 

La la land

 

Genre:            Komedie, Romantiek, Musical, Drama

Speelduur:     129 minuten
Cast o.a.:       Emma Stone en Ryan Gosling
Regie:            Damien Chazelle
Land:             Amerika

Onweerstaanbaar verhaal over mensen die hun dromen najagen.

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg.

FilmTotaal: Damien Chazelle blaast op betoverende wijze nieuw leven in de klassieke Hollywoodmusical. 

Jacky

Jacky


Genre:            Biografie, Drama, Historisch
Speelduur:     100 minuten
Cast o.a.:       Nathalie Portman en John Hurt
Regie:            Pablo Larrain
Land:             VS, Chili, Frankrijk, Hongkong                              

De film Jacky toont op fabuleuze wijze hoe werkelijkheid een mythe werd.

In deze film zien we Jacky Kennedy als een vrouw in een traumatische periode, terwijl de aandacht van de hele wereld op haar gericht is. Ze moest zich in de dagen na de moord op haar man uiterlijk sterk houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. Ze belandt in het vacuum dat ontstaat als de man van een First Lady wegvalt.

 

FilmTotaal: Natalie Portman overtuigt en verplettert als first lady Jackie Kennedy in de nasleep van de moord op haar echtgenoot.

I Daniel Blake

 

I Daniel Blake      


Genre:            Drama
Speelduur:     101 minuten
Cast o.a.:       Dave Johns en Hayley Squires
Regie:            Ken Loach
Land:             Engeland

Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van ‘I Daniel Blake’ een oprechte, emotionele en uiterst innemende film.

Dave Blake is  59 jaar als hij een hartaanval krijgt. Voor het eerst in zijn leven moet hij een beroep doen op de staat. Terwijl hij probeert zich een weg te banen door het bureaucratische en onpersoonlijke uitkeringssysteem ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden zo hun waardigheid terug.FilmTotaal: Loach aanklacht tegen onmenselijke staat kent lach en traan. 

Paterson

 

Paterson
      

Genre:            Komedie, Drama, Romantiek
Speelduur:     115 minuten
Cast o.a.:       Adam Driver en Golshifteh Farahani
Regie:            Jim Jarmusch
Land:             VS, Frankrijk, Duitsland

              
Verhaal over de triomfen en tegenslagen in het dagelijks leven, en de poëzie in de kleinste details.

Paterson leidt een eenvoudig maar gelukkig leven als buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. De indrukken die hij dagelijks opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw Laura wil hij de gedichten niet publiceren. Haar wereld verandert juist voortdurend. Dagelijks heeft ze nieuwe dromen en ambities die ze met de steun van Paterson probeert te realiseren.     

 

FilmTotaal: If you ever left me I'd tear my heart out and never put it back

Lion

 

Lion       

Genre:            Drama
Speelduur:     118 minuten
Cast o.a.:       Dev Patel en Nicole Kidman
Regie:            Garth Davis
Land:             Engeland, Australië, VS


Krachtig en waargebeurd modern sprookje over de zoektocht van een adoptiekind

Een vijfjarige Indiase  jongen valt in slaap in een stilstaande treinwagon. De trein gaat rijden en brengt hem honderden kilometers van huis. Hij zwerft een tijdlang door  de straten van Calcutta, maar wordt  uiteindelijk naar een weeshuis gebracht en geadopteerd door Australiërs. 25 Jaar later gaat hij terug naar India om zijn familie te zoeken.

 

 

FilmTotaal: De geadopteerde Saroo Brierly probeert zijn Indiase bloedverwanten terug te vinden. Ontroerend regiedebuut met prachtrollen van Dev Patel en Nicole Kidman.

Moonlight

 

Moonlight     Genre:            Drama
Speelduur:     110 minuten
Cast o.a.:       Ashton Sanders en Mahershala Ali
Regie:            Barry Jenkins
Land:             Amerika

De zoektocht naar identiteit in drie fasen van een moeilijk leven.

Chiron is een introverte jongen in een verpauperde wijk van Miami. Hij wordt geplaagd door een weinig rooskleurig leven. Zijn moeder is een drugsverslaafde en hij is voortdurend slachtoffer van pesterijen.  De film toont drie bepalende hoofdstukken in zijn leven: als kind onder de bijnaam 'Little', als puber onder zijn eigen naam en als volwassene onder de naam 'Black'. Elk hoofdstuk herdefinieert zijn identiteit, gestuurd door zijn omgeving, maar ook door zijn eigen wensen en angsten.FilmTotaal: Met een achtergrond die vergelijkbaar is met die van zijn hoofdpersoon, blijkt Jenkins er aardig in geslaagd zijn eigen leven de respectabele richting van een veelbelovend filmmaker in te sturen.

Soof 2

 

Soof 2

Genre:            Komedie Romantiek
Speelduur:     100 minuten
Cast o.a.:       Lies Visschedijk en Fedja van Huët
Regie:            Esmee Lammers
Land:             Nederland

In Soof 2: een nieuwe liefde voor Soof, een gedurfder scenario maar dezelfde vrolijke chaos als in de eerste Soof film


Soof en Kasper volgen ellenlange therapie sessies om hun huwelijk te redden, maar helaas. Kasper wil scheiden en de vraag is, wie moet nu de rekening van de therapeut betalen? Als ieder zijn eigen weg kiest, gaat Kasper voor een veel jongere vriendin en een racefiets, terwijl Soof probeert de moeizame relatie met haar kinderen naar een hoger plan te tillen. Soof houdt dapper vol maar als haar restaurant ‘Kooksoof’ in financieel zwaar weer belandt, verdwijnt haar passie voor het koken.FilmTotaal: Vervolg op de succesvolle Nederlandse romantische komedie uit 2013. De fijne cast heeft zichtbaar plezier in het spelen van de rollen.

Le quatro volte

 

Le quatro volte

Genre:            Drama
Speelduur:     88 minuten
Cast o.a.:       Giuseppe Fuda, Bruno Timpano
Regie:            Michelangelo Frammartino
Land:             Italië, Duitsland, Zwitserland

Het verhaal bestaat uit de vier delen; mineraal, dier, plant en mens, waarvan de mens een oude herder is die zijn geiten hoedt op de heuvels van Italië

De herder slijt zijn laatste dagen in een dorpje in Calabrië, het zuidelijkste puntje van Italië. Hij hoedt er zijn geiten op de heuvels, die de meeste dorpelingen allang verlaten hebben in hun trek naar de grote stad. De man, die ernstig ziek is, meent zijn medicijn te kunnen vinden in het stof dat hij verzamelt op de vloer van de oude dorpskerk. Dagelijks mengt hij dit door zijn drinkwater. Ondertussen volgen we de eerste stapjes van een pasgeboren geitje en het verschieten van de kleuren van een vijgenboom met de seizoenen.

FilmTotaal: Deze onconventionele film ontvouwt zich rustig, en kent een overdaad aan beeldenpracht.