Tous Ensemble

Regie:     Stéphane Robelin

Cast:        o.a. Géraldine Chaplin en Jane Fonda

Genre:     komedie

Land:       Frankrijk

Duur:       96 minuten

Jaar:        2012

Tous EnsembleVijf vrienden, die nog volop in het leven staan, hebben geen zin om de rest van hun leven in een verzorgingshuis te slijten, dus gaan ze samenwonen.
Et si on vivait tous ensemble?, zoals de volledige Franse titel luidt, is een aardige komedie over deze vriendschap, ouderdom en lust. Want al zijn deze mensen, allemaal ver voorbij de zeventig, zijn zeker nog niet klaar met de liefde.

De antropologiestudent die wordt ingehuurd om de hond van Albert uit te laten, besluit zelfs een studie aan ze te wijden. Jeanne moedigt hem aan vooral ook te vragen naar hoe vaak ze nog seks heeft. 'Interrogez-moi!'
Het enige expliciete naakt is weliswaar voorbehouden aan de jeugd, maar verder kent Tous ensemble weinig valse schaamte. Een luchtige, maar toch taboedoorbrekende komedie over seks op latere leeftijd.

De vijf personages, allemaal ook een beetje het product van de vrijgevochten jaren zestig, zijn mooi uitgewerkt waardoor hun omgang met dementie, hartfalen, de liefde en de dood je ook ontroeren.

 Een zonnige film over liefde in de herfst van het leven.